جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 12 مرداد 1395     
تبرئه ۴۵ درصد پرونده های پزشکی

 خبرگزاری مهر: دکتر ایرج خسرونیا رابطه بین بیمار و پزشک را از آغاز پیدایش طبابت دانست و گفت: این رابطه گاهی دچار خدشه شده و گاهی نیز مورد رضایت دو طرف بوده است.

وی با گلایه از بروز مشکلات اقتصادی در جامعه، اظهار داشت: تا ۵۰ سال گذشته جامعه احترام بسیاری را برای پزشکان قائل بود و استاد دانشگاه و پزشک چون بت مورد پرستش قرار می گرفتند، در آن زمان مادیات مطرح نبوده و حتی بسیاری از استادان بدون دریافت حقوق از دانشگاه، با مطب و راه های دیگر گذران زندگی می کردند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ادامه داد: متاسفانه با بروز مسائل مالی و چشم و هم چشمی ها، رابطه بین بیماران و پزشکان دچار خدشه شده و به مجرد اینکه جراح راجع به عمل جراحی با بیمار صحبت کند، اولین مسئله طرح مبلغ پرداختی است این در حالی است که پرداخت چنین مبالغی باید بر عهده سازمان های بیمه گر باشد.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا از هر ۱۰۰ عمل جراحی شاید ۲ تا ۳ مورد با مشکل مواجه شود، خاطرنشان کرد: حتی از هر ۱۰۰ نسخه پزشکی نوشته شده نیز ممکن است ۱ تا ۲ مورد به عللی چون بدخطی، حساسیت و... بیمار را دچار عارضه کرده و با مشکل مواجه کند.

به گفته خسرونیا، سالانه ۸۰۰ میلیون خدمت پزشکی در کشور انجام می شود، بر طبق آمار جهانی اگر از این تعداد ۱۰۰ هزار مورد با مشکل مواجه شود، طبیعی است اما آمارها در ایران حاکی از آن است که شکایتها بسیار کم و حدود ۵ هزار شکایت در پزشکی قانونی و ۱۰ تا ۱۵ هزار مورد شکایت نیز در نظام پزشکی وجود دارد که این مهم نشان از رضایت مردم از پزشکان نسبت به سایر کشورها و خوی و انسانیت باقیمانده از گذشته است.

وی خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که بروز حادثه ای موجب التهاب در جامعه شود اما انسان عاقل کسی است که در زمان عصبانیت و ناراحتی خود را کنترل کرده و با حرف های ناهنجار اصالت خود را زیر سوال نبرد.

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ ادامه داد: هنرمند زمانی به عنوان استاد تلقی می شود که بتواد ضمن نشان دادن هنرهای خود، جامعه اطراف خود را به خوبی راهنمایی و ارشاد کند، یک پزشک نیز زمانی استاد لقب می گیرد که با مردم خوش اخلاق باشد، اقتصاد مردم را در نظر بگیرد، با مهارت کار پزشکی خود را انجام دهد و همه جوانب را در نظر گیرد.

وی با اشاره به تشکیل کمپین خطای پزشکی از روی احساسات و سیاسی شدن آن با گذشت زمان عنوان کرد: متاسفانه برخی گروه ها جوانان را علیه جامعه پزشکی تحریک می کنند در حالیکه جامعه پزشکی هم جزو همین جامعه ایرانی هستند و تفاوتی با دیگران ندارند.

رئیس جامعه پزشکلان متخصص داخلی ایران، پزشکان را نیز چون دیگر افراد جایز الخطا برشمرد و گفت: صرف پزشک بودن دلیل نمی شود که این قشر عاری از هر خطا و اشتباه باشند و یا در صورت بروز خطا، اشتباه آنها در جامعه بزرگنمایی شود چرا که برخی خطاها را نمی توان پیش بینی و یا از آن جلوگیری کرد.

به گفته وی، ایجاد عارضه برای پزشک مهم نیست بلکه پیگیری و رسیدگی به بیمار پس از عارضه حائز اهمیت بوده تا بیمار بتواند بهبودی کامل خود را دوباره بازیابد. بنابراین کمپین را باید آگاه کرد که اکثر افرادی که علیه جامعه پزشکی شعار می دهند، حتی از جایگاه و اهمیت نظام پزشکی (اعم از رسیدگی به پرونده ها، احکام صادره، محرومیت ها و غیره) بی اطلاع بوده و تنها از روی احساسات مطالبی را منتشر می کنند.

خسرونیا بیماران را تنها متضرران تشکیل چنین کمپین هایی دانست و تصریح کرد: تصور کنید بیماری با وضعیت نامناسب مالی، نه می تواند در خارج از کشور بستری شود، نه می تواند انتخابی برای بیمارستان های خصوصی درجه یک داشته باشد پس بناچار باید با وضعیت موجود ساخته و با نگرانی در بیمارستان بستری شود و عدم اعتماد به پزشکان و کار آن ها موجب خواهد شد از نتیجه خوبی در کار پزشکی برخوردار نشود.

وی با تاکید بر اینکه ریش سفیدان هنری باید میدان داری کرده و در صورت احراز قصور موضوع را قانونی پیگیری کنند،  گفت: طرح مسائل در رسانه ها جز ضرر به مردم فایده دیگری ندارد.

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در پاسخ به این سئوال که آیا پیگیری خطا از حجم آن خواهد کاست یا خیر، خاطرنشان کرد: محکومیت افراد به علت دشمنی با آن ها نیست، بلکه طبق قانون، بازدارندگی از خطاهاست. پزشک مقصر محکوم خواهد شد تا در صورت تکرار مورد، تغییر رویه داده و آن عمل را مجدد تکرار نکند کما اینکه در دریافت های نامتعارف این مهم اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه پرونده ها در دادسرای نظام پزشکی، پزشکی قانونی و سامانه ۱۶۹۰ مورد بررسی قرار می گیرد، ابراز داشت: البته ۱۶۹۰ تنها برای رسیدگی به مشکلات مالی راه اندازی شده است اما مردم از آن برای طرح شکایت قصور پزشکی نیز استفاده می کنند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه حدود ۴۵ تا ۴۷ درصد پرونده ها به تیرئه پزشک می انجامد، عنوان کرد: به این معنا که شخص شاکی نمی داند چرا شکایت کرده و تنها با تصور اینکه پزشک اشتباهی را مرتکب شده، از پزشک خود شکایت کرده و در پایان نیز رای به برائت پزشک داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات در دادسرا و یا دادگستری مشکلات با حضور پزشک، شاکی و شاهدان مطرح می شود و با انجام بررسی های متعدد مشخص می شود عارضه اتفاق افتاده طبیعی بوده و پزشک تبرئه می شود البته گاهی بیمار قانع و پرونده مختومه می شود و گاهی نیز قانع نشده و پرونده با کارشناسی به هیئت بدوی می رود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: