جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 24 آبان 1401     
آغاز نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی

 رهبران کشورهای گروه ۲۰ امروز (سه‌شنبه) گفت‌وگوهای خود را در بالی اندونزی آغاز کردند؛ طی این نشست که با میزبانی اندونزی برگزار می‌شود، اتحاد و انجام اقداماتی ملموس جهت رسیدگی به اقتصاد جهانی در بحبوحه جنگ اوکراین از جمله موضوعاتی بوده که ابتدا به آن‌ها اشاره شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پیش از نشست غیرعلنی سران، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی در سخنرانی افتتاحیه اظهار کرد: «ما هیچ گزینه دیگری جز همکاری نداریم. ما برای حفظ این جهان به همکاری نیاز داریم. گروه ۲۰ باید همچون یک عامل تسهیل‌کننده برای بازیابی اقتصاد فراگیر عمل کند. ما نباید جهان را به چندین قسمت تقسیم کنیم. ما نباید به جهان اجازه دهیم وارد یک جنگ سرد دیگر شود.»
 
آغاز نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی
 
رئیس‌جمهور اندونزی در ادامه با اشاره به حمله روسیه به اوکراین افزود: «همه ما نه تنها نسبت به مردم کشورمان بلکه نسبت به مردم جهان مسئولیت داریم. مسئولیت داشتن در چنین شرایطی به معنای توقف جنگ است. اگر جنگ متوقف نشود، این مسئله برای جهان دشوار خواهد بود. اگر جنگ متوقف نشود، مسئولیت‌پذیری برای نسل‌های آینده دشوار خواهد شد.»براساس گزارش روزنامه فایننشال تایمز، اکثر اعضای گروه ۲۰ حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند.
 
گروه ۲۰ که شامل کشورهایی از برزیل گرفته تا هند، عربستان سعودی و آلمان است، بیش از ۸۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان، ۷۵ درصد تجارت بین‌المللی و ۶۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.
 
نشانه روشنی پیش از شروع نشست گروه ۲۰، دیدار جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین بود؛ یک دیدار دوجانبه سه‌ ساعته در روز دوشنبه که طی آن روسای جمهور آمریکا و چین علی‌رغم اختلافات موجود، نسبت به برقراری ارتباط با یکدیگر متعهد شدند.
 
از هنگامی که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا شده، این اولین دیدار حضوری بایدن و شی بود و گفت‌وگوها میان این دو رئیس‌جمهور حاکی از احتمال توسعه روابط میان این دو ابر قدرت بوده است.
 
همچنین، از زمان آغاز جنگ اوکراین (۲۴ فوریه)، این اولین باری است که گروه ۲۰ نشستی را برگزار می‌کند، درنتیجه حمله روسیه به اوکراین و بحران کنونی کی‌یف از دیگر موضوعات این نشست است.
 
حمله روسیه به اوکراین موجب شد تا برخی از رهبران غربی خواستار تحریم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه شوند. اگرچه اندونزی نسبت به این اقدام و تصمیم مقاومت پیشه کرد و از حذف دعوت پوتین خودداری کرد اما به گفته کرملین، رئیس‌جمهوری روسیه به دلیل "مشغله کاری"، حاضر به شرکت در این نشست نشد، اما سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نمایندگی این کشور را طی این نشست برعهده دارد.
 
براساس توییت سفیر اتحادیه اروپا در اندونزی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این نشست سخرانی کرد.
 
منابع دیپلماتیک می‌گویند که تصویب یک بیانیه مشترک گروه ۲۰ توسط تمامی اعضا، "بعید" به نظر می‌رسد. اما با این حال، شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت که توافقی میان مقامات رسمی شکل گرفته که "مثبت" است.
 
براساس یک پیش‌نویسی که از پیش توسط رویترز مشاهده شده، رهبران گروه ۲۰ استفاده و یا هرگونه تهدید از تسلیحات هسته‌ای را محکوم خواهند کرد.
 
در پیش‌نویس بیانیه‌ آمده است: «اکثر اعضای گروه ۲۰ جنگ در اوکراین را قویا محکوم و تاکید کردند که این جنگ، رنج و درد انسانی زیادی را ایجاد و بی‌ثباتی موجود در اقتصاد جهانی را تشدید می‌کند.»
 
همچنین، ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس امروز اعلام کرد که "رژیم پوتین" صدای مخالفان جهانی را با اقدامات خود خواهد شنید. دولت سوناک اعلام کرد که این نخست‌وزیر طی نشست گروه ۲۰ از اعضای این گروه برای اقداماتی هماهنگ نسبت به مقابله با بی‌ثباتی و افزایش هزینه‌های زندگی در پی حمله روسیه به اوکراین دعوت به عمل خواهد آورد.
 
براساس گزارش یک رسانه محلی چینی، شی جینپینگ امروز طی یک دیدار دوجانبه به امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه خواهد داشت.
 
علاوه بر این دیدارها، در حاشیه نشست گروه ۲۰ بسیاری از رهبران گفت‌وگوهای دوجانبه‌ای را به خصوص با شی جینپینگ برگزار خواهند کرد زیرا از آغاز شیوع پاندمی کرونا، این دومین سفر خارجه رئیس‌جمهور چین محسوب می‌شود.
 
هم‌زمان با اینکه چین در تلاش است تا اختلافات و درگیری‌ها با آمریکا و متحدانش را کاهش دهد، شی پس از دیدار با ماکرون، قرار است گفت‌وگوهایی را با آنتونی آلبانیز، نخست‌وزیر استرالیا، یون سوک-یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی و سپس فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن برگزار کند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: