جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 30 فروردين 1404     
رقابت ربات‌ با انسان‌ در دوی ماراتن را تماشا کنید

اولین ماراتن چین که در آن هم انسان‌ها و هم ربات‌های انسان‌نما شرکت داشته‌اند، برگزار شده است و ربات‌های انسان‌نما قدرت رقابت با رقبای انسانی را نداشتند.

به گزارش ایسنا، انسان‌ها در نیمه ماراتن ییژوانگ پکن بر ربات‌ها غلبه کردند و آنها پیشی گرفتند و به راحتی این برتری را حفظ کردند. هزاران دونده روز شنبه به ۲۱ رقیب انسان‌نما در اولین چالش ۲۱ کیلومتری جهان در پایتخت چین پیوستند.

به نقل از الجزیره، اما همه ربات‌ها به وظیفه خود عمل نکردند. یکی از آنها تنها لحظاتی پس از آغاز مسابقه دچار مشکل شد و برای دقایقی بی‌حرکت دراز کشید و دوباره روی پاهایش ایستاد. یکی دیگر از آنها تنها پس از چند قدم به یک مانع برخورد کرد.

برخی از ربات‌ها به خط پایان رسیدند، اما همچنان از انسان‌ها عقب ماندند. ربات تیانگونگ اولترا (Tiangong Ultra) که توسط مرکز نوآوری رباتیک انسانی پکن توسعه داده شده است، دو ساعت و ۴۰ دقیقه را تا رسیدن به خط پایان صرف کرد. برنده مردان بیش از یک ساعت زودتر به خط پایان رسیده بود.

آلن فرن (Alan Fern)، استاد رباتیک در دانشگاه ایالتی اورگان، می‌گوید: به طور کلی، اینها راهپیمایی‌های جالبی هستند، اما در مورد سودمندی ربات یا هر نوع هوش اولیه آن، چیز زیادی نشان نمی‌دهند.

هه سیشو (He Sishu)، مهندس محلی هوش مصنوعی که این رقابت را تماشا می‌کرد، می‌گوید: ربات‌ها بسیار خوب و بسیار پایدار کار می‌کنند. من احساس می‌کنم که من شاهد تکامل ربات‌ها و هوش مصنوعی هستم.

اگرچه از نظر فنی در مسابقه، ربات‌ها ورزشکاران مستقلی نبودند. هر کدام با گروهی از مهندسان آمدند و برخی برای ایستادن به حمایت فیزیکی نیاز داشتند.

شرکت‌های چینی مانند DroidVP و Noetix Robotics، ربات‌هایی با اشکال و اندازه‌های مختلف را با چند دستکش بوکس و هدبند ارائه کردند.

تانگ جیان (Tang Jian)، مدیر ارشد فناوری در آزمایشگاه تیانگونگ، گفت که آنها قصد دارند تمرکز خود را به کارهای مربوط به دنیای واقعی معطوف کنند. تمرکز در آینده روی کاربردهای صنعتی خواهد بود، بنابراین آنها می‌توانند واقعا وارد کارخانه‌ها و سناریوهای تجاری شوند و در نهایت به خانواده‌ها راه پیدا کنند.

ورود ربات‌های انسان‌نما به رویدادهای ورزشی بخشی از ابتکار عمل بزرگ‌تر چین برای مقابله با چالش‌های جمعیتی این کشور است. چین با در نظر گرفتن جمعیت سالخورده و نیروی کار رو به کاهش، سرمایه‌گذاری زیادی در اتوماسیون و رباتیک انجام داده است تا رشد اقتصادی خود را حفظ کند. ربات‌های انسان‌نما برای دستیابی به خوداتکایی و ارتقای مزیت رقابتی کشور، به طور ویژه در مواجهه با رقابت با ایالات متحده، ضروری به نظر می‌رسند.

طبق اعلام فدراسیون بین‌المللی رباتیک، در سال ۲۰۲۳، چین با داشتن ۲۷۶ هزار و ۲۸۸ ربات، ۵۱ درصد از کل ربات‌های جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور همچنین در حال برنامه‌ریزی رویدادی در ماه اوت است که در آن ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو و میدانی، فوتبال و سایر چالش‌های مبتنی بر مهارت به رقابت خواهند پرداخت.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: