بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که برخی تغییرات رفتاری میتواند اولین نشانههای ابتلا به بیماری آلزایمر باشد.
ایسنا: کارشناسان از مدتها قبل بر نارساییهای شناختی خفیف به عنوان علائم اولیه و هشداردهنده بیماری آلزایمر تمرکز داشتهاند. این نارساییها به مشکلات مربوط به قدرت حافظه و تفکر مرتبط میشود. هرچند اکنون محققان به مفهوم جدیدی در تشخیص بیماری آلزایمر دست پیدا کردهاند که نارسایی رفتاری خفیف شناخته میشود.
این اصطلاح برای توصیف تغییرات پیوسته در رفتارهای طبیعی فرد مسن به کار گرفته میشود و تغییراتی همچون گوشه گیری، عصبانیت، اضطراب و وسواس را در بر میگیرد.
محققان کانادایی اظهار داشتند: منظور از این تغییرات، دگرگونی موقت رفتاری در فرد نیست بلکه شامل تغییراتی مداوم در رفتارهای سابق شخص است. در واقع بروز رفتارهایی خارج از شخصیت فرد میتواند نشان دهد که در مغز اشکالی در حال رخ دادن است.
در این بررسی محققان کانادایی به فهرست بازبینی از علائم اولیه آلزایمر اشاره کردهاند که میتواند به منظور ارزیابی مشکلات رفتاری خفیف در افراد مسن مورد استفاده قرار گیرد. هر چند لازم است مطالعات بیشتری روی این علائم انجام گیرد اما کارشناسان امیدوارند این راهکارها در تشخیص نشانههای اولیه آلزایمر موثر باشد.
به گفته محققان افراد اغلب تصور میکنند آلزایمر از دست دادن قدرت حافظه است ولی در تمام موارد این ادعا صحیح نیست. بسیاری از بیماران مبتلا به زوال عقل به علائم عصبی نیز دچار هستند.