فضانوردان ماموریت «شنژو ۱۵» چین از ایستگاه فضایی تیانگونگ تبریک جشنواره بهار(سال نو چینی) را از فضا ارسال کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، فضانوردان ماموریت شنژو ۱۵(Shenzhou ۱۵) که شامل فرمانده فی جونلونگ(Fei Junlong) همراه با دنگ چینگ مینگ(Deng Qingming) و ژانگ لو(Zhang Lu) هستند اخیرا در ویدئویی که توسط آژانس فضایی سرنشیندار چین(CMSA) در شب سال نو چینی منتشر شد، تبریک جشنواره بهار خود را از ایستگاه فضایی تیانگونگ چین ارسال کردند.
تبریک سال نو چینی از فضا
در این ویدیو این سه نفر لباسهای آبی رنگ با طرحهای قرمز تیره به تن داشتند و هر یک کاغذی در دست داشتند که با دست خط خود متنی روی آن نوشته بودند. در دو عدد از کاغذها حرف چینی "فو" به معنای خوش شانسی نوشته شده بود و در دیگری برای تیانگونگ آرزوی موفقیت کرده بودند.
ژانگ گفت: پوشیدن لباس نو، خوردن دامپلینگ(Dumpling) و شکرگزاری کردن از آداب و رسوم این جشن هستند که ما در فضا نیز از آن پیروی میکنیم.
دامپلینگ(Dumpling) یک گروه گسترده غذایی است که شامل قطعات خمیر(از مواد نشاستهای) است که به دور مواد خوراکی پیچیده میشود. خمیر میتواند بر پایه نان، آرد، یا سیبزمینی باشد و ممکن است با گوشت، ماهی، پنیر، سبزیجات، میوهها یا شیرینی پر شود. ممکن است دامپلینگ با استفاده از روشهای مختلفی از جمله پخت، جوش، سرخ کردن، یا بخارپز آماده شوند و در بسیاری از غذاهای دنیا یافت میشوند.
فضانوردان، فضای داخلی این ایستگاه فضایی در حال گردش که در فاصله حدود ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد را با دوبیتیهای قرمز و گرههای چینی تزئین کردهاند.
دنگ گفت: من میدانم که در حال حاضر بسیاری از افراد مانند ما سر کار هستند، که این نیز نوعی خوشحالی است. وی افزود که رویاها و تلاشهای هر فرد میتواند با هم در یک نیروی قوی در راستای ارتقای نوسازی کشور همگرا شود.
فی فرمانده این ماموریت نیز برای کشور و مردمش آرزوی صلح و رفاه کرد.
در ویدئوی دیگری که شنبه توسط آژانس فضایی سرنشیندار چین منتشر شد، فضانوردان ۴۰ نقاشی از کودکان را در یک "نمایشگاه نقاشی فضایی" به عنوان هدیه سال نو به همه مردم چین به نمایش گذاشتند.
این نقاشیها که همراه با ماموریت شنژو ۱۵ در ۲۹ نوامبر سال گذشته به فضا پرتاب شدند، برداشتها و انتظارات کودکان را از توسعه سریع کشور، سنتهای فرهنگی متنوع و کاوشهای شجاعانه فضایی به تصویر میکشند. در ماموریت شنژو ۱۵، آخرین مراحل ساخت ایستگاه فضایی چین به پایان خواهد رسید و اولین مرحله در جهت کاربرد و استفاده کامل از آن آغاز خواهد شد.
یکی از دلایلی که چین به ساخت ایستگاه فضایی خود روی آورده این است که چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند.
علاوه بر یک ایستگاه فضایی، چین همچنین در حال برنامهریزی برای ساخت پایگاهی در ماه است و سازمان فضایی ملی این کشور اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ یک ماموریت سرنشیندار به ماه را پرتاب کند.
خدمه شنژو ۱۵ در طول شش ماه اقامت خود در مدار، بیش از ۴۰ آزمایش در زمینههای تحقیقات و کاربرد علوم فضایی، پزشکی فضایی و فناوری فضایی انجام خواهند داد و در سه تا چهار نوبت فعالیتهای بیرون از سفینه(راهپیمایی فضایی) را انجام خواهند داد.