جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 12 آبان 1399     
ساعات پرالتهاب «دونالد ترامپ» و «بایدن»

 روزنامه ایران: یک روز مانده به تعیین رئیس جمهور آمریکا، کمپین‌های دونالد ترامپ و جو بایدن دموکرات، همچنان برای تغییر نظر تعداد محدودی از رای‌دهنده‌هایی که هنوز در تردید به سر می‌برند در سراسر ایالات متحده، جریان دارد. کمپ‌هایی که البته به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا، بیشتر به صورت مجازی برگزار می‌شوند. این در حالی است که به نظر می‌رسد امیدهای دونالد ترامپ برای رسیدن به دومین دوره ریاست جمهوری در حال کمرنگ‌تر شدن است.

در همین زمینه یک منبع در کاخ سفید، شب گذشته ضمن ارائه تصویری تیره‌وتار از وضعیت فعلی ترامپ، گفت:«اکثر افراد قبول دارند که همه چیز تمام شده است. همه ما شغل‌های دیگری را در نظر گرفته‌ایم. در این مقطع تنها شخصی که در کاخ سفید فکر می‌کند دونالد ترامپ پیروز انتخابات است، خود ترامپ است.» او تاکید کرد که «ترامپ یک جنگجوی خیابانی است و مسیر کوچکی برای او به سمت پیروزی وجود دارد که تنها با کسب آرای فلوریدا و پنسیلوانیا به دست خواهد آمد و این البته بعید به نظر می‌رسد.»
 
این در حالی است که به گزارش خبرگزاری رویترز، در شرایطی که تنها یک روز تا انتخابات سوم نوامبر زمان مانده است، بیش از ۹۱میلیون آمریکایی در رای‌گیری پیش از موعد شرکت کرده‌‌اند که حدود ۶۵درصد از میزان مجموع مشارکت در سال ۲۰۱۶ را به خود اختصاص داده است. نگرانی از ابتلا به کرونا، میزان رای‌گیری پستی و رای حضوری پیش از موعد را افزایش داده است. رای‌دهندگان، ‌‌مسئله ویروس کرونا را بزرگ‌ترین دغدغه خودشان می‌دانند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در آخرین روزهای باقیمانده کارزار انتخاباتی، از مقام‌های دولتی و کارشناسان پزشکی به دلیل اوج گرفتن دوباره این بیماری در سراسر ایالات متحده آمریکا انتقاد کرد. براساس آخرین نتایج نظرسنجی‌ها، ترامپ از جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در سطح ملی عقب‌تر است، اما یک رقابت‌ نزدیکتر در اکثر ایالت‌های رقابتی که سرنوشت این انتخابات را تعیین خواهند کرد، در جریان است.
 
ترامپ با تاکید مداوم و بی‌اساس بر این ‌‌مسئله که رای‌گیری پستی مستعد تقلب است، به تازگی استدلال کرده است که تنها نتایجی که در شب انتخابات به دست آمده است، باید شمارش شوند. میشیگان و پنسیلوانیا، ایالت‌هایی هستند که می‌توانند نقشی کلیدی در انتخابات روز سه‌شنبه ایفا کنند. رئیس‌جمهوری آمریکا در جمع هوادارانش گفت:«اگر ما رای پنسیلوانیا را به دست آوریم، کار تمام است.» ترامپ همچنین گفت که آمریکا در روز انتخابات شاهد موج بزرگ قرمز پیروزی جمهوری‌خواهان خواهد بود. این در حالی است که ترامپ در سال ۲۰۱۶ با اختلاف کم در هر دو ایالت پنسیلوانیا و میشیگان به پیروزی رسید.
 
اظهارات ترامپ در حالی مطرح می‌شود که مقام‌های چندین ایالت از جمله پنسیلوانیا و ویسکانسین گفته‌اند که شمارش تمام آرای پستی ممکن است چندین روز زمان ببرد و اگر نتایج نهایی در گرو نتیجه این ایالت‌ها باشد، این احتمالا به چند روز بلاتکلیفی منجر می‌شود. تازه‌ترین نظرسنجی در ایالت آیوا هم نشان می‌دهد، که ترامپ در آستانه انتخابات سه‌شنبه در آنجا پیشتاز است. این نظرسنجی در روز شنبه نشان داد که اکنون ترامپ با هفت درصد از بایدن جلوتر است و نتایج ۴۸ به ۴۱ درصد شده است.
 
دونالد ترامپ همچنین در تجمع نیوتاون پنسیلوانیا، رقیب دموکراتش را بابت انتقاد از وضعیت مبارزه با کرونا که جان حدود ۲۳۰ هزار تن را در سراسر ایالات متحده گرفته است، مورد تمسخر قرار داد. او خطاب به جمعیتی که تعدادی از آنها ماسک به صورت نداشتند، گفت:«حرف‌های دیروز بایدن را شنیدم. همه آنچه او در موردش حرف می‌زند، کووید و کووید است. او حرف دیگری برای گفتن ندارد. کووید، کووید. ایالات متحده تنها چند هفته با توزیع عمده یک واکسن امن علیه کووید-۱۹ فاصله دارد.» ترامپ جزئیات دیگری در تکمیل ادعاهایش درباره توزیع قریب‌الوقوع یک واکسن ارائه نکرد. این اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا در شرایطی مطرح می‌شود که کرونا روزانه جان ۱۰۰۰ تن را در ایالات متحده می‌گیرد و ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شده است.
 
در سویی دیگر بایدن در گردهمایی میشیگان در حالی که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا را هم در کنار خود داشت، گفت:«اهمیتی نمی‌دهم که چقدر دونالد ترامپ تقلا می‌کند. او نمی‌تواند هیچ کاری برای متوقف کردن مردم این کشور از رای‌ دادن در تعداد بالا انجام دهد و این دموکراسی را بگیرد. آمریکا از هرج و مرج دولت ترامپ خسته شده است.» جو بایدن همچنین ترامپ را به قلدری متهم کرد و فقدان استراتژی او برای مقابله با این پاندمی را به باد انتقاد گرفت. او همچنین از تلاش‌های ترامپ برای لغو قانون بهداشت و درمان اوباماکر و بی‌اعتنایی به علوم درباره تغییرات اقلیمی، تاخت. بایدن در تجمع خود اظهار کرد:«وقت آن است که دونالد ترامپ ساک‌ها را ببندد و راهی خانه شود. ما از این هرج و مرج، توئیت‌ها، عصبانیت‌ها، ناکامی‌ها و سلب مسئولیت‌ها خسته شده‌ایم.»
 
تجمع‌های انتخاباتی بایدن به نسبت ترامپ، کوچک‌تر برگزار شد. ناظران بر این باورند که اگر ترامپ در پنسیلوانیا شکست بخورد، احتمالا شانس کمی برای پیروزی دوباره خواهد داشت. ترامپ در حالی در تجمع شهر نیوتاون حاضر شد که هوادارانش فریاد می‌زدند:«چهار سال بیشتر». او گفت که پنسیلوانیا، زادگاه جنبش استقلال آمریکا در قرن ۱۸، ایالتی است که در این چند مانده تا پایان انتخابات، رویای آمریکایی را نجات خواهد داد. او همچنین با شوخی درباره ابتلای خود و همسرش ملانیا به ویروس کرونا گفت:«دست‌کم این شایعات در زندگی ما، غلط از آب درآمد.» ترامپ قصد دارد در این فرصت باقیمانده محدود، در ۱۰ تجمع دیگر شرکت کند. او دیروز به میشیگان، آیووا، کارولینای شمالی، جورجیا و فلوریدا سفر کرد و امروز را هم در تجمع‌هایی در کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان، خواهد گذراند.
 
بر اساس گزارش‌ها، پلیس در شهری کوچک در کارولینای شمالی علیه کسانی که علیه نژادپرستی تظاهرات می‌کردند، از گاز اشک‌آور استفاده کرده است. نیوز‌‌اند آبزرور، گزارش داد که حدود ۱۲ تن در شهر گراهام بازداشت شده‌اند که شامل یک خبرنگار نیز می‌شود. همچنین پلیس راهپیمایانی را که شمار آن حدود ۲۰۰ تن بود از یک کلیسا به سوی میدان کورت، همراهی کرد. در این میدان، تجمعی برای تشویق مردم به رای دادن برگزار شده بود. اما در یک مقطع پلیس شروع به پاکسازی مسیر کرد و در این زمینه از اسپری فلفل نیز استفاده کرد.
 
بنا بر گزارش‌ها، شرکت‌کنندگان در تظاهرات گفتند که پلیس بدون دلیلی روشن اقدام به این کار کرد و چندین کودک هم تحت تاثیر گاز اشک‌آور قرار گرفته‌‌اند. شهرهایی همچون لس آنجلس تا شیکاگو و نیویورک مرخصی‌های نیروهای پلیس را لغو کرده‌اند و فرمانداران ایالات زیادی شامل کالیفرنیا گارد ملی را در ارتباط با بروز خشونت‌های احتمالی به حال آماده‌باش در آورده‌‌اند. با این حال به نقل از دیلی میل، در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا یک تور پرشتاب همراه با چهارده توقف را در ایالت‌های کلیدی محل رقابت در سراسر این کشور به جریان انداخته، جدیدترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که جو بایدن، رقیب دموکرات او هشت درصد برتری را در دست دارد.
 
در نظام انتخاباتی آمریکا، یک کاندیدا نیاز به کسب مجموعا ۲۷۰ رای الکترال برای کسب پیروزی دارد و این امکان وجود دارد که یک کاندیدا در بخش آرای مردمی پیروز شود، اما نهایتا شکست بخورد. چهار سال قبل هم هیلاری کلینتون در بخش آرای مردمی سه میلیون رای بیشتر از ترامپ کسب کرد، اما در نهایت ترامپ با کسب ۳۰۴ رای الکترال پیروز شد. ناظران سیاسی بر این باورند که در این انتخابات هم اگر یک نامزد نتیجه قاطعی کسب نکند، بعید است که نتیجه انتخابات در سه‌شنبه شب مشخص شود. ترامپ قبلا نیز هشدار داده بود که پیروزی جو بایدن را به چالش خواهد کشید، زیرا در سیستم رای‌گیری پستی علیه او تقلب خواهد شد.
 
بر این اساس اگر قرار بر این شود که دادگاه عالی درباره نتیجه انتخابات تصمیم بگیرد، ترامپ با توجه به این که سه قاضی جمهوری‌خواه در این دادگاه حضور دارند، در این زمینه دست برتر را دارد. به عقیده یک مسئول شرکت‌های نظرسنجی، بایدن باید پیروز این انتخابات باشد، اما ترامپ شعبده‌باز عرصه سیاسی است و اگر کسی بتواند نتیجه غیرمنتظره‌ای را رقم بزند این شخص، فقط خود اوست.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: