پیش از جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای عضویت کامل در این نهاد بینالمللی، ایالات متحده در حال لابی کردن میان کشورها برای رد چنین عضویتی است، به این امید که از «وتو» آشکار واشنگتن جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا، تلاشهای لابیگری ایالات متحده که در مکاتبات دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا آمده و به دست پایگاه «اینترسپت» رسیده است، فاش میکند که ظاهر و باطن آمریکاییها فرق دارد و این با تعهد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای حمایت کامل از راهحل «۲دولتی» در تضاد است.
در سال ۲۰۱۲، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای را تصویب کرد که براساس آن به فلسطین وضعیت «کشور ناظر غیرعضو» اعطا شد.
در این مکاتبات دیپلماتیک به جزئیات فشار اعمال شده بر اعضای شورای امنیت، از جمله مالت، رئیس دورهای شورا در این ماه اشاره شده است. بهویژه از اکوادور خواسته شده است که با مالت و سایر کشورها از جمله فرانسه برای مخالفت با به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل لابی کند. توجیه وزارت خارجه آمریکا این است که عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی سریعترین و موثرترین راه برای دستیابی به یک کشور پایدار و سازنده است.
در یک از اسناد مورخ ۱۲ آوریل، جزئیاتی از نقطهنظرات آمریکا علیه رایگیری در مورد «کشور فلسطین» در سازمان ملل آمده است. در این سند همچنین ادعا شده که بایدن «به شدت برای حمایت از آمال فلسطینیها برای تشکیل کشور در چارچوب یک صلح جامع که مناقشه اسرائیل و فلسطین را حل کند، کار کرده است.»
این سند میگوید که اعضای شورای امنیت باید متقاعد شوند که هر پیشنهادی برای تشکیل کشور فلسطین و در نتیجه به رسمیت شناختن آن بهعنوان یک کشور مستقل را قبل از مناظره آزاد شورا که برای ۱۸ آوریل (امروز پنجشنبه) برنامهریزی شده است، رد کنند.
درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل باید توسط شورای امنیت تایید شود، اما آمریکا به عنوان حامی رژیم صهیونیستی ممکن است آن را وتو کند. این درخواست در صورت تایید شورای امنیت باید مورد تایید دو سوم از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل هم قرار بگیرد. کارشناسان میگویند بدون رأی وحدت رویه شورای امنیت، هر رایی از مجمع عمومی سازمان ملل متحد تا حد زیادی نمادین است.
وزارت خارجه آمریکا به این افشاگریها و سوال اینترسپت که آیا چنین مواضعی و مخالفت با به رسمیت شناخته شدن فلسطین در سازمان ملل مغایر با موضع دولت بایدن در حمایت از راهکار ۲دولتی نیست، پاسخی نداد. این در حالیست که سفیر آمریکا در سازمان ملل چهارشنبه ادعا کرد عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل به راهحل ۲دولتی کمک نخواهد کرد.