جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: جمعه، 15 مرداد 1395     
واکنش علی مطهری به انتشار مجدد یالثارات

 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار نشریه یالثارات با حکم قضایی علیرغم لغو امتیاز آن از سوی هیات نظارت بر مطبوعات، این امر را حاکی از حاکمیت دوگانه در این عرصه دانست و گفت که هیات نظارت بر مطبوعات باید مرجع تصمیم گیرنده واحد درباره مطبوعات باشد.
ایسنا: علی مطهری، درباره لغو امتیاز هفته نامه یالثارات گفت: لغو امتیاز این نشریه در دی ماه سال 94 توسط هیئت نظارت بر مطبوعات انجام شده، بعد این نشریه شکایت کرده و دادگاه حکم انتشار موقت به آن داده است، بنابراین لغو امتیاز این نشریه مربوط به مطلب اخیر نیست و به چند ماه قبل باز می گردد.
 
وی افزود: البته حکم دادگاه مبنی بر انتشار موقت هم سئوال برانگیز است و اصلا آیا دادگاه چنین حقی دارد که مصوبه هیئت نظارت بر مطبوعات را به نوعی لغو کند؟ اگر پاسخ مثبت باشد باید بگوییم فلسفه وجود این هیئت منتفی شده و بهتر است هیئت نظارت بر مطبوعات تعطیل شود. در هیئتی که مرکب است از وزیر ارشاد، نماینده قوه مقننه، نماینده قوه قضائیه، نماینده حوزه های علمیه، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت علوم و نماینده مدیران مسئول نشریات، می نشینند و موضوعی را بررسی می کنند و پس از شنیدن استدلال‌های مختلف تصمیمی می گیرند، آنگاه دادگاهی بعد از چند روز می آید و آن را عملا لغو می کند. این با عقل سلیم جور در نمی آید و حاکی از حاکمیت دوگانه است.
 
این عضو سابق هیات نظارت بر مطبوعات یادآور شد: من در چهارسالی که عضو این هیئت بودم بارها به این موضوع انتقاد کردم و گفتم مرجع تصمیم گیرنده درباره مطبوعات باید واحد باشد و آن هم هیئت نظارت بر مطبوعات است و قوه قضائیه بدون نظر تخصصی این هیئت نباید وارد شود. امیدوارم این نقص که آسیبی برای دموکراسی و مردم سالاری دینی است در قانون نظام جامع رسانه برطرف شود.
 
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره مطلب اخیر نشریه یالثارات درباره هنرمندان نیز خاطرنشان کرد: هیچ کس نمی تواند توهین و نسبت ناروا را تایید کند. اتفاقا همین مطلب اخیر این نشریه  نشان می دهد که حکم دادگاه مبنی بر انتشار موقت اشتباه بوده و همان تصمیم هیئت نظارت درست بوده است. این که مردی همسرش بد حجاب باشد، لزوما دلیل بر بی غیرتی او نیست چون ممکن است همسر او در این موضوع از وی حرف شنوی نداشته باشد.
 
وی ادامه داد: البته هنرمندان ما هم در برنامه های رسمی باید ضوابط شرعی را رعایت کنند و نباید خود را مستثنی بدانند. این که در زندگی شخصی خود چگونه هستند به ما مربوط نیست و از نظر اسلام هم کسی حق تجسس ندارد، ولی در برنامه های کشوری باید ضوابط قانونی و شرعی را رعایت کنند.
 
مطهری در پایان افزود: من عکسهای آن مراسم را در سایت‌ها دیدم. غیر از چند مورد، پوشش ها آن گونه که در یالثارات آمده بود فاجعه آمیز نبود. حساسیت گروه ها و نشریاتی مانند یالثارات نسبت به موضوع پوشش اسلامی و ضوابط شرعی قابل تقدیر است، ولی روش و ادبیات آنها قابل نکوهش است و می تواند اثر معکوس داشته باشد. در مجموع، وجود این گروه ها در کنار دولت‌ها خوب است چون دولت‌ها معمولا به این گونه امور توجهی ندارند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: