جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 26 بهمن 1393     
علایم صرع را بهتر بشناسیم

فارس: شکوفه علایی با بیان انواع حمله‌های صرع اظهار داشت: نوعی حمله تشنجی با اختلال هوشیاری، فریاد، توقف تنفس، رنگ چهره کاملاً پریده و کبود و بالا رفتن سیاهی چشم همراه است.

وی افزود: پس از این مرحله اندام‌های فرد حالت سفت و کشیده پیدا می‌کند و بعد از چند ثانیه در حالی که تنفس قطع و رنگ پریده و کبود است لرزش‌های متناوبی در اندام‌ها دیده می‌شود که با خروج کف همراه است.

*علت کف خون‌آلود گاز گرفتگی زبان است

این نورولوژیست ادامه داد: خروج کف از دهان ممکن است خون‌آلود باشد که به علت گاز گرفتگی زبان اتفاق می‌افتد. همچنبن ممکن است به طور  غیرارادی فرد دچار ادرار و مدفوع شود.

عضو کمیته علمی انجمن MS ایران اظهار داشت: بعد از این مرحله فرد وارد اغماء می‌شود که ویژگی این مرحله بی‌حرکت بودن آن است بعد از چند دقیقه نیز ممکن است فرد بیدار شود اما کاملاً گیج و مبهوت است و با محیط ارتباط برقرار نمی‌کند و به شدت تمایل به خواب دارد که مدت آن در مبتلایان متفاوت است.

وی افزود: بعد از این مدت فرد بیدار می‌شود و در حالی که حمله را به یاد نمی‌آورد معمولاً سردرد و بدن‌درد دارد. همچنین در صورتی که زبانش را گاز گرفته باشد از درد زبان نیز شاکی است.

* اشکال دیگر تشنج

علایی گفت: ممکن است حمله تشنجی بدون از دست دادن هوشیاری باشد همچنین ممکن است هوشیاری به طور نسبی از دست برود یعنی فرد نه کاملاً هوشیار است که بتواند مانند افراد عادی صحبت کند و نه هوشیاری او کاملاً از دست رفته است که موجب افتادنش شود.

وی ادامه داد: در تشنج کانونی ساده، فرد هوشیاری‌اش را از دست نمی‌دهد و ممکن است هر علامتی در او دیده شود مثلاً ممکن است اشکالات حسی مانند احساس گزگز یا مورمور شدن در یک اندام یا اشکالات حرکتی مانند حرکات لرزشی پشت سر هم در اندام‌ها رخ دهد که فرد کاملاً متوجه آن می‌شود.

این نورولوژیست افزود: این نوع تشنج در اغلب موارد چند ثانیه یا چند دقیقه رخ داده و سپس تمام می‌شود ممکن است حرکات از یک نقطه شروع شود و آرام آرام به سمت قسمت‌های بالایی دست یا پا پیش رود یا ممکن است به صورت علایم خاص بینایی مانند خطوط یا اشکالی خاص باشد همچنین ممکن است با احساس‌های خاصی مانند ریزش دل، اضطراب، نگرانی و احساس‌های خاصی در ناحیه شکم همراه باشد.

* صرع‌های تشنج‌های کانونی پیچیده

عضو کمیته علمی انجمن MS ایران تصریح کرد: فرم دیگری از تشنج که در آن هوشیاری به طور نسبی وجود دارد به تشنج‌های کانونی پیچیده معروف است که در آن فرد به طور ناگهانی شروع به انجام رفتارهای غیرعادی می‌کند که هدف و معنای خاصی در آن وجود ندارد. مثلاً ممکن است بدون هدف خاصی پنجره را باز و بسته کند، لباسش را در آورد یا بپوشد.

وی افزود: در این وضعیت اگر با او صحبت کنیم ممکن است جوابهای کوتاه و نامربوط دهد این حالت حدود چند دقیقه طول می‌کشد سپس تمام می‌شود چنانچه بعد از آن از فرد درباره حمله سؤال شود چیزی به یاد نمی‌آورد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: