نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: عربستان باید از برخی اقدامات که توهین به زائر تلقی میشود بپرهیزد. زائر به این سرزمین آمده است که مناسک حج خود را انجام دهد.
به گزارش ایسنا، در آخرین نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت پیش از روزهای تشریق در مکه، حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برخی اقدامات کشور میزبان (عربستان)، به مسئولان مربوطه توصیه کرد در برنامههایی که صد درصد زائران ایرانی حضور دارند از رفتار تحریککننده و توهینآمیز بپرهیزند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تاکید کرد: ما قوانین و دستورالعملهای کشور میزبان (عربستان) را رعایت میکنیم و انتظار داریم میزبانان نیز به نحوی رفتار کنند که بتوانیم زائران را مدیریت کنیم.
نواب گفت: ما تلاش کردهایم همکاری کنیم و میزبان (عربستان) هم باید از برخی اقدامات که توهین به زائر تلقی میشود، بپرهیزد. زائر به این سرزمین آمده است که مناسک حج خود را انجام دهد و زیارت و دعا کند و اعمال خود را انجام دهد و با حجی مقبول به کشورش بازگردد. البته تعارف و همشناسی و دغدغهمند بودن نسبت به سایر مسلمانان از فلسفه بینالمللی حج به حساب میآید.
علیرضا عنایتی، سفیر ایران در عربستان در این نشست که در شهر مگه برگزار شد، گفت: در تلاشیم تا با هماهنگی با کشور میزبان حجی موفق، مطمئن، آرام و مقبول برای زائران رقم بخورد و با هم افزایی بتوانیم تسهیلات را افزایش داده و موانع را مرتفع کنیم تا حجاج بتوانند اعمال خود را انجام دهند و سالماً و غانماً به کشور بازگردند.
سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت از آمادگی برای خدماتدهی به زائران در مشاعر، گفت: در جلسه با وزیر حج و عمره عربستان تمام موضوعات از جمله برگزاری برنامهها در مشاعر و پروازهای هواپیمایی در برگشت منتقل شده است.
غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه صد درصد سهمیه اختصاص یافته در حج ۱۴۰۳ به جمهوری اسلامی ایران دریافت شد، افزود: در مجموع ۲۰۰ نفر به دلایل مختلف از سفر منصرف شدند که تا دوم ذیالحجه برای مواردی که ابطال و درخواست دوباره ارائه شد، روادید صادر شد.
رضایی گفت: با پایان پروازهای رفت، همه زائران در مکه استقرار یافتهاند.