تسنیم: معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: اصلاً بحث لغو تعطیلی پنجشنبهها مطرح نیست، قرار نیست به معلمان که سنگربان اصلی ما هستند، یک جمله زور بگوییم و ساعات کار آنها را افزایش دهیم.
حمیدرضا کفاش در پاسخ به این موضوع "هماکنون در رابطه با تعطیلی پنجشنبههای مدارس فضای ملتهبی در جامعه ایجاد شده که موجب نگرانی معلمان و دانشآموزان شده است، برای روشنسازی افکار عمومی آخرین جزئیات را در این زمینه عنوان کنید!" اظهار داشت: در رابطه با تعطیلی پنجشنبههای مدارس شاهد این موضوع بودیم که اخبار بهدرستی منعکس نشد، در حقیقت اصلاً بحث لغو تعطیلی پنجشنبهها مطرح نیست.
** سال تحصیلی آینده مدارس همچنان پنجشنبهها تعطیل خواهند بود
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: سال تحصیلی آینده همچنان پنجشنبهها مدارس تعطیل خواهند بود اما کنار این تعطیلی ازآنجایی که مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش تأکید دارد ساماندهی زمان آموزش در 5 روز هفته باشد و یک روز به فعالیتهای فوقبرنامه یعنی اردو، آموزش معلمان و فعالیتهای تربیتی اختصاص یابد، وزیر آموزش و پرورش برای احیای این موضوع دستور دادند.
وی بیان کرد: طبق دستور وزیر آموزش و پرورش کمیتهای با مسئولیت بنده و عضویت رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معاون آموزش ابتدایی، معاون آموزش متوسطه و معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد که این کمیته روی طرح یک روز بدون کیف و کتاب که قرار است به فعالیتهای فوقبرنامه و پرورشی بپردازد، متمرکز میشود.
وی همچنین گفت: مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ساعاتی را علاوه بر ساعات آموزشی بهعنوان فوقبرنامه در نظر گرفته است و برای اینکه بتوانیم یک روز فعالیتهای جذاب و فوقبرنامه در مدارس داشته باشیم ابتدا باید کارهای مطالعاتی را انجام داد و سپس وارد فاز برنامه ریزی، جذب اعتبار و نیروی انسانی شویم.
** کلاس ششم بهیکباره و بدون اجرای آزمایشی در سراسر کشور اجرا شد
کفاش با اظهار "یک روز بدون کیف و کتاب پس از طی مراحلی که عنوان کردم از سال آینده بهصورت آزمایشی در تعداد محدودی از مدارس اجرا میشود" گفت: اجرای آزمایشی طرحها در سالهای گذشته در آموزش و پرورش وجود نداشت بهگونهای که شاهد بودیم کلاس ششم بهیکباره و بدون اجرای آزمایشی در سراسر کشور اجرا شد.
** قرار نیست به معلمان ابتدایی بگوییم مجدداً پنجشنبهها به مدارس بازگردند
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تبلیغی که رسانهها انجام دادهاند باعث شده تا معلمان ابتدایی تصور کنند که قرار است بعد از مدتی که تبعیض برداشته شده بود و ساعات موظف آنها کمتر شده، مجدداً پنجشنبهها به نظام آموزشی برمیگردد و به معلمان ابتدایی میگوییم با همین حقوق، پنجشنبهها نیز به مدارس آمده کارشان را انجام دهند در حالی که به هیچ وجه اینگونه نیست.
وی افزود: هماکنون در مرحله برنامه ریزی برای یک روز بدون کیف و کتاب هستیم و در تلاشیم تا پس از آن نیروی انسانی و منابع مالی را تأمین کنیم و برای سال تحصیلی آینده بهصورت آزمایشی در تعدادی از مدارس سراسر کشور این طرح اجرا شود البته در مدارسی که خودشان داوطلب هستند.
** شرایط مدارسی که قرار است یک روز بدون کیف و کتاب در آنها اجرا شود
کفاش با اشاره به شرایط لازم برای مدارسی که قرار است یک روز بدون کیف و کتاب را اجرا کنند، عنوان کرد: امکانات لازم، افراد علاقهمند و مدیر دلسوز از شرایط اصلی برای اجرای این طرح است.
** اگر قرار است یک روز بدون کیف و کتاب اجرا شود منابع مالی و انسانی آن را تأمین میکنیم
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر قرار است این طرح در یک مدرسه اجرا شود بهطور قطع پیشبینی خواهیم کرد که این مدرسه به چه تعداد نیروی حق التدریس، امکانات و منابع مالی نیاز دارد و آنها را تأمین خواهیم کرد. زمانی که طرح یک روز بدون کیف و کتاب را بعد از برنامه ریزی وارد مرحله تصویب کرده آن را به تصویب رساندیم بهطور قطع منابع مالی و انسانی را تأمین خواهیم کرد.
** اگر یک روز بدون کیف و کتاب با موفقیت همراه بود چه میشود؟
کفاش اظهار داشت: در سال تحصیلی آینده که یک روز بدون کیف و کتاب بهصورت آزمایشی اجرا میشود همزمان پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش به ارزیابی آن خواهد پرداخت و اگر طرح با موفقیت همراه بود در سال تحصیلی 94ــ95 با شیب ملایم در سایر مدارس اجرا میشود و باز هم بهصورت سراسری در تمام مدارس عملیاتی نمیشود، آیا این موضوع بهمعنای لغو تعطیلی پنجشنبه مدارس است؟
** قرار نیست به معلمان که سنگربان اصلی ما هستند یک جمله زور بگوییم
کفاش ادامه داد: به معلمان ابتدایی میگویم که اگر قرار باشد در روزهای پنجشنبه مدارس بهصورت آزمایشی باز شوند، آنها همچنان ساعات موظف خود را خواهند داشت و اگر قرار باشد از آنها در این روز استفاده کنیم داوطلبانه بوده حق و حقوقشان را پرداخت میکنیم. قرار نیست به معلمان که سنگربان اصلی ما هستند یک جمله زور بگوییم و ساعات موظفی آنها را افزایش داده مدرسه را بدون تأمین امکانات لازم به فعالیتهای اضافه و فوقبرنامه وادار کنیم.
**قرار نیست تعطیلی پنجشنبه مدارس را لغو کنیم
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هماکنون این فضا در جامعه ایجاد شده که معلمان تصور میکنند قرار است تعطیلی پنجشنبهها از سال تحصیلی آینده لغو شود و ساعات موظفی آنها افزایش یابد، افزود: در چنین شرایطی مشخص است که معلم ناراضی میشود اما به آنها میگویم که هیچ تغییری در ساعات موظفشان ایجاد نمیشود. ما قصد نداریم تعطیلی پنجشنبههای مدارس را لغو کنیم بلکه تلاش داریم تا یک روز را در مدرسه به فعالیتهای شاد تبدیل کنیم.
** وزیر آموزش و پرورش هیچگاه نگفته معلم ابتدایی دوباره باید پنجشنبهها به مدرسه بازگردد
کفاش تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش هیچوقت نگفته است که معلم ابتدایی که تازه به حقش رسیده باید دوباره به مدرسه بازگردد.
وی اظهار داشت: در کجای قانون آمده که پنجشنبهها باید تعطیل باشد؟ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش اعلام کرده است که ساعات آموزش باید در 5 روز هفته باشد یعنی یک مدرسه میتواند در روز شنبه ساماندهی آموزشی نداشته باشد.
** خانوادهها از فعالیتهای پرورشی و فرهنگی در مدارس استقبال میکنند
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هماکنون یک تیم کارشناسی در حال مطالعه روی طرح یک روز بدون کیف و کتاب است تا مشخص شود که اگر قرار باشد یک روز در مدرسه به فعالیتهای غیردرسی و فوقبرنامه بپردازیم چه اقداماتی را باید انجام دهیم؟ بهطور قطع اگر مدارس یک روز در هفته را به فعالیتهای تربیتی، پرورشی و دینی بپردازند خانوادهها از این موضوع استقبال میکنند، هماکنون مدارسی وجود دارند که به فعالیتهای آموزشی و پرورشی همزمان با هم میپردازند که با استقبال بسیار خانوادهها و دانشآموزان مواجه شدهاند.
وی بیان کرد: با شناختی که بنده از وزیر آموزش و پرورش دارم، میگویم که امکان ندارد بخشنامهای را امضا کند قبل از اینکه اعتبار مالیاش تأمین شود.
کفاش در پاسخ به این پرسش که وزیر قبلی عنوان کرده است لغو تعطیلی پنجشنبههای مدارس حدود 4میلیارد تومان بار مالی برای آموزش و پرورش بههمراه دارد، گفت: اصلاً قرار نیست سال آینده تمام مدارس پنجشنبهها باز باشد؛ وزیر سابق نیز تصور کرده که قرار است تمام مدارس پنجشنبهها باز باشند و با خود حساب و کتاب کرده که هماکنون بیش از 100هزار مدرسه در کشور داریم که اگر قرار باشد تمام آنها روز پنجشنبه باز باشند چندین میلیارد هزینه نیاز دارد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: هنوز دستورالعمل یک روز بدون کیف و کتاب تدوین نشده است و در سال 93 تدوین میشود، سال آینده این طرح را در تعدادی از مدارس داوطلب اجرا میکنیم که اگر با موفقیت و استقبال همراه بود بهدنبال تأمین اعتبارات رفته و از سال بعدش آن را به تعداد بیشتری از مدارس توسعه میدهیم و اگر اعتبار تأمین نشد آن را نگه میداریم.
وی گفت: در شرایطی که هنوز طرح را اجرا نکردهایم چرا باید دچار پیشقضاوت شده راجع به آن اظهار نظر کنیم. موفقیت یا عدم موفقیت یک طرح بعد از اجرای آزمایشی آن مشخص خواهد شد.