همشهری: «یوئن لِر چاو»، دانشجوی سال اول دانشگاه هاروارد، یک برنامه در اتاق خواب خود ساخته که به دانشآموزان اجازه میدهد ثبتنام کرده، چهره کاربر دیگری را اسکن و اطلاعات تماس مانند شماره تلفن و صفحههای اینستاگرام را با یکدیگر مبادله کنند.
این اپلیکیشن هماکنون، تنها در هاروارد در دسترس بوده و «چاو» آن را فیستگ (FaceTag) نامیده است. به گزارش اینسایدر، این دانشجو در گفتوگویی اعلام کرده است که میداند در حال انجام چه کاری است! چند سال پیش نیز مارک زاکربرگ، در اتاق خوابگاه دانشجویی، فیسبوک را برنامهنویسی کرد و غوغایی را به پا کرد که تا مدتها درگیر حواشی آن بود.
چاو گفت: «بدیهی است که این برنامه به هیچ وجه به فیسبوک مرتبط نیست، اما این واقعیت که من دانشجوی دانشگاه هاروارد هستم و به نوعی یک برنامه رسانههای اجتماعی را ساختهام که نامش فیستگ است، خندهدار بهنظر میرسد.» بهگفته او، فیستگ تاکنون بیش از 100 کاربر دارد و تنها از طریق مرورگر وب و به آدرس در TheFaceTag.com در دسترس است.
اما مجموعهای از ویدئوهای تیکتاکی که او در مورد فیستگ ساخته، تقریباً یک میلیون بازدید داشته است. اکثر نظرات لحن مشابهی دارند: «برنامه غیراخلاقی است و او نباید آن را میساخته.» برنامههای فراوانی برای تبادل اطلاعات تماس وجود دارد، اما آنها بسیار محبوب نیستند و برخلاف فیستگ، از تشخیص چهره استفاده نمیکنند.
چاو میگوید، بیشتر نظردهندگان، این برنامه را که با استفاده از یک منبع آزاد تشخیص چهره ساخته شده است درک نمیکنند. هنگامی که شخصی برای نخستین بار یک نمایه در فیستگ میسازد، برنامه، صورت او را اسکن کرده و نقاط و اندازهگیریها را استخراج میکند. این اطلاعات ذخیره میشود، اما خود تصویر، خیر. اگر چهره شخصی را اسکن کنید که کاربر فیستگ نیست، برنامه کاری انجام نخواهد داد.