محققان دانشگاه "جان هاپکینز" روش جدیدی را برای گرفتن آب از هوا ابداع کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اطراف همه ما آب پاک و تمیز وجود دارد به طوری که در اغلب مواقع در هوا شناور است. البته آب در این حالت قابل آشامیدن نیست.
ولی محققان آزمایشگاه "APL" دانشگاه "جان هاپکینز" موادی پیدا کردهاند که میتواند مقادیر زیادی از آب را از هوا جمعآوری کند.
نکته کلیدی این پژوهش مادهای با نام مخفف "MOF" است. این ساختار دارای بیشترین سطح در میان تمامی موادی است که تاکنون شناخته شدهاند.
در واقع، اگر بتوان تنها یک گرم از ماده "MOF" را باز کرد، این میزان میتواند برای پوششدهی یک زمین فوتبال کافی باشد.
به این ترتیب تمام این فضای داخلی، آن را برای دریافت و دخیره آب، ایدهآل میکند.
در بسیاری از مطالعات پیشین، محققان موفق شدهاند از "MOF" استفاده کنند تا بخار آب را از هوا جذب کرده و آن را برای نوشیدن به حالت مایع تبدیل کنند و نتایج متفاوتی بدست آمده است. به عنوان مثال در یکی از آنها ۱۰۰ میلیتر آب از هر یک کیلوگرم ماده "MOF" تولید شد و در پژوهشی دیگر روزانه از هر یک کیلوگرم از این ماده ۱.۳ لیتر آب تولید شد.
ولی سیستم جدید ساخت محققان دانشگاه "جانهاپکینز" رکورد این مطالعات گذشته را شکسته است.
"ژیانگ شا"(Zhiyong Xia) محقق ارشد پروژه اظهار کرد، ما یک ماده "MOF" را شناسایی کردیم که در شرایط ایدهآل میتواند روزانه ۸.۶۶ لیتر آب را از هر کیلوگرم از ماده "MOF" تولید کند.
وی ادامه داد، این میتواند به ما کمک کند که درک عمیقتری از این مواد پیدا کنیم و نسل بعدی روشهای جمعآوری آب را کشف کنیم.
تیم تحقیقاتی آزمایشگاه "APL" برای ایجاد این نسخه جدید جمعآوری آب، ۱۰ نوع مختلف از مواد "MOF" را مورد مطالعه قرار دادند.
علاوه بر آن چگونگی تاثیر شرایط محیطی مانند دما و رطوب بر جذب بخار آب را هم بررسی کردند.
این تیم تحقیقاتی به دنبال بررسی انواع دیگری از مواد "MOF" هستند تا دریابند آیا روشهای کارآمدتری هم برای دریافت آب از هوا وجود دارد یا خیر؟