ایسنا: یک متخصص طب سنتی گفت: خواص ضد افسردگی شهناز بیشاز اسطوخودوس، بابونه و سنبلالطیب است.
یدالله مرادی اظهار کرد: علف چای، گل شهناز یا گل راعی گیاهی است که از زمان جنگهای صلیبی تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است.
گیاهی که استرس، سوختگی و درد لثه را درمان میکند
وی با اشاره به اینکه علف چای قادر به درمان حملات افسردگی خفیف تا متوسط است، عنوان کرد: مصرف خوراکی این گیاه در درمان بیقراری عصبی، استرس و اضطراب کاربرد دارد.
مرادی تصریح کرد: معمولاً از فرآوردههای روغنی گیاه علف چای برای درمان مشکلات سوءهاضمه استفاده میشود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: افراد مبتلا به دردهای عضلانی، صدمات حاد ناشی از ضربه و سوختگیها نیز میتوانند با مصرف موضعی گیاه علف چای، درد خود را کاهش دهند.
وی بیان کرد: این گیاه در درمان اختلالات خواب و همچنین بهبود آسیبهای بافتی کاربرد دارد.
مرادی با اشاره به اینکه با مصرف خوراکی و موضعی علف چای به طور همزمان، میتوان سیاتیک، نورالژی، نوروپاتی دیابتی، فلج ناگهانی صورت و نورالژی عصب سه قلو را درمان کرد، افزود: مصرف موضعی این گیاه در درمان عفونتهای ویروسی هرپسی و زونا کاربرد دارد.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یکی دیگر از روشهای مصرف علف چای، به صورت روغن است، عنوان کرد: از روغن این گیاه میتوان جهت بهبود زخم، سوختگی، زونا، آسیبهای عصبی و آفتاب سوختگی استفاده کرد.
وی ادامه داد: از روغن علف چای برای درمان بیماریهای دهان مانند بیماری لثه، کاهش درد ناشی از کشیدن دندان و آسیبهای ضربهای نیز استفاده میشود.
مرادی با اشاره به اینکه علف چای را میتوان به دو روش خوراکی و موضعی مورد استفاده قرار داد، تصریح کرد: جهت مصرف خوراکی میتوانید علف چای را به صورت دمنوش یا روغن مصرف کنید و برای مصرف دمنوش علف چای کافیست یک تا دو قاشق مرباخوری گیاه تازه یا خشک شده را در یک فنجان آب ترکیب کنید و بگذارید روی حرارت ملایم جوش بیاید، سپس آنرا یک الی دو بار در طول روز بنوشید.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف روغن علف چای نیز به این صورت است که به میزان نیاز، آن را میل کنید تا به درمان سوء هاضمه کمک کند.
وی ادامه داد: مصرف موضعی گیاه علف چای به این شکل است که گلهای تازه را در روغن زیتون یا روغن جوانه گندم به مدت چند هفته خیس دهید و مرتب هم بزنید، سپس از پارچه عبور دهید تا عصاره آن بدست بیاید، از این ماده میتوانید به صورت موضعی روی نواحی آسیب دیده یا دارای درد استفاده کنید.
مرادی با اشاره به اینکه عوارض جانبی گیاه علف چای بسیار نادر است، تصریح کرد: ازجمله این عوارض میتوان به تحریک دستگاه گوارش، واکنشهای آلرژیک، خستگی و بیقراری اشاره کرد.
این متخصص طب سنتی عنوان کرد: معمولاً در صورت مصرف بیرویه علف چای، احتمال حساسیت به نور وجود دارد.
وی ادامه داد: عوارض دیگری همچون نوروپاتی، سردرد، اسهال، یبوست، خشکی دهان، حساسیت و خارش نیز در مصرف کنندگان مشاهده شده است.
مرادی تأکید کرد: خواص ضد افسردگی این گیاه بیشاز اسطوخودوس، بابونه و سنبلالطیب است.