باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: برخلاف تصور عامه مردم بدهکار بانکی فقط در مواردی خاص به زندان میرود و در مابقی شرایط با حکم دادگاه آزاد است.
بسیاری از افراد فکر میکنند در صورت بدهکار بودن فردی میتوانند او را به زندان بیندازند و از این طریق طلب خود را وصول کنند اما نکته قابل توجه این است که تمام بدهکاران راهی زندان نمیشوند و دادگاه برای تمام افرادی که بدهی مالی دارند حبس در نظر نمیگیرد.
اگر پرداخت طلب شاکی که دادگاه مبلغ آن را مشخص کرده ممکن نباشد بدهکار باید تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای ناتوانی او از پرداخت بدهی باید در زندان بماند.
البته سوال دیگری که پیش میآید این است که اگر کسی به دیگری بدهی داشته باشد و طلبکار از او شکایت کند در چه صورت فرد زندانی میشود؟
در پاسخ به این سوال باید گفت: چنانچه بدهکار تا ۳۰ روز پس از ابلاغ اجراییه ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود ادعای ناتوانی از پرداخت بدهی را اقامه کرده باشد حبس نخواهد شد.
براساس ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی اگر پرداخت طلب شاکی ممکن نباشد فرد بدهکار حبس به تقاضای شاکی تا زمان اجرای حکم حبس میشود و پس از پذیرفته شدن ادعای ناتوانی او از پرداخت آزاد خواهد شد.