ایسنا: عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در رابطه با حذف یارانه آرد گفت: در نمایشگاهی که چندی قبل در پاکستان برگزار شد، بیشترین استقبال خارجیها از غرفههای فروش شیرینی و شکلات ایرانی بود؛ چرا که قیمت تمام شده این محصولات بسیار پایین است.
علی شریعتی اظهار کرد: ما از چند سال قبل بارها اعلام کرده بودیم که با ارز چند نرخی مخالفیم و قطعا باید به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم اما نحوه اجرای این سیاست و چگونگی اطلاع رسانی به مردم مهمترین موضوع در اجرای چنین سیاستی است. اگر پایین بودن قیمتها منجر به قاچاق یا شکل گیری بازارهای غیر رسمی شده، باید اطلاعات دقیق آن به مردم ارائه شود تا آنها در جریان تحولات قرار گیرند.
وی با بیان اینکه برخی صنایع در سالهای گذشته از فرصت یارانهای دولت برای صادرات استفاده کردهاند، توضیح داد: وقتی دولت روی آرد یا روغن یارانه رسمی پرداخت میکند، این فرصت برای برخی صنایع به وجود میآید که محصولات مازاد خود را در بازارهای بین المللی صادر کنند.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: نمیتوان به صاحبان این صنایع ایرادی گرفت؛ چرا که یک سرمایه گذاری انجام شده و ظرفیتهای ایجاد شده است و وقتی نحوه مدیریت ما به این شکل است که مواد اولیهای یارانهای به آنها پرداخت کنیم، قطعا باید انتظار صادرات این محصولات در بازارهای مختلف را نیز داشته باشیم.
وی افزود: حال در صورتی که یارانه آرد این بخش قطع شود، قطعا میزان فروش ما در این بازارها به شدت کاهش خواهد یافت، زیرا مزیت قیمت پایین برای این محصولات از بین میرود. دولت باید برای جبران این موضوع طوری برنامه ریزی کند که از صنایع و سرمایه گذاریهای انجام شده حمایت شود و آن بخشی که در فضای واقعی و با قیمتهای بدون یارانه امکان صادرات دارند، مورد حمایت قرار گیرند.