جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 20 بهمن 1393     
باور کنیم مشکلات زیست محیطی دارد جان مردم را می گیرد

به گزارش شهرداری نیوز،شهردار تهران طی سخنانی در مراسم افتتاح «اولین نیروگاه زباله سوز کشور از پسماند های شهری» ابراز داشت: امروز در کشور مشکلات جدی و اساسی در حوزه زیست محیطی داریم که توجه به مسایل زیست محیطی به معنی نجات جان انسان هاست.

 محمدباقر قالیباف در این مراسم گفت: با راه اندازی این زباله سوز سه مگاوات برق تولید می شود و دست همه کسانی که برای این کار تلاش کردند را می بوسیم، اما باورمان شود این زباله سوز تنها یک چهلم زباله های شهر تهران را می سوزاند. البته در این زمینه کار به سبک و روش دیگری از جهت تکنولوژی هاضم نیز دنبال می شود که در مجموع یک بیستم زباله شهر تهران را تبدیل می کنند.

وی تاکید کرد: البته این یک کار بزرگ و ارزشمند است و هرگز نمی خواهم نگاه تقلیل گرایانه به آن داشته باشم. همیشه به همکاران خود می گویم که اگر از کار خسته شدیم، به پشت سر نگاه کنیم که چه کارهای بزرگی انجام دادیم اما اگر کبر و غرور به سراغ ما آمد، به افق آینده نگاه کنیم. امروز نیز ما به این زباله سوز افتخار می کنیم اما اگر غرور خواست ما را بگیرد، می فهمیم  که این یک چهلم کار است، نه همه کار.

شهردار تهران در ادامه خاطر نشان ساخت:  امروز در کشور مشکلات جدی و اساسی در حوزه زیست محیطی داریم که نه تنها جان مردم به خطر افتاده، بلکه جان مردم از موضوعات زیست محیطی دارد گرفته می شود. باید این را باور کنیم که مردم از این مشکلات جان می دهند از این رو توجه به مسایل زیست محیطی به معنی نجات جان انسان ها است.

قالیباف با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تامین بودجه و قوانین تصریح کرد: مشکلات بودجه طبیعی است ودر حوزه قوانین نیز می توانیم از ظرفیت های قانونگذاری استفاده کنیم اما بنده می گویم این دو مساله، مشکل اول ما نیستند چرا که به حدی که پول، ظرفیت و قانون داریم از آنها استفاده نمی کنیم.

به گفته شهردار تهران پول و قانون فعلی که دراختیار ما قرار دارد یک نعمت است و زمانی که از این دو نعمت استفاده نمی کنیم، در حقیقت شکر نعمت نکرده ایم، بنابر این در سنت الهی نعمت ما در این شرایط افزون نمی شود.

وی با طرح این سوال که «ما چقدر قانون داریم که اجرا نمی کنیم و چقدر از پول هایی که در اختیار داریم درست استفاده می کنیم؟» گفت: درآمد این کشور در فاصله کمتر از پنج – شش سال از 24 میلیارد دلار به بالغ بر 110 میلیارد دلار رسید و  پنج برابرافزایش پیدا کرد اما به جای آنکه کسی اتفاقی را در اقتصاد کشور حس کند، همه احساس کردند مشکلات ما بیشتر شده است. این باید درس شود که مشکل ما پول نیست بلکه مدیریت است؛ هر کسی از راه می رسد، می خواهد چرخ را از نو بسازد و  توجه به تجربه، علم، اعتماد و همدلی نداریم.

قالیباف در ادامه به معضل آلودگی هوا در شهر تهران اشاره کرد و گفت: آب، هوا و خاک سه عنصر مهم حیات هستند اما خطر به حدی جدی است که بیش از 20 درصد جمعیت کشور در حدود یک و دو دهم درصد خاک در دشت تهران مستقر هستند؛ این به معنی یک فاجعه و عبور کردن از همه خط قرمز ها است. در این شرایط گاهی این موضوع به حدی مشهود است که به عنوان مثال در هنگام عبور از مسیر فرودگاه حضرت امام (ره) بوی تعفن را احساس کرده و آلودگی خاک و زمین را درک می کنیم.

شهردار تهران ادامه داد: خیلی صریح می گویم بیش از 50 سال است که در منطقه کهریزک زباله دفن می کنیم اما واقعا این سوال را گذشتگان و بنده – که یک دهه توفیق خدمت در شهرداری تهران دارم – باید جواب بدهیم که در دهه های گذشته و در روزهایی که پول داشتیم و نداشتیم، برای بحث زباله که هر سه عنصر خاک، هوا و آب را آلوده می کند چه کرده ایم؟ این همه حرف علیه شهرداری می زنند و انتقاد می کنند البته انتقاد را به دل می خریم، از آن استفاده می کنیم و هیچ پاسخی نمی دهیم اما اهل فن می توانند قضاوت کنند که امروز در اینجا دفن زباله غیربهداشتی نداریم و دفن زباله را نیز به حداقل رسانده ایم؛ امروز نیز این تکنولوژی را آورده ایم و با سرعت بیشتری هم پیش می رویم، اما در دهه 70 چه کار کردند که امروز برای محیط زیست پیش قراول هستند، دادشان هوا است و بد و بیراه می گویند؟ روزی که خودشان مسئول بودند چه کار کردند؟

قالیباف در ادامه عنوان کرد: آسمان آبی و زمین پاک در شهرداری یک شعار نیست، در حین اینکه یک شعار است اما همه اقدامات شهرداری و مدیریت شهری پشت آن قرار دارد به نحوی که برای آن ساز و کار درست کردیم و هر سال 5 میلیون درخت می کاریم. در این زمینه ابتدا هفت سال تلاش کردیم تا امروز جرات داشته باشیم این شعار را بزنیم تا مردم هر ماه، هر فصل و هر سال گام های عملی شهرداری را برای بحث زمین پاک و آسمان آبی ببینند.

وی افزود: این موضوعات امروز بزرگترین چالش ما در شهر تهران است که در اثر آن از یک جنین در رحم مادر گرفته تا روح، روان و جسم کهنسالان دچار آسیب است. من برای چندمین بار است که می گویم اگر دوستان و مسئولان ذی ربط در سطح ملی احساس می کنند ساخت و ساز در شهر تهران مانع این موضوع است به ما اعلام کنند. شهرداری تهران نیز آمادگی دارد صدور پروانه در هر بخشی اعم از اداری، تجاری، مسکونی، پارکینگ و ... را تعطیل کرده و شهر را هم اداره کند. اگر این تصمیم درست است، آن را  بگیرند و نگران اداره شهر نباشند چون این به جان مردم وابسته است.

قالیباف با اشاره به برخی مطالب مطرح شده مبنی بر گسترش شهر تهران، گفت: این تنها دوره ای بود که مساحت شهر تهران را از 740 کیلومتر مربع به 640 کیلومتر مربع رساندیم و شهر را 100 کیلومتر مربع کوچک کرده ایم.

شهردار تهران با اشاره به حل معضل گاز Co2 در شهر تهران در دهه 70، گفت: در آن زمان CO2 مسموم ترین گاز بود اما یک تصمیم گرفتند تا خودروهای کاربراتی را به انژکتوری تبدیل کنند و پای این تصمیم نیز ایستادند که بر اساس آن  جلوی بخشی  از صنعت که بی رویه و غیر استاندارد کار می کرد را گرفتند. در نتیجه امروز دیگری معضلی به نام CO2 در شهر تهران نداریم، این در حالی است که این تصمیم پول نیاز نداشت بلکه نیازمند اراده بود.

محمدباقر قالیباف همچنین تاکید کرد: در زمینه آلودگی هوای اهواز، دزفول و ... به مردم می گوییم که منشا آن خارجی است و کار جدی نمی توانیم در این زمینه بکنیم. البته این حرف درست است چرا که در سطح کلان و در اقلیم کمربند خشک کره زمین اتفاقات مهمی می افتد که به یک تهدید جدی تبدیل شده و دارای منشا خارجی است، اما در تهران، تبریزو اصفهان که بیشترین منشا آلودگی هوا صنعتی و شیمیایی است به مردم چه بگوییم؟ 

وی افزود: یک موتور سیکلت با سیستم کاربراتی حدود هشت برابر یک پیکان ذرات معلق 2.5 میکرونی تولید می کند. وقتی می گوییم جان انسان ها در خطر قرار دارد و این وسایل غیر استاندارد است، با چه منطقی جلوی آن را نمی گیریم؟ این در حالی است که این تصمیم نه پول می خواهد و نه نیاز به قانون جدید دارد بلکه فقط اراده می خواهد اما ما مماشات می کنیم و جان مردم برایمان مهم نیست. این کار کاری نیست که شهرداری، دولت و مردم به تنهایی انجام دهند بلکه مردم، دولت، شهرداری و هر مسلمان و انسان آزاده ای وظیفه دارد آن را انجام دهد همانطور که نمونه مثبت آن را در زمینه کاهش گاز CO2 شاهد بودیم.

شهردار تهران تاکید کرد: وقتی مشاهده می کنیم که 70درصد آلودگی از وسایل محرکه شهر اتفاق می افتد، می توانیم به سرعت این آلودگی را با شیب تند کاهش داده و جان مردم را نجات دهیم اما وقتی این کار را انجام نمی دهیم فردای قیامت چه جوابی داریم؟ در این دنیا می توانیم با یک حرف، سخنرانی، مصاحبه، فضاسازی و کاریکاتور از آن رد شویم اما در پیشگاه خدا چه کار می خواهیم بکنیم؟

قالیباف در ادامه آلودگی هوا، آب و خاک را بزرگ ترین چالش پیش رو عنوان کرد: گفت: به عنوان خدمتگزار در شهرداری آماده هستیم تا مسئولیت این کار را بپذیریم و آن را حل کنیم در این شرایط در صورتی که تصمیم بگیریم، ظرف شش – هفت سال می توانیم به شدت شاخص ها را جا به کرده و شهر را قابل زندگی کنیم البته این اقدام با همدلی، همراهی، محبت و گذشت میسر خواهد بود نه با مچ گیری.

