معاون سخنگوی پنتاگون از حمله رژیم صهیونیستی، متحد اصلی خود در منطقه به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق اظهار بیاطلاعی کرد.
به گزارش ایسنا، "سابرینا سینگ" معاون سخنگوی پنتاگون شامگاه سهشنبه(دیروز) در توضیح حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق گفت که "اسرائیل از حمله به دمشق به ایالات متحده اطلاع نداده بود."
کاخ سفید پیشتر، مدعی شده بود که آمریکا "به هیچ وجه" در حمله به کنسولگری ایران دست نداشته است.
روز دوشنبه رژیم صهیونیستی ساختمان کنسولی سفارت ایران در جنوب غربی دمشق را مورد حمله هوایی قرار داد که در نتیجه این حمله، بخشی از ساختمان کنسولی سفارت ایران و اقامتگاه سفیر هدف قرار گرفت.
افزون بر این، ۱۳ نفر از جمله سردار سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی و سردار سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی به شهادت رسیدند.
بسیاری از کشورهای خارجی، این حمله را که نقض قوانین بینالمللی به شمار میآید، محکوم کردهاند.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، سینگ همچنین گفت که نمیتواند مشخص کند که کدام ساختمان مورد حمله قرار گرفته است اما با این وجود، اطمینان داد که آمریکا ز حمله به مراکز دیپلماتیک حمایت نمیکند.
سینگ بیان کرد: نمیدانم چه نوع ساختمانی بود. من اطلاعات دقیقی درباره نوع ساختمان آن ندارم، اما ما از حمله به مراکز دیپلماتیک حمایت نمیکنیم.
شورای امنیت سازمان ملل، شب گذشته، جلسهای برای بررسی این حمله تشکیل داد.
"زهرا ارشادی" معاون نماینده ایران در سازمان ملل در این جلسه در بخشی از بیانیهای درباره این حمله گفت: جمهوری اسلامی ایران این جنایات هولناک و حملات ناجوانمردانه تروریستی را به شدت محکوم میکند. رژیماسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بینالمللی و حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شده است. جنایت دیروز رژیم اسرائیل فراتر از جنایت است. این جنایت و حمله تروریستی بیانگر توهین آشکار به اصل پذیرفتهشده جامعه بینالمللی، یعنی مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی است؛ اصل مشترکی که سنگ بنای روابط بینالملل بهحساب میآید، به رسمیت شناخته میشود و مورد حمایت قرار میگیرد.
ارشادی همچنین گفت که "این جنایت همچنین آشکارا اصل اساسی مصونیت دیپلماتیک و کنسولی را نقض کرده، و همچنین ناقض کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی ۱۹۶۳ و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بینالمللی از جمله عوامل دیپلماتیک ۱۹۷۳ است."
نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز مدعی شد کشورش در حمله به کنسولگری ایران نقشی نداشته و این را به ایران هم اعلام کرده است.
او در ادامه بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت واشنگتن از این رژیم، گفت: از ۷ اکتبر به ایران مرتب هشدار دادیم که در کنار نیروهای نیابتی خود نباشد. ایران مرتب از حزبالله، انصارالله و گروههای عراقی حمایت میکند و این گروهها مرتبا به منافع آمریکا حمله میکنند.
نماینده آمریکا همچنین گفت: ما حمله به اماکن دیپلماتیک را موجب نگرانی میدانیم و در مورد اقدامات منطقهای ایران هم نگرانیم.