ولودیمیر زلنسکی ضمن آنکه مقامات آمریکایی را به ایجاد «بازیهای سیاسی» درخصوص مسئله کمک به اوکراین متهم کرد، گفت که برای آنها مهم نیست چند اوکراینی در این کشور میمیرد.
به گزارش ایسنا، اظهارات «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در حالی بیان شده است که قانونگذاران آمریکایی آماده میشوند تا بسته کمکی جنجالبرانگیز اوکراین را برای تصویب به رای بگذارند؛ بستهای که ماههاست به دلیل اختلاف گسترده میان دموکراتها و جمهوریخواهان درگیر یک موقعیت بنبست شده است.
رئیسجمهور اوکراین در مصاحبه با تلویزیون آمریکایی پیبیاس عنوان کرد: «این سیاست محض است و این مایه شرمساری برای جهان و ننگی برای دموکراسی به حساب میآید. هیچکس اهمیت نمیدهد چه تعداد هر روز در اوکراین میمیرند. آنها فقط به میزان مقبولیت خود اهمیت میدهند.»
پس از کشوقوسهای فراوان میان دموکراتها و جمهوریخواهان، «مایک جانسون» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه طرح کلی خود را برای انتقال کمکهای خارجی مبنی بر چهار لایحه جداگانه کمک به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان و دیگر اولویتهای امنیت ملی ارائه و اعلام کرد که طی روزهای آینده این لوایح جداگانه به رای گذاشته خواهند شد.
جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر از کمکهای ایالات متحده به اوکراین به ارزش ۶۱ میلیارد دلار که در ماه اکتبر توسط «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا رونمایی شد، مخالفت کردند. آنها تاکید داشتهاند که این مبالغ میتواند خرج مصارف داخلی کشور شود و مسئله عبور مهاجران غیرقانونی از مرز با مکزیک اولویت بالاتری نسبت به جنگ اوکراین دارد.
اگرچه برخی از اعضای این مجلس از کمک به اوکراین حمایت و پیشبینی میکنند که در صورت رایگیری این بسته کمکی از حمایت ۷۰ درصدی برخوردار خواهد شد اما حامیان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور با ارسال کمکهای واشنگتن به کییف مخالف هستند.
دونالد ترامپ اخیرا طی رویدادی در کنار مایک جانسون با اشاره به جنگ اوکراین و کمکهای واشنگتن به کییف که ماههاست با بنبست مواجه شده است، تاکید کرد: «اگر کمکها به اوکراین در قالب وام باشد، با تصویب کنگره مشکلی نخواهم داشت. همچنین متحدان اروپایی باید با سطح کمک واشنگتن به کییف هماهنگی داشته باشند.»
زلنسکی در ادامه مصاحبهاش مجددا تاکید کرد: «بدون کمکهای آمریکا، اوکراین شانس پیروزی نخواهد داشت.»
او همچنین در سخنرانی دیگری که دیروز منتشر شد، با اشاره به کمکهای غرب به رژیم صهیونیستی گفت: «اقدام مشابهی میتواند برای اوکراین صورت بگیرد. اوکراین هم مثل اسرائیل عضو ناتو نیست و این امر مستلزم فعالسازی ماده ۵ نیست، بلکه تنها به اراده سیاسی نیاز دارد.»
طبق ماده ۵ ناتو، هرگونه حمله به یکی از اعضا، حمله به تمامی اعضای بلوک در نظر گرفته میشود.