جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 28 خرداد 1397     
چین در مورد دریای جنوبی به آمریکا هشدار داد

 

چین یک بار دیگر به آمریکا هشدار داد «به دنبال مواج و گل آلود کردن آب‌های دریای جنوبی» برای گرفتن امتیازاتی به نفع خود نباشد که این موضوع می‌تواند باعث «تشدید مناقشات» شود.

 

خبرگزاری ایرنا: 'لوکانگ' سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای که امروز دوشنبه همزمان با تعطیلات عید «قایق اژدها» منتشر شد، آورده است «آمریکا همواره چین را به نظامی کردن دریای جنوبی متهم می‌کند و سعی کرده است در موضوع فرود بمب افکن‌های چین در این منطقه مبالغه کند».

عید قایق اژد‌ها یکی از اعیاد بسیار کهن چین محسوب می‌شود که با آداب و سنت‌های خاصی هر سال در این ایام گرامی داشته می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین بر اساس حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود در دریای جنوبی رزمایش برگزار کرده است و هیچ نقشه‌ای برای نظامی کردن این منطقه ندارد.

'کریستوفر لوگان' سخنگوی پنتاگون پیشتر گفته بود نشست و برخاست و رزمایش هواپیما‌ها و بمب افکن‌های چین و تمرینات این کشور و نظامی کردن منطقه از سوی پکن، باعث بی ثباتی آن شده و مورد اعتراض آمریکا و فیلیپین است.
لوکانگ در بیانیه خود خاطر نشان کرده است این تمرینات که آمریکا از آن با عنوان نظامی گری یاد می‌کند «جزو حقوق مشروع چین در منطقه تحت حق حاکمیت این کشور است» و نیازی نیست که کسی به دنبال مبالغه و سوء استفاده از آن باشد و حرکات افراطی در واکنش به این رزمایش‌ها انجام دهد.
'تونگ جیان چونگ' محقق موسسه مطالعات بین المللی چین هم می‌گوید چین باید برای دفاع از خود و آمادگی نظامی، دست به چنین تمریناتی بزند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا و فیلیپین اعتراضاتی به رزمایش‌های نیروی هوایی چین در دریای جنوبی داشته اند گفت: این اقدامات مصداق نظامی گری نیست، باعث بی ثباتی دریای جنوبی نمی‌شود و تهدیدی علیه دیگر کشور‌ها به حساب نمی‌آید.
چند ماه قبل به دنبال پرواز بمب افکن‌های 'لانسر' آمریکا بر فراز دریای جنوبی در حمایت از آزادی کشتیرانی، خشم چین برانگیخته شد و مقام‌های وزارت خارجه و وزارت دفاع چین تاکید کردند که «این اقدام آمریکا افزودن بر تنش‌ها در دریای جنوبی، باعث تشدید منازعات خواهد شد».
دو وزارتخانه مذکور، اقدامات آمریکا در دریای جنوبی برای فشار وارد کردن بر چین را نادرست توصیف کرده اند.
گزارش‌های خبری در غرب حاکی است «ماه عسل روابط چین و آمریکا» که پس از دیدار رییسان جمهوری دو کشور در ماه آوریل سال قبل آغاز شده بود، حالا پایان یافته است و دو کشور درگیر نبرد تجاری نیز شده اند.
افزون بر پرواز این بمب افکن‌ها در منطقه دریای جنوبی، جنگنده‌ها و بمب افکن‌های آمریکا همواره در حال رزمایش مشترک با جنگنده‌های ژاپن بر فراز دریای شرقی هستند که در آنجا نیز میان چین و ژاپن بر سر جزایر 'دیایوئو' منازعاتی در جریان است.
تارنمای 'مورنینگ پست' از هنگ کنگ می‌نویسد که حضور نظامی قوی‌تر آمریکا در شبه جزیره کره، آب‌های هند، آب‌های دریا‌های شرقی و جنوبی برای فشار بر چین است.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد. 
پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگ‌ترین ناحیه دریایی جهان است.

جزیره‌های واقع بر دریای جنوبی چین که با هم یک مجمع‌الجزایر را تشکیل می‌دهند افزون بر صد‌ها عدد هستند این جزیره‌ها که خالی از سکنه هستند و همچنین خود دریا، مورد جدال کشور‌های مختلف بوده‌اند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.

جمهوری خلق چین تقریبا بر کل دریا و کشور‌های ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشور‌ها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاکید می‌ورزد.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: