جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 19 فروردين 1399     
قرنطینه فقط برای تعطیلات نوروز بود؟!

 روزنامه ایران نوشت: امروز در حالی چهارمین روز از نخستین هفته کاری سال ٩٩ را پشت سر می گذاریم که علی رغم همه هشدارها و توصیه ها نه تنها از میزان ترددهای شهری کاسته نشده که برعکس روز اول(شنبه) ، با حجم بیشتری از سواره ها و عابران پیاده مواجهیم.

تصویر شهرهای بزرگ کشور و بویژه پایتخت دراین چند روز با تصویر روزهای عادی در بهمن ماه سال گذشته برابری می کند و اگر کسی از وضعیت قرنطینه و اجرای طرح های سختگیرانه فاصله اجتماعی و هوشمند بی خبر باشد، قطعاً فکر می کند به شرایط عادی پیش از آمدن کرونا برگشته ایم!

این درحالیست که تاکنون بیش از ٣ هزار و ٥٠٠ نفر جان خود را بر اثر کرونا از دست داده اند و تعداد مبتلایان عدد 60 هزار را رد کرده و اتفاقاً فقط در یک روز کاری جدید، به تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان های تهران حدوداً ٣٠ درصد افزوده شده است. مسئولان وزارت بهداشت تأکید دارند که هنوز شرایط به حالت عادی برنگشته و حتی بیماری کرونا تحت کنترل هم در نیامده است، اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که شهروندان بدون توجه به پروتکل های قانونی، کرکره زندگی عادی را بالا کشیده اند و هشدارهای بهداشتی همچون استفاده از ماسک و دستکش را نسبت به گذشته کمتر رعایت می کنند، مصداق بارزاین کم توجهی را می توان درعبور و مرورهای روزانه در سطح شهر دید! نگرانی اصلی اما از بازگشت موج دوباره مبتلایان است، اگر این روند ادامه یابد،با خستگی شدید کادر درمان ، بحران غیرقابل تصوری رقم خواهد خورد و ممکن است زنجیره بیماری تا اوایل خرداد هم قطع نشود.

در مقابل اما باید به آغاز قرنطینه های سخت در برخی کشورهای همسایه همچون امارات و عراق اشاره کرد که با وجود گذشت چندین ماه از آمدن این ویروس ، همچنان درحال اجراست، شهروندان متخلف در این کشورها مجازات شده و جریمه های سنگین می پردازند، اغلب برای خروج از خانه باید تعهدنامه های مکتوب به همراه داشته باشند و برای عبور و مرور روزانه بازخواست می شوند، در ایران اما طرح فاصله گذاری فیزیکی و هوشمند که بتازگی از سوی رئیس جمهوری مطرح شد، به اجرا در آمده تا اگر کسی ناگزیر به خروج از منزل شد، نگران مجازات نباشد، (اگرچه قوانین سختگیرانه در ترددهای بین شهری با جدیت ادامه دارد) اما برخلاف رفتار تحسین برانگیز روز سیزدهم فروردین، اغلب مردم به اجرای این طرح ها وفادار نماندند! تنها در یک روز (شنبه) تعداد مسافران مترو که حدوداً ١٠٠ هزار نفر برآورد می شد به رقم حدوداً ٣٠٠ هزار نفر افزایش یافت و اتوبوس های شهری برای نخستین بار در سال جدید با حجم بالای مسافر مواجه شدند.

تصاویرعجیب این چند روز تهران نشان می دهد که درهای اتوبوس های بی آ رتی، به زحمت بسته می شود و در مترو نیز مسافران نشسته و ایستاده در کنار هم بدون رعایت پروتکل ها با همدیگرحرف می زنند.جالب اینکه هنوز درهای اماکن مذهبی همچون حرم های شریفین ، امامزاده ها و مساجد نیز بسته مانده است!

طبق دستور رئیس جمهوری ادارات باید فقط با یک سوم ظرفیت خود فعالیت کنند و افرادی که مبتلا هستند هم به هیچ عنوان حق فعالیت ندارند. اصناف جز موارد مجاز، تا پایان فروردین ( پایتخت) تعطیل هستند و با متخلفان هم برخورد شدید می شود! با این توصیف باید پرسید آیا ترافیک کلافه کننده و شلوغی های عجیب حمل و نقل عمومی ناشی از تردد همین یک سوم است؟

البته برخی از شلوغی خیابان ها به استفاده از خودرو شخصی به علت عدم اجرای طرح ترافیک بر می گردد. اما بخشی ازاین شلوغی ها قطعاً به ترددهای غیرضرور شهروندانی بر می گردد که به (اصل در خانه می مانیم) توجه نمی کنند! رحیمی ، کارمند یک بانک دولتی است، او کارش را از هفتم عید شروع کرده، با تاکسی اینترنتی به محل کارش می رود و می گوید که یک سوم کارمندان مشغول فعالیتند، دستکش و ماسک استفاده می کند و برخی روزها هم با خودرو شخصی تردد می کند ،گلایه اش اما از شهروندانی است که برای کارهای غیرضروری به بانک می آیند و با وجود اطلاع رسانی بازهم نگران چک هایشان هستند یا برخی که به دنبال افتتاح حساب آمده اند!

یا خانم حاجی زاده که به اجبار برای تعمیر موبایلش به پاساژ معروفی در خیابان میرداماد آمده است، او می گوید جز تعدادی از مغازه ها اغلب بسته اند و مغازه داران هم دستکش، ماسک و ژل ضدعفونی استفاده می کنند، او یک روز قبل تر هم به محدوده پاساژ علاءالدین رفته و اگرچه پاساژ بسته بوده است اما مغازه های اطراف همگی باز و در حال خرید و فروش بوده اند،اغلب آنها از پاس نشدن چک ها و اجاره مغازه و خانه ها به این وضعیت تن داده اند! محسن ٣٦ سال دارد و شاغل در وزارت نفت است او کارمند شرکتی این وزارت خانه است :«به ما اعلام کردند که دو سوم نیروها باید سر کار باشند ، ما چون شرکتی هستیم مجبوریم اطاعت کنیم . اما به این وضعیت معترضیم .»




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: