جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 7 بهمن 1402     
پکن فشارهای نظامی بر تایوان را افزایش داد

 وزارت دفاع چین امروز (شنبه) اعلام کرد، چین بیش از ۳۰ فروند جنگنده و گروهی از ناوهای خود را به سمت تایوان اعزام کرده است.

به گزارش ایسنا، این فشار نظامی جدید از سوی چین علیه تایوان پس از اعلام احتمال دیدار نمایندگان ارشد چین و آمریکا در تایلند و در حالی صورت می‌گیرد که پکن و واشنگتن به دنبال کاهش تنش هستند.
 
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارتش چین ۳۳ فروند جنگنده شامل SU-۳۰ و شش ناو را به اطراف تایوان و در بازه زمانی ۶ صبح روز جمعه تا ۶ صبح امروز اعزام کرده است.
 
از این تعداد، ۱۳ فروند جنگنده  از خط میانه تنگه تایوان، یک مرز غیر رسمی که به عنوان یک حائل بین جزیره و سرزمین اصلی در نظر گرفته می‌شود، عبور کردند. تایوان وضعیت را زیر نظر گرفته و نیروهای خود را در پاسخ به این فعالیت‌ها به کار گرفته است.
 
چین مدعی مالکیت تایوان است و در سال‌های اخیر با اعزام جنگنده‌ها و ناوهای خود از فعالیت‌های سیاسی در تایوان ناخرسندی خود را نشان داده است.
 
تایوان نیز اعلام کرد، شش بالون چینی چند روز پس از انتخاب لای چینگ-ته به عنوان رئیس جمهوری جدید این جزیره، بر فراز آن یا از حریم هوایی در شمال پرواز کردند. حزب دموکراتیک مترقی لای عمدتا در مورد تعیین سرنوشت، عدالت اجتماعی و رد تهدیدهای چین فعالیت می‌کند.
 
در این میان، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا و وانگ یی، وزیر خارجه چین هر دو برای گفت‌وگو در بانکوک هستند اما معلوم نیست که این این دیدار چه زمانی برگزار می‌شود یا اصلا برگزار شده است.
 
جو بایدن و شی جینپینگ، روسای جمهوری آمریکا و چین در حاشیه نشست نوامبر و با هدف اقداماتی برای بهبود روابط پر تنش بین دو کشور بر سر یکسری مسائل اقتصادی و جغرافیایی دیدار کردند.
 
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز گفته، این دیدار برنامه ریزی شده در بانکوک ادامه دیدارهای سطح عالی بین مقام های دو کشور و با هدف حفظ ارتباطات استراتژیک و مدیریت مسئولیت در روابط است.
 
در جریان این مذاکرات، وانگ یی موضع چین را در قبال تایوان و روابط آمریکا و پکن مشخص می‌کند و درباره نگرانی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو خواهد داشت.
 
نگرانی بین‌المللی فوری برای دو کشور تنش در دریای سرخ است که تجارت جهانی را به دلیل امتناع بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی برای عبور از کانال سوئز دچار مشکل کرده است.
 
پکن گفته که تلاش‌هایی مثبت را برای کاهش تنش در این وضعیت انجام می‌دهد.
 



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: