خبرگزاری فارس: انوشیروان محسنی بند پی سرپرست وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی امروز در مراسم افتتاح و بهره برداری از ۴۲۵ پروژه تعاونی کشوری به صورت ویدئو کنفرانس، گفت: اگر به تدابیرمقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی و تاکیدات رییس جمهور در رابطه با اشتغال مولد و پایدار توجه داشته باشیم و بخواهیم با تحریمهای ظالمانهای که استکبارجهانی علیه کشور و مردم تحمیل کرده، مقابله کنیم یکی از راههای برون رفت از این مسئله، مردم نهاد کردن اقتصادکشور است که مهمترین آن هم رونق و ترویج بخش تعاون است.
وی تصریح کرد: هم اکنون بانک توسعه تعاون آمادگی کامل را برای حمایت از تعاونگران در دستور کار دارد. صندوق ضمانت نیز حمایت از تعاونگران را با ضمانت وام اشتغال زایی آنها از ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان را در دستور کار خود دارد.
وی به سیاستگذاریهای معاونت امور تعاون، وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز پرداخت و گفت:: با توجه به ظرفیتهای خوبی که در استانها وجود دارد با ایجاد یک زنجیره تکمیلی میتوانیم بخش تعاون کشور را که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم هست توسعه دهیم.
بندپی به نقش این بخش از حوزه مردم نهاد در رونق بخشیدن به اقتصاد کشور افزود: بخش تعاون، بخشی است که از انباشت ثروت جلوگیری کرده و در توزیع عادلانه ثروت به آحاد جامعه میتواند نقش آفرینی کند.
وی تاکید کرد: در بخش تعاون با سرمایه اندک میتوانیم اشتغال بیشتر فراهم کنیم و عمران و آبادانی را همه کشور شاهد باشیم، بنابراین سیاست وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی در حوزه تعاون این است که این گونه اقدامات را سرعت ببخشیم و با حمایت همه جانبه آن را تقویت کنیم.
سید حمید کلانتری معاون امور تعاون نیز در این مراسم گفت: هفته تعاون فرصتی است که موضوع آن باید ترویج شود. این هفته دفاع از حقوق کسانی است که ذینفع هستند.
وی ادامه داد: هم اکنون نزدیک به ۱۵ درصد از جمعیت کشور در قالب تعاونیهای مصرف، اعتبار، مسکن، تعاوتیهای خدماتی، درمانی، آموزشی، تعاونیهای دانش بنیان ویا در قالب تعاونیهای تولیدی، خدماتی، صنعتی، کشاورزی در آنها عضویت دارند و در مجموعه همه اینها مخاطب ما هستند.
وی به ویژگی این جامعه از نظر اقتصادی اشاره کرد و افزود: ویژگی جامعه تعاونی از نظر اقتصادی این است که بخش تعاون در مناطق روستایی، دور دست و مناطق کشاورزی حضور پر رنگی دارد. به طور مثال در بخش کشاورزی ۵۰ تا ۶۰ درصد تولید و یا در بخش تولید صید و صیادی بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصداز طریق تعاونیها انجام میشود.
وی افزود: امروز با همه استانداران سراسرکشور در مورد طرح مسایل تعاونیها تفاهم نامه همکاری داریم که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
کلانتری با اشاره به اینکه از سوی دیگر بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت تعاون، اتاق تعاون تعامل و همکاری خوبی با مجموعه تعاونیهای کشور دارند ادامه داد: به نحوی که از ۴۲۵ پروژهای که امروز افتتاح میشود بخش زیادی از اینها از تسهیلات بانک توسعه تعاون استفاده کرده اند و یا بخشی هم از صندوق ضمانت تعاون تسهیلات گرفتهاند. خوشبختانه این حرکت رو به رشد است و باید آن را توسعه دهیم.
کلانتری تصریح کرد: بررسیهای انجام شده نشان میدهد تاب آوری تعاونیها بیشتر از بنگاهها و بخش خصوصی هستند، بنابراین باید تلاش کنیم فعالیت تعاونیها بیش از پیش گسترش یابند.
بر اساس این گزارش در این مراسم ۴۲۵ تعاونی که در مرحله بهره برداری قرار داشتند به صورت ویدئو کنفرانس در استانها افتتاح شد.
این پروژهها عمدتا در حوزههای عمومی، بهداشتی، فناوری اطلاعات، صنایع دستی، تعاونیهای دانش بنیان، کشاورزی، تعاونیهای مسکن، مصرف و تامین نیازهستند.