ایسنا: یک فوق تخصص عفونی اطفال با اشاره به اینکه باید از مصرف آنتی بیوتیک هنگام ابتلای کودکان به بیماریهای ویروسی تنفسی خودداری شود، گفت: 70 درصد بیماریهای ویروسی تنفسی کودکان بدون دخالت پزشک درمان میشوند، اما کودک باید تحت مراقبتهای حمایتی در خانه قرار گیرد.
دکتر محمدعلی رضایی ، شایعترین علت مراجعه کودکان در تابستان به پزشک را ناشی از ابتلا به بیماریهای ویروسی تنفسی دانست و گفت: انواع مختلفی از ویروسها میتوانند منجر به ابتلا کودکان به این بیماری شوند که اغلب آنها دارای علائم مشابه هستند.
وی ترشحات گلو، گرفتگی صدا، ریزش اشک و تب را از علائم بیماریهای ویروسی تنفسی دانست و تصریح کرد: اغلب این علائم را میتوان در خانه و با اقدامهای محافظه کارانه درمان کرد. استفاده از مایعات گرم مانند سوپ و استراحت میتواند در بهبود این کودکان موثر باشد.
این فوق تخصص عفونی اطفال، یادآور شد: اگر کودک با اقدامهای حمایتی در خانه بهبود نیافت، باید به پزشک مراجعه کند. استفاده از قطرههای بینی و مسکنها میتواند موجب بهبود کودکان شود، اما نکته مهمی که خانوادهها باید به آن توجه کنند این است که از مصرف خودسرانه دارو بویژه آنتی بیوتیکها که تاثیری در درمان این بیماری ندارند، پرهیز کنند.
رضایی با تاکید بر اینکه اغلب خانوادهها در زمان ابتلای کودکشان به این بیماری به صورت شایع و خودسرانه از آنتی بیوتیکها برای درمان استفاده میکنند، بیان کرد: افراد باید بدانند که بیماری کودک ابتدا باید توسط پزشک مشخص شده و سپس دارو تجویز شود. بنابراین مصرف آنتی بیوتیک خودسرانه میتواند منجر به بستری و طولانی شدن مدت درمان کودک شود.
این فوق تخصص عفونی اطفال در پایان خاطرنشان کرد: 70 درصد بیماریهای ویروسی تنفسی کودکان بدون دخالت پزشک و تجویز دارو بهبود مییابد، اما کودک باید تحت مراقبتهای حمایتی در خانه قرار گیرد و خانواده نیز نباید به صورت خودسرانه برای وی دارو تجویز کند.