خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در جلسه شورای عالی این جمعیت و در گزارشی، عملکرد این مرکز در حج سال جاری را تشریح کرد.
دکتر سید علی مرعشی در این گزارش اظهار کرد: برای رفع مشکلات موجود در حج سالهای گذشته، نرم افزار معاینه بیماران که سرعت پایینی داشت با نرم افزاری جدید جایگزین شد که همین امر، تسریع و ارتقای کیفیت معاینه و ویزیت بیماران را در پی داشت.
مرعشی افزود: امسال قبل از ورود زائران، مجوزهای ورود دارو، راه اندازی مطبها و ... انجام شد و تیم راه انداز ما ۲ هفته قبل از ورود زائران در عربستان مستقر شدند.
وی با اشاره به اینکه در حج امسال، بیمارستان هلال احمر در مدینه منوره به دلیل اقامت کوتاه زائران در این شهر جمع آوری شد، اظهار کرد: در مدینه خدمات بستری را از بیمارستان سعودی دریافت کردیم، اما سه درمانگاه شبانه روزی و یک مطب ۱۶ ساعته با تجهیزات لازم و آمبولانس در محل استقرار زائران داشتیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به استقرار بیمارستان هلال احمر ایران در مکه مکرمه با تمام خدمات تخصصی مورد نیاز، افزود: ۵ درمانگاه شبانه روزی در ۵ نقطه مکه و ۸۰ مطب ۸، ۱۶ و ۲۴ ساعته بر حسب تعداد زائران ایرانی در تمام هتلهای محل حضور زائران در مکه دائر و خدمات لازم ارائه شده است.
مرعشی همچنین میزان داروی ارسال شده سال گذشته به کشور عربستان را ۶۴ تن اعلام کرد و افزود: این میزان در سال جاری حدود ۵۲ تن بوده که تاکنون هیچ کمبود دارویی احساس نشده و خرید دارو هم در کشور عربستان نداشتیم.
وی تعداد بیماران بستری شده در بیمارستانهای مکه مکرمه را هم یک هزار و ۴۳۰ بیمار در بیمارستانهای سعودی و بیمارستان هلال احمر عنوان کرد و افزود: تاکنون ۲۱ هزار و ۱۸۰ بیمار، ویزیت تخصصی شده اند که از این تعداد یک هزار و ۹۷۰ ویزیت مربوط به مراسم منا و عرفات بوده است. علاوه بر این، ۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر تاکنون از خدمات پاراکلینیکی این مرکز شامل خدمات آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و ... بهرهمند شده و ۵۳ مورد عمل جراحی زائران ایرانی نیز در عربستان انجام شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، تعداد ویزیتهای زائران را در مجموعههای مطب و درمانگاههای هلال احمر حدود ۲۸۸ هزار ویزیت تا کنون عنوان کرد و گفت: این میزان تقریبا مشابه ویزیت بیماران در سال گذشته بوده و تفاوت معناداری وجود ندارد در حالی که با بهره مندی ۲۵ هزار نفر از خدمات دارویی این مرکز، میزان مصرف دارو نسبت به سال قبل به شدت کاهش پیدا کرده و امیدواریم این روند تا پایان حج سال جاری ادامه داشته باشد.
مرعشی با بیان اینکه در حج سال گذشته تا مدت مشابه روز قبل، ۲۹ فوتی داشتیم افزود: این تعداد در سال جاری به ۱۰ نفر کاهش پیدا کرده (کمترین سن فوت شدگان ۵۳ سال و بالاترین سن ۷۴ سال بوده و ۴ نفر از فوت شدگان هیچگونه سابقه بیماریهای قلبی نداشتند) در حالیکه ۱۵۰۰ زائر، بالای ۸۰ سال و حدود ۱۲.۵ درصد از زائران بیش از ۷۰ سال سن داشتند و آمار نشان میدهد که توصیههای همکاران ما در داخل ایران و در کشور عربستان موثر بوده و موجب کاهش فوت و بیماری زائران در حج سال جاری شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳ بیمار در بیمارستانهای مکه بستری هستند.