جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: پنجشنبه، 27 ارديبهشت 1397     
در تهران برای پیاده‌روی هم باید پول بپردازید!

 

روزنامه جوان: بعد از مطرح شدن طرح دریافت عوارض از خودرو‌ها برای تردد در تونل‌های شهری و برخی بزرگراه ها‌ی پایتخت، گویا شهرداری به‌صورت چراغ خاموش برای تردد عا‌بران در شهر هم قرار است پول دریافت کند. خبری آمده مبنی بر اینکه از رهگذران پل کابلی در حد فاصل دو پارک پردیسان و نهج‌البلاغه ۱۰ هزار تومان پول دریافت می‌شود! دریافت این هزینه عجیب برای راه رفتن رهگذران از سوی رئیس کمیسیون حمل ونقل شورای شهر غیرقانونی عنوان شده است. ساخت پل معلق نهج‌البلاغه از سال ۱۳۸۹ شروع شد. آن زمان اعلام شد این پل، طولانی‌ترین پل کابلی عابر‌پیاده در شهر تهران است و نمونه آن در کشور و حتی در خاورمیانه فقط در شهر مشگین‌شهر وجود دارد. قرار بود این پل یکی از پنج نماد تهران باشد و به گفته مسئولان وقت شهرداری منطقه با ساخت پل، امکان حضور شهروندان در دو بوستان فراهم می‌شد.

همچنین از شب‌مردگی و خلوتی ضلع شرقی بوستان نهج‌البلاغه و غربی بوستان پردیسان کاسته می‌شد، اما در زمان بهره‌برداری از این پل مشخص شد همه شهروندان نمی‌توانند از روی این پل عبور کنند. زیرا هزینه قدم زدن در آن برای هر فرد ۱۰ هزار تومان است و اگر یک خانواده پنج نفره بخواهد از این مسیر استفاده کند باید ۵۰ هزار تومان پرداخت کنند! این پل اولین معبر شهری است که باید برای عبور از آن عوارض پرداخت کرد. مسئول پل درباره اینکه چرا باید شهروندان برای عبور از پل هزینه پرداخت کنند، می‌گوید: این پروژه توسط بخش خصوصی ساخته شده و تا دو سال برای تأمین هزینه‌های آن بلیت‌فروشی می‌شود و پس از آن پل متعلق به شهرداری خواهد شد. محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در واکنش به این اتفاق به «مهر» می‌گوید: شورای شهر اطلاعی از این موضوع ندارد، اما حتماً آن را پیگیری می‌کنیم، زیرا اخذ هر گونه عوارض باید با اطلاع شورای شهر تهران باشد. حتی اگر این پروژه توسط بخش خصوصی ساخته شده باشد، تصمیم‌گیری در خصوص اخذ عوارض با شورای شهر تهران است. این مجوز توسط شورای شهر تهران صادر نشده و شورا از آن بی‌اطلاع بوده است. بسیاری از شهروندانی که قصد پیاده‌روی روی این پل را دارند، بعد از اطلاع از بلیت ۱۰ هزار تومانی از خرید آن پشیمان می‌شوند؛ خانواده‌های پر جمعیتی که با پدر و مادر سالمند خود به بوستان نهج‌البلاغه آمده‌اند و خوشحال از اینکه می‌توانند بدون سختی مسیر دو پارک را طی کنند، اما به دلیل پولی بودن این پل از تردد از آن پشیمان می‌شوند.

قرار بود تهران شهری انسان‌محور شود که در آن عابران‌پیاده در اولویت باشند، اما عبور از پل صدر با آن هزینه و اعتبار برای خودرو‌ها رایگان تمام می‌شود، ولی عابران‌پیاده برای عبور از یک پل در پارک باید ۱۰ هزار تومان بپردازند!

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: