مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر (سها یک) اقدامات این شرکت در زمینه تامین نیاز کشور به تجهیزات پزشکی یکبار مصرف را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، به دنبال بازدید جمعی از خبرنگاران از شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی سها یک و سها دو، دکتر سید بهمن سبحانی_ مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر (سها یک)، با بیان اینکه این شرکت با اهداف بشردوستانه و در راستای تامین نیازهای سلامت راهاندازی شده است، گفت: این شرکت کارنامه درخشانی داشته است. شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر از سال ۱۳۷۱ با هدف انساندوستانه تامین نیازهای سلامت بیماران ایجاد شد. در گام اول شرکت تولید محصولات تزریقی مانند انواع سرنگها، انژیوکت، ست سرم و .... را تولید میکرد.
وی افزود: شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر در حوزه تامین سرنگ، طی سالیان گذشته تقریبا بزرگترین شرکت تولیدکننده بوده و اکنون هم تقریبا بیش از ۳۰ درصد نیاز سرنگ کشور را قادر هستیم که تامین کنیم. البته ظرفیت ما بیشتر است. سالانه یک میلیارد سرنگ در کشور مورد نیاز است که ظرفیت شرکت ما تولید بیش از ۶۰۰ میلیون سرنگ است و باتوجه به حضور شرکتهای تولیدی دیگر، ما بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور را در این حوزه تامین میکنیم. امیدواریم بتوانیم با رسیدن به ظرفیت ۶۰۰ میلیون، مازاد نیاز کشور را در قالب صادرات به کشورهای همسایه ارسال کنیم. اکنون تقریبا ۳۰۰ میلیون سرنگ تولید میکنیم.
سبحانی ادامه داد: نیاز بیماران دیالیزی به محصولات و مواد مصرفی دیالیز در کشور پررنگ بود که این نیاز در گذشته از طریق واردات تامین میشد، شرکت تجهیزات هلال در اقدامی بی نظیر توانست خط تولید صافی دیالیز را ایجا کند و در حال حاضر ایران جزو معدود کشورهایی است که نیاز سبد دیالیز کشور را خودمان تولید میکنیم. بعدها هم شرکت دیگری در بخش خصوصی ورود کرد و تولیدات خوبی دارد و اکنون کل نیاز کشور در این حوزه را با تولید داخلی تامین میکنیم و هیچ نیازی به واردات محصولات دیالیز به کشور نیست. شرکت تجهیزات هلال احمر دومین شرکت تامینکننده محصولات سبد دیالیز در کشور هستیم که تقریبا بیش از ۳۰ درصد نیاز سبد دیالیز بیماران دیالیزی را تامین میکنیم. امیدوارم بتوانیم در حوزه صادرات هم در این زمینه گام موثری برداریم.
وی با بیان اینکه در کشور سالانه ۶ میلیون صافی دیالیز مورد نیاز است، گفت: تقریبا دو میلیون از آن از سوی شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر تامین میشود. باید توجه کرد که تولید ما به فراخور نیاز است. سالانه رشد هفت درصدی بیماران دیالیزی را شاهدیم و این نیاز از سوی ما و سایر تولیدکنندگان تامین میشود.
وی با بیان اینکه ما از ۳۰ سال قبل واردکننده ماشینهای دیالیز بودهایم، گفت: تقریبا بیش از ۵۰ درصد نیاز دستگاههای دیالیز مراکز درمانی و بیمارستانها را شرکت ما تامین کرده است و خدمات دورهای آنها را هم انجام میدهیم. همچنین آمادگی سرمایهگذاری برای ایجاد خطوط تولید دستگاههای دیالیز را در شرکت داریم که در مرحله مذاکره با شرکتهای تامینکننده هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰۰۰ دستگاه دیالیز در کشور داریم که ۴۰۰۰ دستگاه توسط شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر تامین شده است که خدمات پس از فروش آنها را هم ارایه میدهیم، گفت: نیاز بسیاری از مناطق محروم به دستگاه و تجهیزات دیالیز از سوی شرکت هلال احمر رفع میشود. یکی - دو شرکت هم در کشور تولید دستگاه دیالیز را پیش میبرند و ما هم به میزان قبل این دستگاهها را وارد نمیکنیم. امیدواریم ما هم بتوانیم خط تولید دستگاه را در آینده در کشور داشته باشیم. در این زمینه نمونههای اولیه تولید شده که امیدواریم بتوانیم تاییدیههای لازم را گرفته و وارد بازار کنیم. به طور کلی در کشور ۹۰۰۰ دستگاه دیالیز نیاز است. فکر میکنم وزارت بهداشت برای تامین ۱۰۰۰ دستگاه دیالیز با تولیدکنندههای داخلی قراداد بسته است.
سبحانی در پاسخ به سوال ایسنا، درباره وضعیت دستگاههای تولید تجهیزات پزشکی، گفت: شرکت سابقه خوبی در تامین تجهیزات مصرفی پزشکی داشته است. البته تحریمها در سالهای گذشته واقعا در تامین نیازها اذیت کرد و حتی در مقطعی در سال ۱۳۹۷ به مدت هشت ماه دچار توقف خط تولید صافی به دلیل تحریمها شدیم، اما بلافاصله توانستیم جایگزین کرده و اکنون مشکلی در تولید نداریم. البته موانعی در زمینه انتقال پول و. ...داریم، اما مشکل جدی در زمینه تأمین ملزومات و مواد اولیه مورد نیاز خط تولید نداریم.
وی در ادامه گفت: در زمینه تأمین مواد اولیه تجهیزات پزشکی با سه شرکت دانش بنیان قرارداد داریم تا بتوانیم مواد اولیهای را که پیش از این وارد میکردیم، از طریق این شرکتهای دانشبنیان تامین کنیم؛ یکی فیلترهای مربوط به پودرهای بیکربنات است که اگر این فیلترها توسط شرکت داخلی تولید شود، میتوانیم در این حوزه خودکفا شویم و نیاز بازار داخل تامین شود.در سایر حوزهها هم با شرکتهای دانشبنیان کار میکنیم که بتوانیم بسیاری از مواد اولیهای که نیاز داریم را از طریق آنها تامین کنیم. هر شرکت داخلی که بتواند به ما در تامین مواد اولیه کمک کند، از طریق آنها تامین خواهیم کرد.
وی درباره صرفهجویی ارزی که تولید داخلی سبد دیالیز در کشور دارد، گفت: نیاز ارزی سالیانه سبد دیالیز ۲۰ تا ۲۵ میلیون یورو است، هرچقدر بتوانیم این حوزه را بومیسازی کنیم، میتوانیم صرفهجویی ارزی انجام دهیم.
سبحانی همچنین گفت: در حال حاضر تنها شرکتی که در بازار تولیدکننده انژیوکت است، شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر است و بقیه نیاز به صورت واردات تامین میشود. امیدواریم بتوانیم با اصلاحاتی در خط تولید آنژیوکت، بیش از ۳۰ درصد نیاز بازار کشور را تولید کنیم. اکنون حجم تولید این خط شاید حداکثر ۱۰ درصد نیاز بازار باشد که برنامه افزایش ظرفیت آن را داریم.
در ادامه بازدید از خط تولید شرکت تجهیزات پزشکی هلال احمر، مهندس کریمی _ مدیرتولید این شرکت، گفت: کار ما تولید محصولات پزشکی یکبارمصرف است و در اکثر موارد بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نیاز بازار تجهیزات پزشکی را تامین میکنیم. محصولات ما شامل سبد دیالیز، آنژیوکت، سرنگ و ... است.
وی با بیان اینکه در بخش تولید این شرکت ۳۴۵ نیرو داریم، افزود: سالانه دو میلیون صافی دیالیز، بالغ بر ۲۰۰ میلیون سرنگ و... تولید داریم.
کریمی گفت: ما طبق استانداردهای داخلی که از استانداردهای بینالمللی اقتباس شده تولید را انجام میدهیم.