جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 26 مرداد 1399     
چرا قیمت ارز به تعادل واقعی نرسید؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: رئیس اسبق کانون صرافان گفت:زمانی که دلیل علمی و اقتصادی برای ریزش قیمت‌ها پیدا نشود و باز هم شاهدریزش قیمت ها باشیم، معلوم می‌شود که مسئله دستوری و مصنوعی است.

اصغر سمیعی در خصوص سیاست های بانک مرکزی و به تعادل نرسیدن بازار ارز اظهار کرد:در شرایطی که نرخ تورم در کشور ما بیش از ۱۰ برابر در کشورهای حوزه دلار است، نباید از بالا رفتن قیمت ارز تعجب کرد.

وی ادامه داد: زمانی که شاهد کاهش ریزش قیمت هستیم، این سوال مطرح می شود که چه اتفاق مثبتی در وضعیت اقتصادی کشور، افتاده که قیمت ها رو به پایین حرکت کرده است؟ وقتی هیچ دلیلی علمی و اقتصادی برای ریزش قیمت‌ها مشاهده نشود و باز هم قیمت ها ریزشی باشد، معلوم می شود که مسئله دستوری و مصنوعی است و تجربه نشان داده که قیمت های مصنوعی و دستوری پایدار نخواهد بود.

رئیس اسبق کانون صرافان با اشاره به اینکه نرخ انس طلا در جهان افزایش بی سابقه ای داشته است،تصریح کرد: در زمینه افزایش نرخ طلا با توجه به رشد صنایع الکترونیک در دنیا و استفاده از این فلز گرانبها در صنایع میزان مصرف آن افزایش پیدا کرده است. همچنین در بحران های اقتصادی رویکرد دولت ها و همچنین شرکت ها و سایر مردم به سرمایه گذاری در پروژه های امن تر برای حفظ دارایی بوده است، لذا نگهداری طلا مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد.

وی افزود:همچنین طلا فلزی محدود در سطح دنیا است و امکان چاپ آن وجود ندارد و نمی توان طلا را همچون اسکناس به آسانی چاپ کرد و حجم آن را بالا برد.

سمیعی در ادامه با اشاره به ارز ۴۲۰۰ تومانی و چند نرخی بودن ارز بیان کرد: تزریق و ارائه ارز ارزان و محدود به هر بهانه‌ای که باشد، حتی با نیت خیر تنها باعث ایجاد رانت و فساد خواهد بود و حتی نیت‌های خیرخواهانه هم آن را توجیح نمی‌کند، اینکه برای ارزاق مردم ارز ارزان بدهیم، یا برای دارو و درمان ارز پرداخت کنیم درست نیست.

وی در پایان اظهار کرد: برای کمک به مردم راه‌های دیگری هست و نباید با بازی با نرخ ارز باعث ایجاد رانت و فساد در اقتصاد شد، می توان مردم را رایگان تحت بیمه درمانی قرار داد و خدمات دیگری به آن‌ها داد یا ارزاق را با سیستم‌های نظارتی به طور سهمیه‌ای به مردم فقیر رساند، ولی ارز می‌باید قیمت واقعی و واحد داشته باشد تا اقتصادی کشور رونق بگیرد و از آشفتگی مصون باشد.َ




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: