جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 28 مرداد 1402     
روابط فرانسه و آمریکا بر سر نیجر متشنج می‌شود

 تنش‌هایی در روابط میان فرانسه و آمریکا بر سر مسائل مربوط به نیجر به‌ وجود آمده است. فرانسه از مشارکت دیپلماتیک با دولت انتقالی جدید نیجر خودداری می‌کند اما آمریکا مشتاق است با رهبران جدید این کشور آفریقایی که «محمد بازوم» رئیس‌جمهور را برکنار کردند، ارتباط برقرار کند.

به گزارش ایسنا، نشریه پلیتیکو در گزارشی نوشت: مقامات فرانسوی از ایجاد روابط دیپلماتیک با دولت انتقالی جدید نیجر خودداری و قویا از تصمیم بلوک «اکوواس» جهت مداخله نظامی در نیجر حمایت می‌کنند اما این درحالیست که آمریکا یک فرستاده به نیجر اعزام کرده تا با رهبران جدید این کشور آفریقایی دیدار کند و علاوه بر اینکه رسما از اعلام وقوع کودتا در نیجر پرهیز می‌کند، تاکیدش بر آن است که همچنان راهی برای احیای دموکراسی در نیجر وجود دارد.
 
این موقعیت حاکی از یک تغییر موازنه قدرت در منطقه است و اختلافات میان منافع پاریس و واشنگتن را در نیجر برجسته می‌کند. آمریکا که از نیجر به‌عنوان پایگاهی برای «عملیات ضدتروریسم» استفاده می‌کند، ممکن است بر این باور باشد که «اهرم فشار» بیشتری نسبت به فرانسه دارد؛ تفکری که شاید به دلیل نقاط ضعف پاریس به عنوان استعمارگر سابق نیجر در ذهن آمریکا جاری می‌شود.
 
نشریه پلیتیکو عنوان داشته است: برخی مقامات سابق آمریکا استدلال می‌کنند نارضایتی فرانسه از رویکرد آمریکا تا حدی به دلیل آن است که فرانسه نسبت به از دست دادن آخرین پایگاه‌های استراتژیک خود در منطقه غرب «ساحل آفریقا» مضطرب است؛ منطقه‌ای که سایر کودتاهای قبلی موجب خروج نیروهای فرانسوی از آن‌ها شده است. فرانسه تاکنون درخواست دولت انتقالی جدید نیجر را مبنی بر خروج نیروهای فرانسوی از نیجر رد کرده است.
 
در غرب آفریقا، فرانسه عادت دارد شاهد این باشد که قدرت‌های جهانی از این کشور و یا دست کم از راهنمایی‌هایش پیروی می‌کنند اما درخصوص نیجر این اتفاق رخ نمی‌دهد.
 
هفته گذشتهوزارت امور خارجه فرانسهدر واکنش به ادعای رسانه‌ها مبنی بر انتقال نیروهای این کشور در نیجر به چاد گفت: «نیروهای فرانسوی مستقر در نیجر همانند دیگران در این کشور طبق قوانین رسمی امضا شده جهت مبارزه با تروریسم، به حضور خود ادامه خواهند داد. ما از زمان کودتا، همکاری‌های نظامی و ارتباط غیرنظامی خود را به حالت تعلیق درآورده‌ایم. ما قاعدتا هرگونه تصمیم از سوی کودتاچیان را به‌رسمیت نمی‌شناسیم. ما فقط تصمیمات مقامات قانونی نیجر را قبول داریم.»
 
اما در عین حال این وزارت خارجه هیچ اظهار نظری درباره انتقال احتمالی نیروهایش از نیجر به چاد در آینده مطرح نکرد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: