باشگاه خبرنگاران: کارشناسان دریافتهاند انجام ورزش حتی در سنین سالمندی میتواند بهترین بهره سلامتی را در اختیار افراد قرار دهد.
گفتنی است، بر اساس تحقیقات افرادی که اقدام به ورزش حتی در 60 سالگی میکنند بهبود قابل توجهی در سلامت خود خواهند دید.
بررسیها نشان میدهند، تنها 20 دقیقه ورزش در روز کافی است تا خطر نارسایی قلبی در یک فرد 60 ساله به میزان یک پنجم کاهش پیدا کند.
کارشناسان هشدار میدهند ورزش در سنین سالمندی حتی پر اهمیتتر از انجام ورزش در سنین جوانی است.
انجام ورزشهایی چون پیاده روی یا دوچرخه سواری میتواند در سنین سالمندی بسیار مفید باشد.
این یافتهها که در مجله کالج متخصصان قلب آمریکا منتشر شده است حاصل تحقیقات یک موسسه به نام کارولینسکا در استکهلم کشور سوئد بر روی بیش از 33 هزار مرد بزرگسال با میانگین سنی 60 سال به مدت 14 سال از 1998 تا 2012 بوده است.
کارشناسان همچنین با مطالعه بر روی داوطلبان دریافتهاند که از میان داوطلبان آن دستهای که کمتر به انجام فعالیتهای ورزشی پرداختهاند با میزان 47 درصد بیشتر دچار انواع بیماریهای قلبی و نارسایی شدهاند.
در عین حال پژوهشگران هشدار میدهند انجام ورزشهای سنگین نیز میتواند اثر منفی بر سلامت داشته باشد و سبب نارسایی قلبی عروقی در افراد شود.
بر این اساس کارشناسان حتی به افرادی که از دوران جوانی و میانسالی به انجام ورزش نپرداختهاند توصیه میکنند حتی در دوران سالمندی با انجام یک ورزش سبک در یک بازه زمانی استاندارد در هر روز میتوانند سلامت خود را تضمین کنند.
ورزش کردن در سنین سالمندی همچنین میتواند سب استحکام استخوانها و حفظ تعادل و جلوگیری از سقوط و شکستگی اعضای بدن شود.
افرادی که در سنین سالمندی به انجام ورزش سبک میپردازند به دلیل ترشح هورمونهای ایجاد کننده احساس شادی کمتر دچار افسردگی و یا بیماریهای مرتبط با ضعف اعصاب میشوند.
ورزش در دوران سالمندی همچنین سبب خونرسانی بهتر به اعضای بدن، کاهش سکته مغزی، از کارافتادگی و ضعف اندامهای بدن میشود.
بر اساس تحقیقات سالمندانی که ورزش انجام میدهند ریزش مو در آنها کمتر اتفاق میافتد و حتی مردان سالمند با ورزش متوسط دارای حجم موی بیشتری در سر خود به نسبت سایر سالمندان هستند. در نهایت ورزش در دوران سالمندی سبب حفظ سلولهای مغزی و جلوگیری از بروز بیماری زوال عقل با درصد بالایی میشود.