جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 2 خرداد 1402     
گله چمران از محول کردن وظایف شهرداری‌ها به دولت در برنامه هفتم توسعه

 به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، رئیس شورای اسلامی شهر تهران از محول کردن وظایف شهرداری به دولت در برنامه هفتم توسعه کشور گله کرد و گفت: انتقال این وظایف تنها روند انجام کارها را کندتر می‌کند.

 مهدی چمران در یکصد و چهل و نهمین جلسه شورای شهر تهران به توافق وزیر راه و شهرداری در خصوص پیاده راه حضرت زهرا (س) اشاره کرد و در ادامه در خصوص برنامه توسعه هفتم با انتقاد از سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی، گفت: می‌توان گفت آنچه در برنامه هفتم پیش بینی شده است عملا به معنای قفل کردن همه شهرداری‌های کشور و مردم را به جان شهرداری انداختن است.
 
وی افزود: طبق این برنامه برخی وظایف شهرداری به وزارت مسکن و شهرسازی و برخی دیگر نیز به سازمان برنامه و بودجه محول شده است یعنی پیش بینی برنامه هفتم این است که این وظایف از شهرداری جدا شده و به سازمان‌های و نهادهای دیگر واگذار شود؛ اینکه انتقال این وظایف به این نهادها و سازمان‌ها چه حسنی برای دولت دارد، هنوز برای ما مشخص نیست، البته دولت فعلی با این اقدام مخالفت و آن را اصلاح کرده است و خوشبختانه قسمت اعظم مسائل حل شده اما باز هم مواردی وجود دارد که امیدواریم در فرصت های بعدی حل شود و واقعا چه اصراری برای این کار وجود دارد؟
 
چمران در ادامه با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) مبنی بر این که کار مردم را به دست مردم بسپارید، تأکید کرد: یک بخش بسیار کوچکی به شهرداری محول شده است اما گویا برخی به دنبال گرفتن همین بخش کوچک از شهرداری و محول کردن آن به دولت هستند، دولت به اندازه کافی سنگین و ثقیل و کند و بزرگ است، دیگر بزرگترش نکنید چرا که این امر سبب کند شدن روند انجام کارها می‌شود چیزی که به تجربه به ما ثابت شده است.
 
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: اگر واقعا شهرداری‌ها مانند سابق زیر نظر وزارت کشور بود باز هم در شهرهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، اهواز و بسیاری از شهرهای دیگر شاهد اتفاقات و اقداماتی که در حال حاضر رخ داده، بودید؟ قطعا و یقینا خیر. چطور وزارت کشور یا شهرداری زیر نظر این وزارت، می‌توانست با آن حجم کار این برنامه‌ها را اجرا کند، ما نتیجه مثبت را می‌بینیم اما نمی‌خواهیم آن را باور کنیم؛ تجربه‌های دنیا را با این استدلال که انقلابی نیستند، نمی‌پذیریم، اما اینکه دیگر تجربه خود ماست، به این چرا پشت پا میزنیم؟ لذا هشدار می‌دهیم و درخواست می‌کنیم دولت با چشم باز روی این مسائل حرکت کرده و به آن توجه کند تا خدایی نکرده مردم در مقابل دولت قرار نگیرند. 
 
وی در ادامه با اشاره به وجود مدیریت یکپارچه شهری در برنامه‌های سوم، چهارم و پنجم و حضور به موقع شهردار تهران در هیئت دولت و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از حذف آن در برنامه هفتم، ابراز امیدواری کرد مورد فوق با وضعیت مناسب‌تر و بهتری به مجلس برود. 
 
چمران تاکید کرد: این گلایه ما بوده و ما طلبکار هستیم اما شرایط را به گونه‌ای پیش برده‌اند که گویا در جایگاه بدهکار قرار گرفته‌ایم.
 
لزوم واگذاری اختیارات و وظایف به مدیریت شهری
 
مهدی چمران همچنین در پایان یکصد و چهل و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در تشریح مصوبات جلسه امروز سه شنبه شورای شهر تهران گفت: گزارشی از منطقه ۱۸ در صحن امروز شورا ارائه شد. شهردار منطقه به دنبال تذکر یکی از اعضای شورا که چند جلسه قبل ارائه شده بود از اقدامات شهرداری منطقه گزارشی را ارائه کرد و در خصوص بازگشت حقوق شهرداری تهران مواردی را به عنوان نمونه ارائه کردند.
 
وی افزود: امروز گزارشی از بازدید میدانی کمیسیون برنامه و بودجه نیز از منطقه ۱۶ ارائه شد که در آن موارد مختلفی تشریح شد.
 
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: در موضوع باغات متأسفانه عقب هستیم. بر همین اساس تعدادی از باغات مطرح و گزارش حسابرسی شرکت بهره برداری مترو نیز ارائه شد.
 
رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور موضوعاتی مطرح شده که ما انتقاد شدیدی نسبت به این موضوعات داریم. مواردی خلاف انتظارات ما عنوان شده و این در شرایطی است که در برنامه اول تا چهارم برخی موارد به عنوان وظایفی که باید به شوراها سپرده شود عنوان شده بود که در برنامه پنجم و ششم بحث شوراها و مدیریت شهری در آنها حذف شد و در برنامه هفتم مغایر بحث شوراها و مدیریت شهری، مواردی عنوان شده که شهرداری‌ها مقابل دولت قرار می‌گیرند.
 
وی ادامه داد: خوشبختانه در هیات دولت از سوی شهردار تهران که در جلسات شرکت می‌کند اعتراض‌های لازم انجام شد و در همین راستا با برگزاری جلساتی با معاون اول رئیس جمهور تعداد زیادی از مشکلات حل و اصلاح شد. لذا امیدواریم اصلاح شده این موارد به مجلس ارسال شود.
 
چمران ادامه داد: انتظار ما این است که رو به پیشرفت حرکت کنیم نه اینکه عقبگرد داشته باشیم. مدیریت هماهنگ شهری مورد انتظار ماست و راهکاری جز این برای مدیریت شهرها وجود ندارد. این موضوع بر اساس تجربه چندین ساله ما در حوزه مدیریت شهری مورد تاکید قرار می‌گیرد که به نفع دولت و مردم است.
 
وی افزود: متاسفانه هر کسی دوست دارد امپراطوری خود را بزرگتر کند. برای مثال کمیسیون ماده ۵ و کمیسیون ماده ۱۰۰ بیاید زیر نظر سازمان یا وزارتخانه‌ای در حالیکه این سازمان و وزارتخانه مدام خود را بزرگتر می‌کند ولی هنوز از رکود مسکن و موضوع مسکن بیرون نیامده، البته با آقای بذرپاش جلساتی را برگزار خواهیم کرد و با گفت‌وگو مشکلات را حل می‌کنیم.
 
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص تخریب بازار گل مهر آباد، گفت: در جریان موضوع نیستم. در خصوص تجمع اعتراضی نسبت به این موضوع مواردی را شنیدم ولی باید دقیق سوال کنم و پس از آن دقیق پاسخ دهم.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: