جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 3 شهريور 1395     
استاد «علی‌اصغر شعرباف» درگذشت

«علی‌اصغر شعرباف»، مرمت‌کار تزئینات بناهای تاریخی و استادکار معمار پیشکسوت شب گذشته (سه‌شنبه) در سن ۸۵ سالگی درگذشت.

ایسنا: باباولیان، یکی از نزدیکان وی با تائید این خبر گفت: استاد شعر باف در چند سال گذشته دچار مشکلات ریوی بود و شب گذشته (سه‌شنبه) به بیمارستان سوم شعبان منتقل شد که متاسفانه در این بیمارستان درگذشت.


به گفته وی، زمان تشییع این استاد پیشکسوت احتمالا فردا (پنج‌شنبه۴ شهریور) برگزار می‌شود، اما زمان دقیق آن اعلام می‌شود.

علی‌اصغر شعرباف، استاد برجسته هنرهای وابسته به معماری، در سال ۱۳۱۰ خورشیدی در تهران متولد شد. او از سن ۱۰ سالگی به امر پدرش استاد حاج محمد شعرباف به کار تزیینات معماری که حرفه خانوادگی آنها بود پرداخت.
 
 علی‌اصغر شعرباف

 پدربزرگ او، استاد حاج عباس پیوند، از اساتید برجسته زمان خود بوده و لقب "پیوند" نیز به دلیل توانایی او در جابجایی پایه‌ها از زیرتاق‌ها و اتصال اجزا معماری به یکدیگر به وی داده شده بود.

«اصغر شعرباف» در زمان جوانی از تجربه استادان ماهر و زبردستی چون استاد حسین لرزاده، استاد حاج محمد معمار کاشانی و نیز پدر خویش، کاشی تراش‌ها و کاشی‌کار ازجمله ابراهیم کاظم‌پور تجربه‌های بسیار کسب کرد و توانست در سنین جوانی به تنهایی انجام کارهای تزیینات معماری بویژه ترسیمات گره‌ها و کاربندی‌ها را بر عهده گیرد.

از جمله فعالیت‌های معماری وی می‌توان کارهای وی در مسجد جامع ساوه، مسجد اعظم قم، مسجد سپهسالار، مدرسه عالی شهید مطهری، امامزاده زید تهران، مسجد حضرت ابراهیم، نمایشگاه بین‌المللی تهران، بقعه شیخ صفی در اردبیل، مسجد دانشگاه صنعتی شریف، بازار مبل ارزی یافت‌آباد، بنای شهدای هفت‌ تیر در بهشت زهرای تهران و زیرزمین تالار الماس کاخ گلستان را نام برد.

او در کار مرمت بنا و به خصوص مرمت تزئینات بناهای کهن نیز تبحر داشت که از آن جمله می‌توان به مرمت عمارت بادگیر و تالار الماس و بخش‌های تزییناتی به ویژه حوض خانه از مجموعه کاخ‌های سعدآباد در سال ۱۳۴۰ و نیز مرمت و بازسازی سردر بنای تاریخی عالی قاپوی قزوین نام برد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: