به گزارش گروه حمل و نقل عمومی و شهری تهرانی نیوز، مدیرعامل اتحادیه مینی بوسرانی کشور اعلام کرد: روند نوسازی ناوگان مینی بوسرانی کشور فعلا متوقف شده است.
غلامرضا غضنفری تصریح کرد: در سالهای گذشته روند نوسازی ناوگان مینی بوسرانی کشور بسیار کند بوده و دلیل اصلی آن نوسانات ارزی و افزایش قیمت روز به روز بوده به طوری که گاهی اوقات شاهد سه مرتبه افزایش قیمت خودرو در طول یک ماه بودیم. به عنوان مثال قیمت ون وانا ایران خودرو دیزل از 105 میلیون تومان به بیش از 160 میلیون تومان رسیده است. این مساله باعث شده حتی کسانی که برای نوسازی ثبت نام کرده اند قادر به خرید نباشند و نوسازی ناوگان فعلا متوقف شده است.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات نوسازی گفت: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای نوسازی وام هایی به ارزش 80 تا 90 درصد قیمت خودرو اعطا می کرد اما مساله افزایش قیمت و ناتوانی رانندگان در خرید مطرح است و تسهیلات نوسازی فعلا متوقف شده است. به طور مثال برای یک ون 105 میلیون تومانی 80 تا 90 میلیون تومان وام با بهره 4 درصد پرداخت می شد اما با افزایش قیمت این خودرو به بالای 160 میلیون تومان، رانندگان قادر به پرداخت مابه التفاوت قیمت خودرو نیستند.
وی با اشاره به میزان پیشرفت برنامه نوسازی اظهار داشت: از سال 89 تاکنون تنها 2 درصد ناوگان نوسازی شده و حتی اگر سالانه 5 هزار مینی بوس را نوسازی کنیم باز هم از برنامه عقب هستیم.
وی افزود: دولت باید با یک برنامه مشخص مثلا با تعیین 3 هزار مینی بوس در سال و تخصیص تسهیلات لازم، نوسازی این خودروها را انجام دهد و این برنامه را سالانه پیش برد.
غضنفری گفت: دولت برنامه ای مبنی بر اینکه نیمی از قیمت خودرو را به طور بلا عوض و برای مابقی قیمت خودرو تسهیلات مناسب پرداخت کند را در نظر داشت اما به دلیل افزایش قیمت، این برنامه نیز عملی نشده است.
وی افزود: با روند فعلی، نوسازی ناوگان مینی بوسرانی کشور امکان پذیر نیست و متاسفانه پیگیری های اتحادیه و رانندگان تا این لحظه به نتیجه نرسیده و عملا کسی پاسخگوی افزایش قیمت خودرو نیست.
مدیرعامل اتحادیه مینی بوسرانی کشور افزود: در حال حاضر تعداد 46 هزار دستگاه مینی بوس در کشور فعال بوده که 90 درصد آنها نیازمند اسقاط و نوسازی است.
وی در پایان با اشاره به یکی دیگر از مشکلات رانندگان مینی بوس گفت: حدود 27 هزار دستگاه مینی بوس دارای کارت هوشمند بوده و سایر دستگاه ها فاقد این کارت هستند چرا که برخی از رانندگان با تردد در مسیر روستا به شهر و بالعکس فقط در مواردی که ضرورتی پیش آید برای دریافت کارت هوشمند اقدام می کنند و تا کنون مراجعه نکرده بودند و در حال حاضر موفق به دریافت کارت هوشمند نمی شوند و همچنان در آمار سامانه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور قرار ندارند و اتحادیه در حال پیگیری وضعیت این رانندگان است.