سخنگوی صنعت برق با تشریح علت افزایش هزینه در قبوض برق، گفت: مشترکانی که مصرف برق آنها بیش از الگوست با کاهش یارانه برق مواجه شدهاند، همچنین باید توجه داشت که تعرفه برق در تابستان با زمستان تفاوت دارد و اگر مشترکی در فصل غیرگرم، مصارفی مشابه تابستان داشته باشد، به دلیل تغییر الگو باید هزینه بیشتری را پرداخت کند.
مصطفی رجبی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تفاوت الگوی مصرف برق در فصول مختلف، اظهار کرد: باتوجه به اینکه میزان مصرف برق در فصول مختلف متفاوت است، مشترکان باید نسبت به میزان مصرف برق خود آگاه باشند و به این موضوع توجه کنند.
وی با بیان این که الگوی مصرف برق ماهانه مناطق عادی نظیر تهران ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماههای گرم است که این رقم در زمستان به ۲۰۰ کیلووات ساعت کاهش مییابد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تعرفه برق برای مصارف بیش از الگو به صورت پلکانی و غیر یارانهای افزایش دارد و قبوض افزایش پیدا میکند، استفاده از وسایل گرمازای برقی مانند هیترها یا اسپیلیتهای ایستاده میتواند مبلغ قبوض برق را بالا ببرد.
سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه استفاده از وسایل گرمازای برقی در فصل زمستان موجب افزایش مصرف برق و در نتیجه بالا رفتن رقم قبوض برق مشترکان میشود، گفت: تعرفه برق در شبانهروز نیز متفاوت است، سه تعرفه کمباری، میانباری و اوجبار در طول شبانهروز تعین میشود، تعرفه کمباری از ۲۳ شب تا ۷ صبح، تعرفه میانباری از ساعت ۷ صبح تا ۱۲ ظهر و ۱۶ بعدازظهر تا ۱۹ شب و تعرفه اوج بار از ساعت ۱۲ تا ۱۶ و ۱۹ تا ۲۳ محاسبه و لحاظ میشود.
رجبی مشهدی با بیان اینکه مشترکان میتوانند میزان مصرف خود را کاهش دهند و تنها لازم است میزان مصارف خود را به زمان کمباری منتقل کنند، گفت: تغییر الگو در فصل گرم و فصل سرد در کنار مصارف در ساعت اوجبار، دلیل افزایش قیمت برق در برخی از قبوض برق است.
وی با بیان اینکه مشترکان با رعایت مصرف برق و درنظر گرفتن نکاتی میتوانند میزان مصرف برق خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهند، گفت: میزان مصرف برق هیتر برقی به دو عامل میزان ساعات روشن بودن و توان دستگاه بستگی دارد. بنابراین هر چه این دو عدد بالاتر باشند؛ مصرف برق نیز بیشتر است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه استفاده از وسایل گرمازای برقی در فصل زمستان باعث افزایش مصرف برق و در نتیجه بالا رفتن قبوض برق مشترکان را به دنبال خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به برودت هوا و افزایش مصرف گاز و برق، در اکثر نقاط کشور از هموطنان درخواست کرد با رعایت چند نکته ساده و کاربردی از جمله تنظیم دمای وسایل گرمایشی منزل بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و عایقبندی در و پنجرههای منازل خود به تأمین گاز و برق پایدار کمک کنند.