تسنیم: حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در مراسم روز صنعت دفاعی در جمع مدیران صنایع هوایی کشور، گفت: امروز جهان با مشکل انرژی مواجه است و هرچه زمان بگذرد این مشکل در آینده به عنوان یک معضل روبهروی انسانها قرار خواهد گرفت. امروز انرژی فسیلی صادرشدنی در جهان روز به روز رو به کاهش است و ممکن است در آینده نه چندان دور تنها به منابع موجود خلیجفارس محدود شود و روزی تنها صادرکنندگان نفت یا حتی نفت و گاز تعلق به همین منطقه داشته باشد.
وی افزود: ابرنفتهایی مانند ایران، عراق، عربستان، کویت خیلی نیستند و که در دهههای آینده قادرند نفت را صادر کنند و هر منبعی که بشر به آن نیاز داشته باشد و کمیاب شود میتواند عاملی برای نزاع و درگیری و یا حتی جنگ شود. مشکل دیگری که امروز جهان با آن مواجه شده، مشکل خشونت و افراطیگری است؛ بلای خانمانسوزی که امنیت و آرامش بسیاری از کشورها را بر هم زده است و حتی بنیانگذاران خشونت و افراط هم در نگرانی از آینده خود به سر میبرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه آنچه جمهوری اسلامی ایران از آغاز دولت یازدهم با صدای بلند بر آن تاکید کرده است، این است که افراط و خشونت یک معضل جهانی است، خاطرنشان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم و در برابر افراط و خشونت بایستیم، گرچه به ظاهر این صدا و ندا در جهان با استقبال مواجه شد و از زمانی که طرح جهان عاری از افراط و خشونت در سازمان ملل متحد توسط نماینده ملت ایران اعلام شد چندماهی نگذشت که همه جهانیان و کشورها با احترام به جهان عاری از خشونت و افراط رای دادند. حتی کشورهایی که دشمنان خونین جمهوری اسلامی ایران هستند هم جرأت نکردند در برابر این شعار زیبای مردم پسند و جهانپسند قد مخالفت علم کنند.
روحانی با بیان اینکه متاسفانه در مقام عمل هنوز برای مقابله با با افراط و خشونت کار چندانی نشده است، تصریح کرد: در منطقه حساس ما امروز بسیاری از کشورها درگیر افراط و خشونت و تروریسم هستند نه تنها رفاه بلکه امنیت آنها؛ نه تنها جان آنها که ناموس آنها، نه تنها زندگی آنها که خانه و کاشانه آنها و نه تنها خودشان که فرزندان کوچکشان همه و همه در برابر تیغ افراط، خشونت و تروریسم بیرحم قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به وضعیت فعلی عراق اظهار داشت: هم کلیسا خراب میشود و هم کنیسه، هم مسجد خراب میشود و هم حسینیه و امامزاده. امروز شرایط بسیار عجیبی روبهروی ما خودنمایی میکند؛ خصوصا در 15 سال اخیر جنگها و خونریزیهای فراوانی صورت گرفت که میلیونها انسان در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، لبنان، یمن، مصر و لیبی آواره و سرگردان شدند. در حالی که کشورهای صنعتی و پیشرفته و وابستگان آنها در حال حرکت در مسیر پیشرفت هستند جهان اسلام و منطقه در آتش نفاق و اختلاف میسوزد و همه مسیر توسعه و ترقی زیرپای افراط و خشونت له شده است.
رئیسجمهور ادامه داد: شرایط جهان امروز و خصوصا منطقه ما روز به روز سختتر میشود، البته اتحادیهها، توازن قوا و عدم توازن قوا مساله دیگری است که باید مدنظر باشد در برابر این شرایط ما باید چه کنیم تهدیداتی که شکلهای مختلفی به خود میگیرد، جایگاهی که ایران دارد، تاثیری که این کشور در منطقه و جهان دارد بسیار مهم است مگر میشود از ثبات منطقه حرف زد و از ایران سخن نگفت، مگر میتوان از رفاه و امنیت و توسعه در منطقه سخن گفت اما نامی از ایران به میان نیاورد. مگر میتوان از امنیت آبراهها و حمل و نقل انرژی در جهان حرف زد اما از ایران سخن به میان نیاورد. مگر میتوان از حرکتهای خودجوش و مردمسالار در منطقه سخن گفت اما از انقلاب اسلامی و ایران سخن به میان نیاورد.
روحانی با تاکید بر اینکه ایران جایگاه عظیم خود را دارد و به همان نسبت بار سنگینی را بر دوش میکشد، اظهار داشت: تجارت و سودی که میتواند ملتی را در جهان عزیز کند و در آخرت به سعادت برساند، ملتی ایثارگر است که جان و مالش را برای سربلندی امت و ملت خود و کشور و آییناش فدا میکند. اگر ایمان به خدا و پیامبر و جهاد و فداکاری با جان و مال ضمیمه شد آنگاه سعادت دو جهان نیز تضمین خواهد شد و اگر خطایی هم باشد خداوند میپوشاند و جبران میکند.