روزنامه ایران نوشت: هنوز هیچ خبری مبنی بر تمایل علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری منتشر نشده است. حتی نزدیکان سببی او همچون علی مطهری درباره این موضوع ابراز بیاطلاعی میکنند.
با این حال نام علی لاریجانی به عنوان یک اصولگرای میانهرو که کارنامه 12 سال ریاستاش بر مجلس تا حدود زیادی قابل دفاع بوده است؛ یکی از نامهایی است که در اظهارنظرهای انتخاباتی صادر شده از سوی هر دو جریان سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا بیش از دیگران تکرار میشود؛ خواه به نیت حمایت کردن و خواه به قصد فاصله جستن.
در یکی از تازهترین این موارد روز گذشته این غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز بود که قطعی بودن حمایت تشکل متبوعش از لاریجانی را تکذیب کرد.
مصباحی مقدم به کنایه چند روز پیش علیرضا زاکانی از اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در نقد عملکرد شورای وحدت اصولگرایان به محوریت جامعه روحانیت مبارز واکنش نشان داد. زاکانی گفته بود «جریانی در مقابل شورای ائتلاف تشکیل شده که ظاهراً داعیه وحدت دارد اما آنچه فهم میشود این است که قرار است لاریجانی به عنوان انتخاب نهایی از این جریان بیرون بیاید.» اما مصباحی مقدم در اینباره پاسخ داد: «تا امروز در شورای وحدت هیچ صحبتی درخصوص اینکه از آقای لاریجانی یا هر گزینه دیگری حمایت صورت گیرد مطرح نشده است.» او با این بیان که «آقایان آدرس غلط میدهند»، گفت: «اینکه جامعه روحانیت قصد حمایت از آقای لاریجانی دارد را تکذیب میکنم و دروغ است. این یک نوع القای دروغ است، ما چنین تصمیمی نداریم، از قبل هم نداشتیم.»
علی لاریجانی یکی از چهرههایی است که از سوی برخی احزاب اصلاحطلب همچون کارگزاران سازندگی به عنوان یکی از نامزدهای بالقوه مطلوب نام برده میشود. با این حال پذیرش این امر از سوی طیف دیگری از اصلاحطلبان که بر نامزد اختصاصی تأکید دارند با اما و اگرهایی همراه است. اظهارات جواد امام از فعالان سیاسی اصلاحطلب تأیید کننده همین فرض است. به گزارش برنا، این فعال سیاسی در سخنان خود تأکید کرده که «امکان ندارد اصلاحطلبان کسی را به عنوان کاندیدای خود بپذیرند که برنامه اصلاحطلبان را نپذیرند».
او با اعلام اینکه در نهاد اجماعساز هنوز هیچ کاندیدای مشخصی وجود ندارد که کاندیدای نهایی باشد، درباره احتمال حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی گفت: «علی لاریجانی را هم در گمانهزنیها اصلاحطلب میدانند اما این امری غلط است کدامیک از کاندیداها این سازوکار را پذیرفتهاند؟! لاریجانی که در جبهه مقابل قرار دارد و زاکانی در مورد او اظهارنظر میکند و میگوید او کاندیدای اصولگرایان خواهد بود یا جواد لاریجانی میگوید او در جبهه مقابل اصلاحطلبان است؟ کسی که با برنامههای اصلاحطلبان هماهنگ نیست و خود را به این جریان متعهد نمیداند، چطور انتظار دارد جریان اصلاحطلبی از او پشتیبانی کند و او را کاندیدای خود قرار بدهند.»