شهردار تهران تاکید کرد: اگر می خواهیم به آرمان های امام(ره) و شهدا خدمت کنیم، بگوییم سرباز رهبری، همکار دولت و دوست دار مردم هستیم همه این موارد دلیل می شود تا برای مردم کاری کنیم و این توان و ظرفیت هم وجود دارد. در این شرایط مطمئن هستم با همکاری شهرداری، دولت و بخش خصوصی قادریم در یک فرایند کمتر از چهار ساله 100 درصد زباله های شهر تهران را به انرژی پاک تبدیل کنیم، البته نه اینکه هشت هزار تن زباله را از 80 کیلومتر آن طرف تر به منطقه کهریزک بیاوریم بلکه قادر هستیم این کار را در وسط شهر انجام دهیم. همانطور که در وسط شهر توکیو بیش از 20 دودکش 60 متری زباله سوز قابل مشاهده است و این کار از 70 سال قبل شروع شده است. بنابر این هم اکنون که در دهه دوم قرن بیست و یکم هستیم، زیبنده ما نیست که در این شرایط قرار داشته باشیم بلکه مطمئن باشیم این کار قابل انجام و اقتصادی است و مدیریت شهری نیز آمادگی انجام آن را دارد.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمپین «آسمان آبی، زمین پاک»، گفت: همیشه عنوان می شد که سالانه 15 کیلومتر مترو در شهر تهران می سازیم اما از اول سال جاری تا پایان سال و با وجود همه مشکلات اقتصادی 25 کیلومتر مترو در شهر تهران ساخته خواهد شد، چرا که این مسئله به جان انسان ها وابسته است. این در حالی است که ساخت سالانه 25کیلومتر مترو نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه و در مقیاس شهرهای درجه یک دنیا نیز بی نظیر است. البته ممکن است آن ها به این سرعت برای توسعه حمل و نقل نیاز نداشته باشند اما سرعت ساخت مترو در تهران در مقایسه با شهرهایی که به دنبال توسعه هستند، قابل قیاس نیست و این همان اقتصاد مقاومتی است.  هرچند که بعضی افراد حرف سیاسی می زنند و می گویند با پایان انتخابات هیچ فعالیت عمرانی در خیابان دیده نمی شود. این در حالی است که همه اقدامات باقی مانده ما در حوزه مترو و تکمیل دو اتوبان است که کار آن ها در حال انجام است.

شهردار تهران همچنین به موضوع پسماند در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در حوزه پسماند نمی گوییم کم مصرف کنیم چرا که ما هم اکنون بد مصرف می کنیم. بنابر این در شرایطی که خوب مصرف کنیم و اسراف نداشته باشیم این مسئله قابل حل است، همانطور که در فرهنگ قرآنی نیز اسراف گناه بزرگ و نابخشودنی است.

وی به ظرفیت های موجود در داخل کشور در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این موضوعات نگاه ما باید درون گرا باشد و از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کنیم. البته بخش خصوصی نیز در بخشی از کارها مشکلات جدی دارد  به نحوی که سیستم دولتی، بانکی و اداری برای کار کردن آن ها روان نیست اما بپذیریم که بخش خصوصی هم اشکالاتی دارند و باید در کنار هم  این اشکالات را برای کشور حل و فصل کنیم.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک دهه مبارک فجر، تصریح کرد: امروز اگر توفیق داریم در یک جامعه اسلامی و  دور از یک رژیم ظالم زندگی کنیم، اسلام و مسلمانان عزتی در دنیا دارند و ملت ما نیز در منطقه و دنیا سرنوشت ساز و با عزت شده است، تمامی این موارد به برکت خون شهدا و امام شهدا (ره) است. امیدوارم همه ما توفیق داشته باشیم تا با کار و تلاش بتوانیم همه آرمان های بلند امام(ره) و شهدا را ادامه دهیم.

وی تصریح کرد: برای ادامه دادن راه شهدا شعار لازم است اما کافی نیست، بلکه در کنار آن باید عمل هم باشد؛ چه بسا به عمل بیش از شعار نیازمندیم، در غیر این صورت به امام (ره)، شهدا، جامعه و جوانان ظلم کرده ایم.

قالیباف در پایان از همه زحمت کشان، دست اندرکاران، سازمان محیط زیست، وزارت نیرو و ... به منظور همکاری در راه اندازی نیروگاه زباله سوز تقدیر و ابراز امیدواری کرد که طی چهار سال آینده هشت هزار تن زباله شهر تهران از طریق زباله سوز به انرژی پاک تبدیل شود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: