خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام آمارهایی از وضعیت اعتیاد زنان در کشور گفت: با توجه به این آمارها، اولویت ما بر افزایش مراکز نگهداری زنان و کودکان معتاد قرار گرفته است.
انوشیروان محسنی بندپی گفت: بنا بر شیوع شناسی اعتیاد در سال ۹۴ در دامنه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال به ازای هر ۶/۶ مرد، یک زن و در دامنه سنی ۲۵ تا ۴۴ سال به ازای هر ۱۶ مرد ۱ زن معتاد وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین در گروه سنی ۴۵ تا ۶۰ سال نیز در برابر هر ۱۷ مرد معتاد ۱ نفر زن با مشکل اعتیاد دست به گریبان است و بر همین اساس در سنین پایینتر مشکل اعتیاد به سمت زنانه شدن سوق پیدا کرده است و با افزایش زنان در معرض آسیب مواجه هستیم.
محسنی افزود: با توجه به این آمار؛ در سال ۹۶ اولویت ما بر افزایش مراکز نگهداری زنان و کودکان معتاد قرار گرفت و با توجه به اینکه بیش از ۵۱ درصد کودکان معتاد از طریق اعتیاد مادر به این دام گرفتار شده اند؛ میتوان به نقش حساس و کلیدی زنان در خانواده پی برد.
رئیس سازمان بهزیستی عدم کنترل رشد آسیب اعتیاد در زنان را موجب هم افزایی در دیگر گروههای سنی و اعضای خانواده دانست و گفت: در حال حاضر با افزایش قابل توجه تعداد کودکان کار و خیابان، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست، مفاسد اخلاقی، طلاق و حاشیه نشینی و... مواجهیم که همه محصول معضل اعتیاد هستند.
وی تصریح کرد: باید بپذیریم که معضل اعتیاد، به عنوان یک معضل اجتماعی تنها با رویکردی تحت عنوان گفتمان اجتماعی و اجتماع مدارانه قابل حل خواهد بود و معضلات اجتماعی با مشارکت اجتماعی مردم در قالب سازمانهای مردم نهاد کاهش مییابد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۵ هزار تیم فعال با رویکرد اجتماع محور و ارایه خدمات تسهیل گری با حضور افرادی در قالب تسهیل گران اجتماعی، ارائه کتابچه، بروشور و همچنین ارائه الگوهای پیشگیرانه برای گروههای پرخطر مثل سربازان و کودکان، اجرای طرحهای پیشگیری به صورت خانه به خانه در صدد کاهش و رفع آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد هستیم.
به گزارش فارس، در آخرین شیوع شناسی اعتیاد، فقط ۳.۸ درصد از مصرف کنندگان زن تحت پوشش درمان اعتیاد هستند که این مسئله نشان دهنده ملاحظات فرهنگی و اجتماعی زنان در گزارش اعتیادشان است و نشان میدهد که باید درمان اختصاصی زنان را در جامعه افزایش دهیم؛ زیرا اکنون درمان در این گروه بسیار سخت است و به علت ملاحظات اجتماعی برای درمان مراجعه نمیکنند و الگوهای درمان آنها نیز محدود است.
حدود ۲.۳ درصد از زنانی که تجربه مصرف مواد داشتهاند، تزریق را نیز تجربه کردهاند؛ این در حالی است که ۷۵ درصد آنها از سرنگ نو و استریل استفاده کردند و ۲۵ درصد تجربه تزریق مشترک داشتند.
براساس این پیمایش، تریاک بیشترین ماده مصرفی در زنان است و پس از آن شیشه بوده و سوخته تریاک در رتبه سوم قرار دارند. به این ترتیب مصرف مواد مخدر در میان زنان در رتبه اول است.
سن شروع مصرف مواد مخدر در دهه ۱۵ تا ۲۹ سال تغییر کرده و زنان در این گروه سنی بیشتر به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کردهاند.
در واقع سن شروع مصرف در زنان کمتر از ۳۰ سال، کاهش یافته است و میانگین کلی سن شروع مصرف مواد در کشور ۲۴.۳ سال است و تجربه افراد مصرف کننده در مردان ۲۴.۱ سال و در زنان ۲۶.۲ سال است.