مهر: اگرچه در سالهای گذشته ابداعاتی در صنعت شیشه صورت گرفته و محصولاتی نظیر شیشه انعطاف پذیر (با قابلیت به کارگیری در تولید نمایشگرهای منحنی و تلفنهای همراه هوشمند) و همچنین شیشه های بسیار باریک (با ضخامت حدود ۰.۱ میلیمتر) ارایه شده اما تولید شیشه با قابلیت تا شدن به طور کامل در حد یک رویا بوده است.
به طور معمول هر چه وسایل و دستگاههایی که ساخته می شود ضخامت کمتری داشته باشد، انعطاف پذیری آنها نیز بیشتر می شود.
پیشتر محققان در زمینه تجهیزات الکترونیکی انعطاف پذیر پیشرفتهایی داشته اند که از آن جمله می توان به تجهیزات الکترونیکی گرافنی قابل تاشدن، سلولهای خورشیدی قابل تاشدن بر مبنای اریگامی و باتریهای لیتیوم یونی تاشدنی اشاره کرد.
به عقیده محققان دپارتمان مهندسی و علوم مواد دانشگاه Yonsei کره جنوبی، استفاده از زیرلایه های بسیار باریک (با ضخامت ۱ تا ۲ میکرون) در مواردی نظیر ساخت حسگرهای پوست کاربرد زیادی دارند حال آنکه استفاده از آنها در نمایشگرها یا سایر تجهیزات الکترونیکی به دلیل ناپایداری مکانیکی امکانپذیر نیست و به همین دلیل ریز تجهیزات و قطعاتی که بر روی آنها سوار می شود به راحتی در هم خرد می شوند.
اکنون محققان این دانشگاه پلت فورمهای زیرلایه ای از شیشه و پلاستیک ساخته اند که خبری از نقص مکانیکی یا در هم خردشدگی در آنها نبوده و در نتیجه خللی در عملکرد قطعات و مدارهایی که بر روی آنها سوار می شود ایجاد نمی کنند.
آنها زیرلایه های مورد نظرشان را به ریزبخشهای متعددی مهندسی کرده اند تا امکان تاشدن آنها بدون وارد آمدن لطمه ای به ساختار اصلی محقق شود.
لایه شیشه ای که بدین ترتیب ساخته می شود به راحتی تا شده و جالب اینکه در این فرآیند نیازی به فناوریهایی نظیر نانولوله ها، نانوسیمها و گرافن نیست.