جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 24 آذر 1400     
چین و روسیه چقدر طرف ایران هستند؟

علی بیگدلی کارشناس روابط بین الملل در روزنامه آرمان نوشت: برای مهار خشونت آمریکا، رفتن به دامن روسیه و چین کار دقیقی نیست چون آنها قادر نیستند کاری برای ما کنند.

روسیه با مسئله اوکراین مواجه است و چین مسئله تایوان را دارد، از این‌رو به شدت تحت فشار غرب هستند و هر روز سطح تحریم‌ها برای هر دو کشور افزایش پیدا می‌کند. درحقیقت هیچ‌کدام از این دو کشور جرات نمی‌کنند با همه این اوصاف و با توجه به این شرایط، خیلی دروازه‌های محبت‌شان را به سمت ایران باز کنند و درواقع اصلا برایشان امکان‌پذیر نیست.

چین اگر بخواهد بازار اروپا و آمریکا را از دست بدهد از یک طرف و فشاری که الان وجود دارد و چین را تهدید کرده‌اند که اگر قرارداد 25 ساله با ایران امضا کند، تمام قراردادهایش را حتی با اسرائیل، مصر، عربستان و شیخ‌نشین‌ها فسخ خواهد کرد. بنابراین بعید به نظر می‌رسد که چین و روسیه خیلی سخاوتمندانه بخواهند بعد از برجام از ما حمایت قاطع کنند. از این رو ایران نباید خود را به دامن روسیه وچین بیندازند.

ایران باید با اتکا به شرایط خودش به سمت حل مشکلات اقتصادی و برجام پیش رود. واقعیت این است که تنها راه مذاکره است که می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کند. گرچه در ابتدا خیلی خوشبینانه به مذاکرات نگاه کردیم ولی امروز شاهد این هستیم که هیچ نرمش و انعطافی بروز داده نمی‌شود.

بهتر است ایران تقاضا کند که تحریم‌های ذیل برجام برداشته شود و مقدمتا آمریکایی‌ها اجازه دهند که در فضای اقتصادی ما با برداشتن تحریم‌های نفت، گاز و معیانات نفتی گشایشی ایجاد شود و همچنین شبکه بانکی به سمت ما باز شود و موقتا فضایی به‌وجود آوریم که باعث تلطیف رابطه بین ما و آمریکا شود، بعد از آن می‌توانیم وارد مذاکرات بعدی شویم. معتقدم مذاکرات ما با آمریکا باید پلکانی باشد.

ما نمی‌توانیم به یکباره و در یک زمان تمام مشکلات‌مان را با آمریکا حل کنیم. اشتباه بزرگی که دنبال می‌شود، اینکه تمام مشکلات‌مان را به یکباره حل کنیم درحالی که باید قدم به قدم با یک مذاکرات پلکانی این مشکلات را حل کنیم.برای اینکه بتوانیم چهره رضایت‌بخشی از نشان دهیم این مذاکرات را نردبانی پیش بریم. نباید انتظار داشته باشیم در یک نشست و یک دوره مذاکره تمام مشکلات‌مان با آمریکا حل شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: