جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 10 آبان 1395     
عراقچی: سازمان ملل ناکارآمد است

خبرگزاری تسنیم: سیدعباس عراقچی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه روز یکشنبه در حاشیه مراسم بزرگداشت هفتاد و یکمین سالگرد سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران گفت: سوریه، یمن، عراق و خیلی جاهای دیگر نمونه‌های خوبی از موفقیت سازمان ملل نیستند.

وی افزود: سازمان ملل به خصوص شورای امنیت نتوانستند به هدف اصلی خود که تامین صلح و امنیت بین‌الملل است دست پیدا کنند و این باعث تاسف است که امیدواریم در دوره دبیرکل جدید سازمان ملل متحد تحرکی در این زمینه شاهد باشیم.

عراقچی در خصوص دستاورد سفر فدریکا موگرینی به تهران نیز گفت: وی برای یک سفر دوره‌ای در خصوص موضوع سوریه به ایران و برخی کشورهای منطقه آمده که از بعد پایان سفرشان جمع بندی ارایه می‌شود.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود عملکرد ضعیف سازمان ملل چرا جشن گرامیداشت تاسیس آن را گرفته‌اید، اظهار داشت: گلایه از سازمان ملل که ناشی از ناکارامدی‌های آن است دلیل نمی‌شود وجود این سازمان را به طور کامل نادیده بگیریم یا فرض را بر نبودن این سازمان بگیریم.

وی با بیان اینکه به هر حال سازمان ملل متحد تنها محلی است که اراده کشورهای عضو می‌تواند در آنجا ظهور و بروز پیدا کند و کشورهای جهان می‌توانند در آنجا سخنان خود را بیان کنند و می‌توانند برای رسیدن به اهداف مشترک هماهنگی کنند، یادآور شد: اینکه در بعضی از مناطق حساس جهان سازمان ملل نتوانسته کارآمدی خود را به درستی بروز دهد یک واقعیت است، اما در برخی جاها سازمان ملل توانسته به اهداف خود برسد یا حداقل نزدیک شود. این سازمان در بحث کمکهای انسانی به مناطق آسیب دیده یا کمک رسانی به مناطق فقیر و برنامه ریزی برای طرح‌های مربوط به توسعه به خصوص توسعه پایدار هماهنگی خوبی داشته است.

معاون وزیر خارجه افزود: نمی‌توانیم بگوییم به وجود سازمان ملل احتیاج نیست. حتماً در بسیاری زمینه‌ها وجود آن ضروری است و گاهی اوقات نیز مفید بوده، ولی ایرادات و ناتوانی‌هایی نیز دارد. شورای امنیت به خاطر حق وتو هیچگاه نتوانسته به هدف اصلی خود که برقراری صلح و امنیت در دنیا و مقابله جدی با تهدیدات است به صورت کامل برسد و این ایراداتی است که باید برطرف شود.

عراقچی در خصوص عضویت عربستان در شورای حقوق بشر و اینکه ایران برای عضویت نامزد شده بود نیز گفت: ایران برای عضویت نامزد نشده بود. انتخاب برخی کشورها مثل عربستان بهترین نشانه است که باور کنیم ابزارهای بین‌الملل حقوق بشر صرفاً در راستای منافع سیاسی قرار دارند و با حقوق بشر یک برخورد سیاسی صورت گرفته و کماکان صورت می‌گیرد.

وی افزود: رژیمی که به عنوان رژیم کودک کش برای همه شناخته شده است و کمترین ارزش را برای زنان قائل نیست و ابتدایی‌ترین حقوق زنان را پایمال کرده، با شعار توسعه همه جانبه برای بانوان در شورای حقوق بشر انتخاب می‌شود و این نشان می‌دهد که تصمیمات در شورای حقوق بشر و بقیه مکانیسم‌های بین‌المللی حقوق بشر براساس اغراض سیاسی اتخاد می‌شود.

عراقچی یادآور شد: شاید تنها چیزی که ملاک نیست معیارهای واقعی حقوق بشر است و برای همین است کشوری مثل عربستان وارد شورای حقوق بشر می‌شود و علیه کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران که یک نظام مردم سالار دارد و اذعان جهانی بر آن است، قطعنامه صادر می‌شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: