جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 2 شهريور 1394     
عوامل ژنتیک، علت اصلی ابتلا به فتق

یک متخصص جراحی عمومی در همدان گفت: عوامل ژنتیک علت اصلی ابتلا به فتق در افراد است.

دکتر «منوچهر امامی»اظهار کرد: فتق به معنای ضعف عضلات شکم و پارگی جدار شکم است که خود را به‌صورت بیرون‌زدگی نشان می‌دهد.

دکتر امامی با بیان این‌که فتق در نوزادان و کودکان نیز ایجاد می‌شود، افزود: فتق مادرزادی بوده و در برخی موارد نوزاد در شکم مادر با فتق متولد می‌شود.

وی با اشاره به نقش ژنتیک در ابتلا به فتق گفت: فرزندانی که والدینشان مبتلا به فتق هستند احتمال بروز فتق در آنان نیز افزایش می‌یابد.

دکتر امامی خاطرنشان کرد: زور زدن و فشار آوردن به ناحیه شکم علت ایجاد فتق نیست بلکه در مرحله‌ی اول بیمار مستعد فتق است و با ایجاد فشار و زور زدن به‌صورت بیرون‌زدگی خود را نشان می‌دهد.

این جراح عمومی تصریح کرد: فتق در ناحیه‌های مختلف بدن ایجاد می‌شود، مثلاً فتق نافی به‌علت زایمان‌های متعدد در زنان اتفاق می‌افتد و فتق ناحیه بیضه‌ها(هیدروسل) در مردان شایع است.

وی گفت: به‌طور معمول درمان فتق جراحی است اما فتق‌های خفیف مانند فتق‌های نافی در کودکان و فتق کشاله‌ی ران ممکن است در طول مدت یک تا دو سالگی در کودکان بدون درمان بهبود یابد.

دکتر امامی افزود: در صورت بروز فتق به‌ویژه در کودکان، حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، چون در صورت عدم درمان ممکن است روده از داخل شکم به داخل فتق نفوذ کند.

این جراح عمومی تصریح کرد: شایع‌ترین نشانه‌ی فتق، بیرون‌زدگی ناحیه‌ی ناف و یا کشاله‌ی ران است هم‌چنین درد در صورت انجام کارهای سنگین از علائم بروز فتق است.

دکتر امامی توصیه کرد اگر فردی سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به فتق دارد باید از انجام کارهای سنگین و ایجاد فشار بر بدن خودداری کند، چون ژنتیک مهم‌ترین عامل ابتلا به انواع فتق در افراد است.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: