به گزارش شهرداری نیوز، عضو کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: بخش اعظمی از ابتلا به بیماریهای روحی و روانی و افسردگی در میان اقشار و سنین مختلف شهرمان گواه محرومیت از حق داشتن محیط زیست سالم شهری است.
در ادامه هفتادو یکمین جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران معصومه آبادف عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به تاثیر محیط زیست سالم در روح و روان آدمی گفت: بخش اعظمی از بیماریهای روحی و روانی و افسردگی در میان اقشار در سنین مختلف شهرمان گواه محرومیت از حق داشتن محیط زیست سالم شهری است به همان اندازه که سلامت محیط زیست در شکوفایی هوش و استعداد و تواناییهای فردی اثر میگذارد به همان اندازه در شیوه رفتار آدمیان، اخلاق فردی وجمعی جامعه بشری نیز اثرگذار است.
وی ادامه داد: از این جمله میتوان به فعالیت کارخانه دخانیات درمحله تحت عنوان سلامت اشاره کرد که سالیان طولانی موجب انتشار بخارات سمی ناشی از فرآیند تولید موجب آلودگی محیط زیست و سلب آسایش شهروندان شده است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: از سوی دیگر در دل ساختهای مسکونی محله طوس "مشیریه سابق" شاهد فعالیت بیرحمانه کارخانه سیمان با بیش از 10 هکتار هستیم که موجب انتشار بسیاری از ریزگردها و آلودگی صوتی و بصری در شهر شده است.
وی افزود: براساس آنکه مسئولین اعلام میکنند این قاتلان خاموش که با میانگین سالانه با افزایش 10 میکرو گرم در مترمکعب میتواند میزان مرگ ومیر را یک درصد افزایش دهد شاهد هجوم ریزگردهای عربی هستیم که به کشورایران وارد شده است که یک نهاد ویا یک سازمان نمیتوانند آن را کنترل کنند.
آباد در ادامه بیان داشت: چگونه با وجود قانون متقم مجلس شورای اسلامی در زمینه ممنوعیت فعالیت صنایع ومشاغل مزاحم در حریم شهری و همچنین بند 20 ماده 55 قانون شهرداری در راستای حمایت معنوی از مسکن ومحل سکونت و حس آرامش ساکنین مبنی بر جلوگیری از ایجاد و تاسیس تمامی اماکن که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنین و یا مخالف اصول بهداشت در شهر باز هم شاهد اینگونه فعالیتها هستیم.
عضوکمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر خاطرنشان کرد: از این دست موارد بسیار است از جویهای لجن گرفته محلات زیادی از شهر گرفته که مامن حیوانات موذی و جوندگان شده است تا مصرف بیرویه پلاستیک در سطح شهر که به گزارش سازمان بازیافت میزان پلاستیک موجود در زبالهها حدود 10 درصد برآورد شده است که با احتساب تولید روزانه 7500 تن زباله در تهران 70 تن زباله پلاستیکی تولید میشود که معدل فرضی آن حدود 30 میلیون و 250 هزار دلار است و در آیندهای نه چندان دور به عنوان یکی از بحرانهای ملی پای میزهای رنگا رنگ مذاکره مینشیند