به گزارش گروه آموزش و فرهنگ سازی تهرانی نیوز؛رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: افزایش جریمه ها تاثیر موقت در کاهش تخلفات رانندگی دارد.
بر اساس آمار پزشکی قانونی کشور، در سال ۸۰ حدودا سالانه ۲۷هزار نفر بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شدند اما اکنون این عدد به حدود ۱۲هزار نفر رسیده است.
در این گزارش آمده است بیشترین تلفات نیز مربوط به مسیرهای برون شهری است؛ ۶۶.۳ درصد کشته های تصادفات مربوط به جاده های برون شهری، ۲۶.۸ درصد در راه های درون شهری، ۶.۷درصد در جادههای خاکی و روستایی و محل تصادف دو دهم درصد هم موارد دیگر بوده است.
سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، در پاسخ به سئوالی درباره علل کاهش میزان تصادفات، به خبرنگار مهر، گفت: معتقدم چند عامل دست به دست هم داده است؛ مهمترین آن فرهنگسازی و افزایش آگاهی مردم بوده است.
وی اضافه کرد: نکته دوم اجرای مقررات است؛ مقررات بویژه در سال ۹۰ که قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی به روز شد تاثیر بسیار قابل توجهی گذاشت. پلیس هم پای کار آمد و مقررات را به درستی اجرا کرد و این دو عامل مهمترین دلایل کاهش تلفات جاده ای شدند.
سردار مهماندار در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا افزایش جرایم رانندگی نیز در این امر موثر بود، گفت: افزایش جریمه ها هم موثر بود اما هر وقت ما مجازات ها را افزایش می دهیم تا یک مدت به دلیل تورم و مسائل روانی حاصل از افزایش ها، برد و تاثیر دارد و خیلی زود عادی می شود، لذا نمی شود بر تاثیر بلند مدت آن برنامه ریزی کرد.