به گزارش اخبار مناطق 22 گانه تهرانی نیوز، شهردار منطقه ۴ از احداث قطب فرهنگی ورزشی با عنوان سرزمین آسمانها در شرق تهران با سرمایه گذاری خارجی خبر داد.
علی اصغر کمالی زاده در نشست خبری امروز چهارشنبه با تأکید بر اینکه منطقه ۴ یکی از بزرگترین مناطق شهر تهران است، افزود: ۱۰ درصد مساحت شهر تهران و حدود ۱۱ درصد جمعیت این شهر در منطقه ۴ واقع شده و وسعت این منطقه از پنج منطقه مرکزی تهران بیشتر است که این موضوع میطلبد فعالیتهای مختلفی را برای نگهداشت و تحقق مطالبات شهروندان انجام دهیم.
وی افزود: تقاضاهایی در حوزه نگهداشت پروژههای عمرانی از سوی شهروندان مطرح میشود که به عنوان یک تکلیف در این دوره مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفته است. در پنج ماه پایانی سال گذشته بیش از ۳۰ پروژه عمرانی در چهار دوره به بهره برداری رسید و به این ترتیب شهرداری منطقه ۴ به میزان حجم ریالی و تعداد پروژهها در میان مناطق ۲۲ گانه تهران رتبه اول را کسب کرد.
کمالی زاده ادامه داد: رقم کل بودجه سرمایهای، هزینهای و تملک دارایی که در سال گذشته جذب شد ۱۰۳۰ میلیارد تومان بود و به این ترتیب جذب کلی بودجه در منطقه ۴، ۹۷ درصد بوده است. در حقیقت بودجه سال گذشته ۵۷۰ میلیارد تومان بود که با متممها به ۱۰۳۰ میلیارد تومان رسید. برای سال جاری نیز ۹۸۰ میلیارد تومان بودجه برای منطقه ۴ در نظر گرفته شده و احتمالا با متممها به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان میرسد که بالاترین رقم بودجه در میان مناطق شهر تهران خواهد بود.
وی در تشریح اقدامات عمرانی سطح منطقه ۴ افزود: سال گذشته ۵۰ هزار تن آسفالت در منطقه ریخته شده و برای امسال نیز رقم ۸۰ هزار تن اختصاص پیدا کرده که در تلاش هستیم این عدد را برای سال ۱۴۰۲ به ۱۵۰ هزار تن افزایش دهیم. این آسفالت ریزی نیز بیشتر کوچههای فرعی سطح منطقه را شامل خواهد شد.
شهردار منطقه ۴ با اشاره به آغاز عملیات اجرایی توسعه حوزه شرقی خط ۴ مترو گفت: با این توسعه هشت ایستگاه متروی جدید در منطقه اضافه میشود که امیدواریم تا پایان دوره مدیریت شهری فعلی به بهره برداری برسد. در حوزه اتوبوسرانی نیز در حالیکه در ابتدای دوره پنجم شورای شهر تهران بیش از ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس در شهر تهران فعال بودند، اما در ابتدای دوره ششم تعداد اتوبوسهای فعال تهران به زیر ۲۰۰۰ دستگاه رسید.
به گفته وی، بر همین اساس در بودجه امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه صرف توسعه سیستم حمل و نقل عمومی به ویژه حوزه اتوبوسرانی خواهد شد که به این ترتیب سطح سرانهها در شهر تهران ارتقاء پیدا میکند.
کمالی زاده در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه بودجه منطقه ۴ در سال جاری عموما به توسعه سرانههای ورزشی اختصاص پیدا میکند، افزود: بیش از ۳۰ پروژه احداثی در منطقه وجود دارد که بخشی از آنها امسال و بخشی در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید؛ البته با ۳۰ پروژهای که در انتهای سال گذشته به بهره برداری رسید تمام پروژههای نیمه تمام در منطقه به اتمام رسید.
شهردار منطقه ۴ در پاسخ به سوالی در خصوص مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز در سطح منطقه گفت: شهرداری منطقه ۴ فعالانه در حوزه صیانت از حریم مشغول به کار است و با شدت با ساخت و سازهای غیر مجاز برخورد خواهیم کرد. در حوزه صیانت از حریم با دادسرا، فرمانداری و استانداری تهران در تعامل مستمر هستیم.
وی ادامه داد: بزرگراه شهید باقری در انتها به بزرگراه شهید بابایی متصل خواهد شد که این پروژه توسط معاونت فنی عمرانی انجام میشود و ما در منطقه نقش پشتیبانی را بر عهده داریم.
کمالی زاده با تأکید بر اینکه قطب فرهنگی ورزشی در شمال شرق تهران تحت عنوان «سرزمین آسمانها» با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلار توسط مشاور خارجی و یک شرکت داخلی احداث خواهد شد، گفت: به شکلی که همانطور که دریاچه خلیج فارس قطب گردشگری در غرب تهران است، در منطقه لویزان در شرق تهران این مجموعه با هدف پر کردن اوقات فراغت شهروندان تهرانی احداث خواهد شد. این پروژه در مرحله تفاهمنامه قرار دارد و پس از آن طراحی و در مرحله بعد وارد فاز اجرایی خواهد شد.
وی تاکید کرد: در خصوص ساختمانهای ناایمن در سطح منطقه پیگیری و پایش مستمر انجام میشود و در حوزه شهرسازی نیز ساختمانهایی که پایان کار نگرفتهاند حتما باید تأییدیههای سازمان آتش نشانی را دریافت کنند. در حوزه بافت فرسوده نیز با وجود مشوقهای جدیدی که در نظر گرفته شده امیدواریم اقدامات موثری در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده انجام شود تا گامی در جهت ارتقاء تاب آوری شهری برداشته شود.
کمالی زاده ادامه داد: شهرداری چند اقدام بزرگ همچون تبدیل پادگان ۰۶ به بوستان را در دستور کار دارد. این پادگان به بوستانی به مساحت ۳۵ هکتار تبدیل خواهد شد. همچنین پادگان کوهک و ادامه پروژه دلاوران، میدان الغدیر را به بزرگراه امام علی (ع) متصل میکند که این پروژه یک جنبه ترافیکی دارد که خیابان دلاوران را به بزرگراه امام علی (ع) متصل میکند و در حوزه بازآفرینی شهری نیز در این محدوده تاثیر بسزایی را شاهد خواهیم بود. این پروژه چند معارض اصلی داشته که توافق با آنها انجام شده و خرده معارضینی وجود دارند که به دنبال توافق با آنها هستیم.