ایسنا: علی ربیعی با حضور در برنامه تیتر امشب عملکرد دوساله وزارتخانه متبوع خود را مورد ارزیابی قرار داد.
دولت را با رکود 5.6 درصد تحویل گرفتیم
وی درباره آخرین آمار اشتغال و بیکاری در کشور گفت: ما دولت را با رکود 5.6 درصد تحویل گرفتیم ولی در دو سال گذشته تلاش کردیم تا از ریزش 250 هزار شغل جلوگیری و بنگاههای مساله دار را شناسایی کنیم.
ربیعی افزود: کارگران در شرایطی که عرضه وتقاضا نابرابر باشد به شدت آسیب میبینند در چنین شرایطی قراردادهای کار بد بسته میشود این را هم میدانیم که حال و روز کارفرماها خوش نیست از طرفی وزیر بیکاران هم هستم و باید مقدمات رفتن به سرکار را برایشان فراهم کنم.
تا 1400 باید 31 میلیون شغل ایجاد کنیم
وزیر کار ادامه داد: در حال حاضر 22 میلیون نفر شاغل در کشور داریم و اگر قرار باشد سالی 800 هزار شغل به وجود آید باید تا سال 1400 دستکم 31.5 میلیون شغل ایجاد و نرخ بیکاری را تک رقمی کنیم.
وی گفت: ما معتقدیم در شرایطی که بهره وری پایین و نرخ مشارکت نامناسب است باید به جامعه امید تزریق کرد چون هر امیدی که به جامعه بدهیم مشارکت مردم را بهبود بخشیده ایم.
رشد 3 درصدی اقتصاد در سال 93
وزیر کار تصریح کرد: سال قبل 3 درصد رشد اقتصادی داشتیم و رتبه جهانی کسب و کار ما در سال 1393 کاملا بهبود یافت به نحوی که نرخ بیکاری در سال 1392 به میزان 12 درصد بود که سال گذشته به 10.4 درصد رسید و امروز به 10.6 درصد رسیده است.
وی از ایجاد 12 هزار شغل در بخش اشتغال معلولان خبر داد و گفت: هریک درصد رشد اقتصادی صدهزار شغل ایجاد میکند از این رو برای بالا بردن سرعت اشتغال باید سرمایه گذاری را افزایش دهیم.
ربیعی افزود: 90 درصد اشتغال در بنگاههای کوچک و متوسط است و تأثیر ایجاد اشتغال زمانی نمود پیدا میکند که بنگاههای خرد و کوچک احیا شوند لذا در شورای عالی اشتغال دو راه را در پیش گرفتیم اول افزایش سرمایه گذاری و به تبع آن تولید و اشتغال و دوم حمایت از بنگاهها و بردن آموزشهای فنی و حرفهای به روستاها.
سیاست رفاهی دولت صدقهای نبود
ربیعی احیای شورای عالی رفاه پس از 8 سال را از جمله اقدامات وزارتخانه متبوعش در حوزه رفاه ذکر کرد و افزود: دولت یازدهم سیاست رفاهی منسجمی را اتخاذ کرد به نحوی که از اعمال سیاست رفاهی هیجانی و صدقه ای فاصله گرفت و سیاستی را در پیش گرفت که در آن رفاه حق مردم بود و فرصت رشد برای همه افرادی که در معرض فرصتهای نابرابر اجتماعی بودند به وجود آمد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از شناسایی وضعیت اقتصادی خانوارها برای حذف یارانه پردرآمدها به عنوان یکی از ماموریتهای وزارتخانه متبوع خود نام برد و با بیان اینکه جزییات حذف یارانه پردرآمدها را به زودی اعلام میکنم، اظهار کرد: در بحث شناسایی وضعیت خانوارها و افراد نیازمند مطالعات را آغاز کردهایم و در حال جمع اوری اطلاعات اقتصادی تمامی خانوارها هستیم.نتیجه و دستاورد این اقدام شناسایی دقیق، عدالت در توزیع و کاهش فقر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از شناسایی 5 نوع فقر مسکن، آموزش، غذا، درمان و تهدید نا امنی خبر داد و گفت: برای مبارزه با فقر غذایی 200 هزار کودک و زن باردار را که در معرض سوء تغذیه بودند تحت حمایت گرفتیم و در حالی که برای 7 میلیون نفر سبد امنیت غذایی پیش بینی کرده بودیم، 10 میلیون نفر را تحت پوشش قرار دادیم.
175 هزار کودک بازمانده از تحصیل با مدارس آشتی کردند
ربیعی همچنین از راه اندازی 7500 مهد روستا در مناطق مرزی توسط سازمان بهزیستی خبر داد و افزود: در حوزه فقر آموزشی آمارها خوب نیست اما دولت در سال گذشته با تصویب سیاست مبارزه با بی سوادی موفق شد 175 هزار کودک بازمانده از تحصیل ناشی از نارسایی فرهنگی را ساماندهی کند و با بودجه ای که تامین کرد بیش از 90 درصد این کودکان را به مدارس وارد کرد.
وی با اشاره به فقر مسکن، گفت: در بحث مسکن مهر دولت تلاش زیادی کرد و بیش از 900 هزار واحد را تحویل داد که بخشی از آن توسط تعاونی ها تحویل شد اما دولت فشار زیادی را تحمل کرد تا مسکن مهر با تمام زیرساختهایش آماده و تحویل صاحبانش شود.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی افرود: با وزیر راه و شهرسازی مشترکا مطالعاتی را صورت دادیم و طرح مسکن حمایتی و اجتماعی را طراحی کردیم که این طرح هم بر روی بافتهای فرسوده متمرکز است و هم طبقات و لایههای پایینی را که تحت پوشش قرار میدهد.
به گفته ربیعی به منظور کمک به خانهدار شدن کارگران و بازنشستگان و معلولان صندوق مسکن کارگران، صندوق مسکن تامین اجتماعی و صندوق مسکن بهزیستی راهاندازی خواهد شد.
20 هزار مسکن حمایتی در روستاها ساخته میشود
وی افزود: طی تفاهمنامهای که با بنیاد مسکن به امضا رساندهایم مقرر شده تا 20 هزار واحد مسکن حمایتی و اجتماعی در بخش روستایی با کمک بلاعوض دولت و از طریق وام بانکی، کمک های بنیاد مسکن و زمین رایگانی که از سوی وزارت مسکن اختصاص مییابد ، احداث شود.
وزیر کار همچنین از تحویل برخی واحدهای مسکن اجتماعی و حمایتی در اواخر سال1395 و نیمه اول سال1396 خبر داد و گفت: بخشی از آورده این واحدها توسط سازمان بهزیستی و بخشی دیگر توسط خیرین و وام بانکی تامین میشود و امیدواریم با تسریع ساخت و سازها خانوادههای دارای دو معلول به بالا دیگر بی خانه نباشند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 41 میلیون بیمه شده تامین اجتماعی داریم، به سیاست مباررزه با فقر درمان اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای برجسته دولت در این بخش بیمه بیش از 10 میلیون نفر بود و این تعداد دفترچه صادر کردیم، پیش بینی ما 5 میلیون نفر بود اما دوبرابر را بیمه کردیم.
ربیعی افزود: در سال گذشته 9 میلیارد تومان در بیمه سلامت و 12 هزار میلیارد تومان در تامین اجتماعی پول برای بیمههای اجتماعی اختصاص دادیم که این رقم در سال 1394 تنها در تامین اجتماعی به بیش از 16 هزار میلیارد تومان رسیده است.
700 هزار نفر سال گذشته بیمه اجباری شدند
به گفته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در سال 1393 نزدیک به 700 هزار نفر بیمه اجباری شدند که به دلیل ریزش تعدادی از آنها، 400 هزار نفر به طور خالص باقی ماندند.
وی ادامه داد: سال گذشته در شرایطی که تورم 15 درصد بود 25 درصد حقوق بازنشستگان را افزایش دادیم و طی دو سال اخیر دستمزدها افزایش داشته است.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این جمله که بچه جنوب شهرم و زندگی بازنشستگی و یخچال خالی را درک می کنم، سخنان خود را اینطور ادامه داد: در دو سال گذشته تلاش کردیم تا دستمزد کارگران و بازنشستگان را بالا ببریم و امسال در بیمه عمر و بیمه تکمیلی بازنشستهها جبران کردیم به نحوی که در بیمه تکمیلی بازنشستههای کارمند 60 میلیارد تومان و در بخش تامین اجتماعی 100 میلیارد تومان هزینه کردیم.
حمایت از داروهای بیماران صعب العلاج
وی همچنین از حمایت داروهای بیماران صعب العلاج و 8 قلم داروهای درمان نازایی خبر داد و گفت: برای اولین بار بسته خدمات دندان پزشکی را برای کودکان زیر دوازده سال تضمین کردیم.
ربیعی ادامه داد: امسال توانستیم برای 250 هزار نفر از بازنشستگان صندوق بازنشستگی وام جور کنیم و بسیاری از آنها را که سالها از نعمت رفتن به سفرهای زیارتی محروم بودند اعزام کنیم اعلام کرده ایم که بحث عتبات عالیات بازنشستگان را نیز فعال کنند.
ربیعی تاکید کرد: حوزه رفاه، تعاون و کار مکمل یکدیگر هستند و شعار ما در وزارتخانه این است که با تعاون و همدلی کار میکنیم تا رفاه را افزایش دهیم.
وی افزود: تجربه بسیاری از کشورها نشان میدهد که به هم چسبیدگی رفاه و کار درست بوده و روح تعاون می تواند وزارت کار را به وزارتخانه عدالت اجتماعی تبدیل کند، لذا معتقدم عدالت اجتماعی این سه حوزه را به هم پیوند میزند.
وزیر تعاون درعین حال خطاب به کسانی که از وزن اندک تعاون سخن میگویند،گفت: باید وزن اجتماعی تعاون را اندازهگیری کنیم و وزنی که در سرمایه اجتماعی کشور دارد.
به اعتقاد ربیعی امروز جامعه بیش از گذشته به خیر جمعی نیاز دارد و باید جنبش خیر جمعی راهاندازی و مشارکت و تعاون از خانوادهها آغاز شود.