جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 11 تير 1399     
بازار با کمبود مواجه نیست؛
رشد تقاضا و قیمت خودرو همزمان با افزایش نرخ ارز

 به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به ارزیابی افزایش قیمت خودرو با وجود حاکمیت رکود بر بازار و میزان تاثیر رشد نرخ ارز بر بهای کالاهای خودرویی پرداخت.

جعفر قادری با بیان اینکه افزایش نرخ ارز بر افزایش قیمت خودرو موثر است، اظهار داشت: مسائل و موضوعات اقتصادی کاملا به یکدیگر مرتبط هستند و از یکدیگر تاثیر می‌پذیرند به این معنا که قیمت خودرو، سهام، مسکن و طلا به تبع افزایش نرخ ارز افزایش می‌یابد.
 
وی ضمن اشاره به افزایش نقدینگی در جامعه و تاثیر آن بر افزایش قیمت خودرو گفت: در حال حاضر با افزایش نقدینگی در جامعه مواجه هستیم به نحوی که روزی هزار تا هزار و 500 میلیارد تومان بر میزان نقدینگی افزوده می‌گردد.
 
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: آثار محدودیت در تولید و افزایش نقدینگی به صورت رشد قیمت خودرو و افزایش نرخ در سایر بخش‌ها نمایان می‌شود و اینگونه نیست که بگوییم بازار با کمبود مواجه است.
 
قادری با بیان اینکه افراد همزمان با رشد نقدینگی و بروز انتظارات تورمی، سعی در حفظ قدرت خرید دارند، تصریح کرد: در این شرایط، نقدینگی به سمت تقاضای خرید خودرو و مسکن سوق می‌یابد و بخشی از نقدینگی وارد حوزه ارز، سکه و سهام می‌شود و بدین ترتیب قیمت‌ها به تبع افزایش نقدینگی، افزایش می‌یابد.
 
وی راهکار این وضعیت را کنترل نقدینگی یا هدایت آن به سمت تولید با هدف برقراری تناسب در میزان نقدینگی و همچنین افزایش تولید دانست و اذعان داشت: با تحکم و اقدامات قضایی و پلیسی نمی‌توان قیمت خودرو را ثابت نگه داشت.
 
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: ممکن است بتوان سازندگان خودرو را وادار به تثبیت قیمت کارخانه‌ای خودرو نمود اما در چنین شرایطی، قیمت آن در بازار آزاد افزایش می‌یابد و یک نوع رانت برای دارندگان و خریداران خودرو فراهم می‌شود.
 
قادری افزایش قیمت خودرو در نتیجه افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی را تابعی از رشد نقدینگی دانست و گفت: نرخ ارز نیز می‌بایست بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین شود زیرا با کاهش درآمدهای حاصل از صادرات نفت و با وجود تقاضا برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات خارجی، عدم تعادل در عرضه و تقاضا، نرخ ارز را افزایش می‌دهد که مشکلاتی را در بازار ایجاد خواهد کرد.
 
به گفته وی افزایش قیمت خودرو با وجود حاکمیت رکود بر بازار ناشی از تقاضای سفته بازی برای کالاهایی با مصرف بیش از یکسال (کالاهای مصرفی بادوام) است که دو نوع تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای برای این محصولات متصور است.
 
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایطی که نرخ ارز در حال افزایش است و به تبع آن، انتظار سرمایه‌گذاری شکل می‌گیرد، رشد تقاضای سرمایه‌ای برای خودرو طبیعی است. به این معنا که در شرایط عادی یک میلیون تولید پاسخگوی نیاز بازار است اما با شکل‌گیری تقاضای سرمایه‌ای‌، خرید خودرو با هدف مصرف نیست بلکه به منظور حفظ قدرت خرید است و بدین ترتیب تقاضا افزایش می‌یابد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: