جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 4 آبان 1401     
درد مفاصل ارتباطی به پوکی استخوان ندارد

 ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک پزشک متخصص ارتوپد با بیان اینکه پوکی استخوان یک بیماری خاموش است، گفت: درد مفاصل به‌علت بیماری آرتروز است و ارتباطی به پوکی استخوان ندارد.

محمدتقی بهمنی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کاهش سن پوکی استخوان در افراد و دلایل ایجاد آن، اظهار کرد: در حالت کلی پوکی استخوان در جوانان سالم رخ نمی‌دهد، این بیماری عموما ناشی از بالا رفتن سن و بخشی از فرآیند پیری است، همان‌گونه که با افزایش سن موی فرد سفید و پوست او چروک می‌شود، پوکی استخوان نیز در او رخ می‌دهد و این امر اجتناب ناپذیر است.
 
این پزشک متخصص ارتوپد با بیان اینکه پوکی استخوان در بانوان زودتر از آقایان رخ می‌دهد، گفت: در جوانان اگر فرد دچار بیماری زمینه‌ای و رماتیسیم باشد، این بیماری نمود پیدا می‌کند، دردهای مفصلی در افراد جوان ارتباطی به پوکی استخوان ندارد.
 
وی با بیان اینکه پوکی استخوان یک بیماری خاموش است، یادآور شد: فرد در این بیماری هیچ علائمی ندارد، اما اگر فرد دچار پوکی استخوان دچار سانحه شود، استخوان‌های او خورد می‌شود و درد مفاصل به‌علت بیماری آرتروز است.
 
بهمنی افزود: فشارهای عصبی می‌تواند موجب بروز درد در استخوان و مفاصل شود، پوکی استخوان علائمی ندارد و در صورت بروز شکستگی در استخوان، فرد دچار عوارض شدید جسمی می‌شود.
 
این پزشک متخصص ارتوپد با بیان اینکه برای جلوگیری از پوکی استخوان زودرس افراد باید یکسری نکات را رعایت کنند، بیان کرد: پوکی استخوان در بین سالمندان به‌ویژه در جوامع شهری یک بیماری شایع است، انتظار می‌رود در بین بانوان در سن زیر 50 سال پوکی استخوان رخ ندهد، اما در برخی افراد پوکی زودرس رخ می‌دهد.
 
وی ادامه داد: اگر در سنین نوجوانی فعالیت ورزشی مناسب داشته باشم، لبنیات به اندازه مورد نیاز مصرف کنیم، کلسیم، فسفر و ویتامین D به اندازه کافی به بدن برسد، تراکم استخوانمان قوی خواهد شد، این تراکم استخوانی قوی دیرتر کاهش پیدا می‌کند، اما اگر در سن جوانی لبنیات به اندازه کافی مصرف نکنید، در به پوکی استخوان زودرس دچار خواهید شد.
 
بهمنی با بیان اینکه بهترین منبع کلسیم لبنیات است، توضیح داد: اگر فرد نمی‌تواند شیر استفاده کند، باید از فرآوردهای آن از جمله پنیر، کشک، ماست و ... استفاده کند، هر فرد روزانه به 1000 تا 1400 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد، افراد بیمار از منابع دارویی استفاده می‌کنند.
 
این پزشک متخصص ارتوپد تاکید کرد: تجویز داروهای خوراکی و تزریقی جایگزین برای موادغذایی دارای کلسیم‌ خدمت به شرکت‌های دارویی است، نباید لبنیات از سبد تغذیه حذف شود، بهترین منبع کلسیم لبنیات است، همچنین فسفر باید در کنار کلسیم مصرف شود، مثلا در کنار پنیر باید گردو مصرف شود، گاهی مصرف داروهای خوراکی زخم معده و ... ایجاد می‌کند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: