جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 21 آبان 1401     
جهان امیدوار است عربستان را به صلابه بکشد

 وزیر انرژی عربستان سعودی با بیان این که جهان امیدوار است عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت، به صلابه بکشد، اعلام کرد ریاض به دقت وعده‌های تجدیدپذیر کشورهای دیگر را زیر نظر دارد.

 
به گزارش ایسنا، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان در حاشیه کنفرانس اقلیمی COP۲۷ در مصر اظهار کرد: عربستان سعودی برای تولید انرژی پاکتر و کاهش رد پای کربن خود اقدام کرده است. جهان امیدوار است ما را به صلابه بکشد. عربستان سعودی، سایر کشورهای جهان را مسئول خواهد شناخت.
 
 
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: ما می‌خواهیم مردم منطبق با ما باشند و می‌خواهیم مطمئن شویم افراد به همان حرفی که می زنند، عمل می‌کنند. یکی از اقدامات عربستان سعودی این بوده که شرکت نفتی آرامکو، پایینترین میزان انتشار متان را دارد.
 
 
این وزیر سعودی گفت: عربستان در مسیر رسیدن به سطح کربن خنثی تا سال ۲۰۶۰ است و ممکن است زودتر به این هدف دست پیدا کند که به فناوری بستگی خواهد داشت. عربستان سعودی همچنین سرگرم کار برای تولید هیدروژن با استفاده از انرژی تجدیدپذیر است و قصد دارد کم هزینه‌ترین تولیدکننده باشد.
 
 
وی به رویترز گفت: ما می‌خواهیم خودمان را به عنوان یک کشور صادرکننده انرژی معرفی کنیم زیرا به سختی در تلاش برای صادرات هیدروژن به همراه نفت و گازهای مایع هستیم و امیدواریم برق هم صادر کنیم.
 
 
عربستان می‌گوید باید تا سال ۲۰۳۵ به هدف ذخیره سازی ۴۴ میلیون تن کربن دست پیدا کند. آرامکوی سعودی توافق توسعه مشترک با همکاری وزارت انرژی عربستان به منظور تاسیس قطب ذخیره سازی و جذب کربن امضا کرده است. این مرکز تا سال ۲۰۲۷ پتانسیل ذخیره سازی سالانه ۹ میلیون تن دی اکسید کربن را خواهد داشت.
 
 
کنشگران زیست محیطی معمولا درخصوص موضوع جذب کربن محتاطانه برخورد می‌کنند زیرا صنعت می‌تواند از آن به عنوان دستاویزی برای ادامه استفاده از سوخت‌های فسیلی، استفاده کنند.
 
 
مقامات و سران صنعت نفت و گاز می‌گویند سوخت‌های فسیلی ضروری مانده اند به خصوص که جهان با بحران اقتصادی و اختلال عرضه روسیه در نتیجه جنگ در اوکراین، روبروست. کمبود سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی باعث افزایش قیمت‌های انرژی در سال میلادی جاری و صعود تورم به بالاترین نرخ چند دهه اخیر شده است و نفت و گاز باید در کنار انرژی تجدیدپذیر، توسعه پیدا کند.
 
 
بر اساس گزارش رویترز، امین ناصر، مدیرعامل آرامکو روز جمعه گفت: باید برای کربن زدایی در منابع فعلی مانند نفت و گاز سرمایه گذاری شود و همزمان انرژی‌های تجدیدپذیر توسعه پیدا کنند. این اقدامات باید به موازات یکدیگر انجام شوند.


اوپک پلاس باید در سیاست تولید نفت خود محتاط باشد
 
 
شاهزاده عبدالعزیز همچنین روز جمعه در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ، اظهار کرد با توجه به ابهامات فراوانی که در اقتصاد جهانی مشاهده می‌شود، گروه اوپک پلاس در دیدار ماه آینده، در سیاست تولید نفت محتاط خواهد ماند. ایده ما، محتاط بودن است. مسئله، مسئول بودن و غافل نماندن از نیازهای بازار است.
 
 
اوپک پلاس ماه گذشته تصمیم گرفت هدف تولید را از نوامبر به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش دهد. اگرچه کاهش واقعی تولید این گروه ۱.۱ میلیون بشکه در روز است اما همچنان بزرگترین کاهش تولید از زمان اعلام کاهش تولید حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز در ابتدای بحران پاندمی کووید ۱۹ به شمار می‌رود.
 
 
عربستان سعودی و تقریبا همه تولیدکنندگان اوپک پلاس در برابر انتقاد دولت آمریکا مبنی بر کوته‌بینی این گروه در کاهش عرضه، به سرعت واکنش نشان داده و اعلام کردند این یک اقدام پیشگیرانه برای واکنش به واقعیتهای اقتصادی و بازار بوده و هیچ نیات سیاسی نداشته است.
 
 
دیدار بعدی اوپک پلاس چهارم دسامبر برگزار می‌شوند و اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی نشان می‌دهد که این گروه شتابی برای تغییر روند فعلی و تصمیم برای افزایش تولید ندارند.
 
 
شاهزاده عبدالعزیز همچنین به دورنمای صندوق بین المللی پول از اقتصاد جهانی و اقدام بانکهای مرکزی در تسریع افزایش نرخ بهره به عنوان موانع پیش روی اقتصاد اشاره کرد.
 
 
صندوق بین المللی پول در گزارش اکتبر خود پیش بینی کرد رشد اقتصاد جهان از شش درصد در سال گذشته به ۳.۲ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۲.۷ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش پیدا می کند که ضعیف‌ترین نرخ رشد از سال ۲۰۰۱ بدون در نظر گرفتن بحران مالی جهانی و اوج بحران پاندمی است.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: