جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 25 اسفند 1394     
قالیباف در آیین بهره برداری از ایستگاه متروی مهرآباد:
طی 20ماه آینده طول خطوط مترو پایتخت از مرز 320کیلومتر می گذرد

به گزارش شهرداری نیوز،شهردار تهران با بیان اینکه بار اقدامات در تهران بر دوش دولت نیست تا متوجه شود چه بار سنگینی است، گفت: البته ما سعی می کنیم از دوش دولت فشارها را برداریم و در این شرایط اقتصادی به دولت کمک کنیم؛ اما بهر حال شهر تهران ابروی نظام اسلامی و توسعه و پیشرفت آن مایه افتخار ملی است.

محمدباقر قالیباف در آیین افتتاح و بهره برداری از ایستگاه متروی مهرآباد که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری؛ سیدحسین هاشمی، استاندار تهران؛ ؛ سیدجعفر تشکری هاشمی، معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران؛ ابوالفضل قناعتی، عضو شورای شهر تهران؛ درویشی، مدیرعامل شرکت مترو پایتخت و محسن نایبی، مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو برگزار شد، اظهارداشت: خداوند بزرگ را شاکرم که درپایان سال 94 و درابتدای سال نو این توفیق را نصب من و همکارانم کرد که صدمین ایستگاه مترو را افتتاح کنیم و به باشگاه صدتایی های مترو دنیا بپیوندیم.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی ما این نبود که یکصدمین ایستگاه مترو، ایستگاه فرودگاه مهرآباد باشد، افزود: از چندماه قبل متوجه شدیم که نتیجه تلاش های ما اینگونه مقدر شده است که با افتتاح صدمین ایستگاه مترو نقطه اتصالی میان مسافران هوایی و زمینی ایجاد شود. پیش ازاین اما مترو، نقطه اتصالی بین مسافران این مد حمل ونقلی با ایستگاه های اتوبوس یا دیگر وسایل حمل و نقل عمومی بود .

شهردار تهران با بیان اینکه روزانه بیش از 70 هزارنفر از شهروندان می توانند از شبکه مترو استفاده کنند، گفت: از کارگران بی نام ونشانی که تلاش می کنند در این روزهای سخت اقتصادی فعالیت کنند سپاسگزاری می کنم . دیروزدر بازدیداز خط 6 مترو دیدم که بالغ بر 6 هزار نفر در آن خط در طول 30کیلومتر به روش های استفاده از tbm و natm فعالیت می کنند . انصافا از دیدن این گروه های پرتلاش انرژی گرفتم .

قالیباف در ادامه سخنان خود خطاب به معاون اول رییس جمهوری عنوان کرد: شهر تهران شهری است که ابعاد مختلفی دارد و اثرگذاری آن در سطوح گوناگون اتفاق می افتد. به عنوان مثال در سطوح محلی ما باید به همه امورات شهروندان برسیم.

وی ادامه داد: در بازدیدی که از محلات دارم دریافتم که مردم ما هرگز از ما توقع ندارند که بگوییم مشکل آب،برق، گاز ، مخابرات ، سلامت و... با ما به عنوان شهرداری تهران نیست و مطابق قانون مسوولیت آن با دیگران است. ما باید بدانیم که ممکن است مردم از ما حتی طلب مسائل اجتماعی هم بکنند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه شهروندان همه مسوولان را یکپارچه می بینند، تصریح کرد: براساس این نگاه شهروندان، ما هیچ وقت به آنها نمی گویم که فلان بخش به ما مربوط نیست. من بر این باورم امروز تمامی ارگان هایی که در بیرون از شهرداری هم وجود دارند ، هماهنگی دارند. اگر چه این هماهنگی ساختاری نیست اما عاطفی است.

قالیباف سطح ملی و بین المللی را از دیگر سطوح تاثیرگذاری تهران دانست و گفت: خیلی از مسافران و شخصیت هایی که به تهران مسافرت می کنند انصافا از این شهر بیرون نمی روند و قضاوتشان از کشور براساس پایتخت است. به عبارتی دیگر شهرتهران ابروی نظام اسلامی و توسعه وپیشرفت آن مایه افتخار ملی ماست.

وی همچنین به معضلات و چالش های گوناگون در پایتخت پرداخت و عنوان کرد: ریشه بسیاری از این مشکلات در دهه های قبل است. به طور مثال برخی از مشکلات اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی شاید به هفت یا هشت دهه قبل برگردد. البته ما افتخار می کنیم که خداوند این توفیق را داده که بخشی ازاین معضلات را حل کنیم .

شهردار تهران با اشاره به دعوت رییس جمهوری از بیت برای همکاری با دولت در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم خاطرنشان کرد: آن موقع هم گفتم که اهمیت تهران بسیار زیاد است و بار تهران بر روی دولت نیست که بداند چه بار سنگینی دارد. این روزها همکاران من بالغ بر 11 هزار تا 12 هزار تن زباله را در شب جمع می کنند. اگر لحظه ای تاخیر اتفاق بیفتد صبح امکان تردد در معابر وجود ندارد. البته باید اشاره کنم که مردم هم با ما همکاری های لازم را می کنند.

شهردار تهران تصریح کرد: ما بر دولت منت نمی گذاریم واقداماتی که انجام می دهیم را وظیفه خود می دانیم چرا که از مشکلات کشور در اقصی نقاط مملکت آگاهیم. به همین دلیل سعی می کنیم از لحاظ روحی وروانی هم که شده فشارها را برداریم و در این شرایط اقتصادی به دولت کمک کنیم.

قالیباف در ادامه به اقدامات شهرداری تهران در حوزه های مختلف پرداخت و گفت: امروز بار آسیب های اجتماعی، بنگاه های کوچک اقتصادی و اشتغال خانوار، مسائل فرهنگی وهنری شهر، اوقات فراغت و سرانه های ورزشی و زیرساخت ورزش برعهده شهرداری تهران است.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه در این حوزه ها مسوولیت قانونی نداریم، افزود: حدود یک دهه است که در حوزه بهداشت وارد عمل شده ایم و خانه های بهداشت و سلامت را راه اندازی کرده ایم. اقدامات بی نظیر ما در این حوزه مورد توجه who (سازمان بهداشت جهانی)قرار گرفت و در جنوب غرب آسیا و خاورمیانه و به عنوان کاری جهانی شاخص محسوب می شود.

وی تصریح کرد: علاوه بر تمامی این اقدامات وظیفه خود می دانیم که نوکری ایثارگران را تمام قد انجام دهیم. ضمن اینکه انصافا درخصوص اقداماتی مانند گسترش حوزه های علمیه، مساجد و مراکز آموزشی درگیر هستیم.

قالیباف موضوع بافت فرسوده و احیای مناطق تاریخی منطقه 12 را از دیگر اقدامات شهردای تهران معرفی کرد و گفت: بازگرداندن حیات و زندگی ازجمله اقدامات مهم و بزرگی است که در حال حاضر در حال انجام است و به تمامی این موارد باید حوزه فعالیت های عمرانی و فنی را اضافه کرد.

وی ادامه داد: اندازه مجموعه بزرگراه ها و پل هایی که درده سال اخیر ساخته شده و تشکیلات آن قبل و بعد از احداث کاملا مشخص است. در این دهه بیش از طول تاریخ شهر کارهای بزرگراهی انجام داده ایم.

شهردار تهران مشکل آلودگی هوا را از مهمترین چالش های تهران دانست و عنوان کرد: طی 3 تا 4 جلسه ای که با آقای جهانگیری داشتیم، بحث های خوبی در این مورد مطرح شد و کار در مسیر خوبی قرار گرفت. امیدوارم با این نگاه ظرف 4 سال آینده شهر از این چالش بزرگ نجات پیدا کند.

قالیباف با بیان اینکه مهمترین چالشی که می تواند با همدلی دولت و شهرداری حل شود موضوع حمل و نقل عمومی است و اولویت آن مساله مترو است، خاطرنشان کرد: از دهه 60 تا سال 84 حدود 80 کیلومتر مترو را بهره برداری کردیم. این در حالیست که امروز 180 کیلومتر مترو داریم و در این ده سال 100 کیلومتر به مترو تهران اضافه شده است. امروز نیز صدمین ایستگاه را افتتاح کردیم.

وی ادامه داد: ما امروز 7 خط مترو داریم و تنها دو خط شش و هفت مترو 65 کیلومتر طول دارند و خط مترو فرودگاه امام خمینی(ره) نیز حدود 40 کیلومتر را به خود اختصاص داده است. به طور کلی در نظر داریم تا پایان سال 96 حدود 99 کیلومتر را بهره برداری کنیم. این اتفاق در 20 ماه آینده می افتد و رکوردی است که در تاریخ متروسازی در کشورهای دنیا ثبت می شود.

به گفته قالیباف امروز 30 هزار نفر در خصوص توسعه مترو فعالیت می کنند و در خط 6 هر هفته 500 متر حفاری اتفاق می افتد. به عبارت دیگر براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در اردیبهشت ماه حفاری و لاینینگ به طور همزمان انجام و هر هفته 500 متر حفاری اتفاق می افتد.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه این اقدامات اقتصاد ملی را نجات می دهد و اقتصاد مقاومتی را معنا می بخشد، تصریح کرد: در جلسه ای که با آقای زنگنه وزیر نفت داشته ایم به این جمع بندی رسیدیم که استفاده هر مسافر از مترو 23سنت در اقتصاد ملی صرفه جویی دارد. اگرچه در پایان در صرفه جویی 13 سنت توافق شد که حتی اگر این طور هم باشد صرفه جویی بزرگی است.

وی با بیان اینکه طی 20ماه آینده و با افزایش 99 کیلومتر به متروی تهران، طول خطوط مترو از مرز 320 کیلومتر می گذرد، ادامه داد: تمامی ظرفیت های فنی آماده است که این تجربه به سایر کلان شهرها هم منتقل شود. ما امیدواریم این افتخارآفرینی را با کمک دولت یازدهم انجام دهیم.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: