جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 15 آذر 1399     
جولان آلودگی هوا در پایتخت طی روزهای کرونایی و چند توصیه

 به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز،درحالی طی روزهای اخیر کیفیت هوا در تهران به‌صورت پیاپی آلوده بوده است که این آلودگی - که خود سالانه عامل مرگ بیش از ۷ میلیون نفر در جهان است - می‌تواند بر تشدید ابتلا به ویروس کرونا اثرگذار باشد. در این شرایط وظیفه دستگاه‌های مسئول برای مدیریت آلودگی هوا چندین برابر شده است.

کیفیت هوای تهران درحالی امروز (۱۵ آذر) برای پنجمین روز پیاپی در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد که طی این مدت برخی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در وضعیت قرمز و نشانگر هوای ناسالم برای همه افراد بودند. برای مثال طی روز چهارشنبه (۱۲ آذر) شاخص کیفیت هوا در ایستگاه‌های شادآباد (منطقه ۱۸)، شریف (شریف منطقه ۲)، تربیت مدرس (منطقه ۶)، پیروزی (منطقه ۱۳)، شهرداری منطقه ۱۰ و شهرداری منطقه ۱۱ فراتر از عدد ۱۵۰ رفته بود و هوای این مناطق در وضعیت ناسالم برای همه افراد قرار داشت.
 
هرچند که انتظار می‌رفت با وجود بارش باران در تهران طی روزهای اخیر و در کنار آن کاهش تردد خودروها به‌دلیل محدودیت‌های کرونایی کیفیت هوا وضعیت بهتری داشته باشد اما روزهای پیاپی آلوده در تهران نشان داد که همچنان زور آلودگی و آلاینده‌ها کم نشده است.
 
حسین شهیدزاده - مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران - پیش از این اظهار کرده بود که هوای آلوده در پایتخت طی روزهایی که با باران و کاهش تردد خودروها مواجهیم به چند دلیل رخ داده می‌دهد؛ اول آنکه وزش باد عامل بسیاری موثری برای خارج کردن آلودگی از شهرها است که متاسفانه سرعت آن در پایتخت کم است. دوم آنکه کاهش دما نیز ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا دارد و هرچه دما سردتر شود احتمال آلودگی هوا بیشتر می‌شود.
 
به گفته شهیدزاده سومین عامل آلودگی هوا طی این مدت تردد خودروهای دیزلی است. باتوجه به آنکه برخی از این خودروها اقلام ضروری را حمل می‌کنند، تردد آن‌ها ممنوع نشده است و همچنان بر آلودگی هوا تاثیرگذار هستند.
 
وی همچنین در گفت و گوی دیگری گفته است که بخش زیادی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵  میکرون توسط خودروهای دیزلی و صنایعی که گازوییل و مازوت می‌سوزانند تولید می‌شود بنابراین نیاز است که در این شرایط برای اطمینان از صحت انجام معاینه فنی خودروهای سنگین و استفاده از فیلتر مناسب در دودکش صنایع نظارت بیشتری صورت گیرد.
 
درحالی از ابتدای پاییز تاکنون کیفیت هوای تهران ۲۷ روز در شرایط آلوده قرار داشته که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که ویروس کرونا می‌تواند از طریق ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون منتقل شود بنابراین آلودگی هوا امکان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد. از سویی دیگر آلودگی هوا هر ساله در دنیا سبب حدود ۷ میلیون مرگ زودرس می‌شود این درحالیست که ویروس کرونا - که این روزها تمام جهان را درگیر خود کرده - تا امروز کمتر از یک و نیم میلیون فوتی داشته است. از این‌رو اهمیت کنترل و مدیریت آلودگی هوا اگر بیشتر از کنترل اپیدمی کرونا نباشد کمتر از آن نیست.
 
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران توصیه می‌کند که در روزهای آلوده، گروه‌های حساس ازجمله کودکان، سالمندان، بیماران به‌ویژه بیماران قلبی و ریوی و زنان باردار از ترددهای غیرضروری بپرهیزند همچنین بهتر است که سایر افراد در روزهایی که شاخص کیفیت هوا بالا است تردد خود در سطح معابر را به حداقل رسانند. کاهش فعالیت‌های بدنی شدید و ورزش ازجمله دیگر توصیه‌ها برای روزهای آلوده است.
 
استفاده از مقدار زیادی مایعات، مصرف شیر کم‌چرب و عدم استفاده از فست فود، سوسیس و  کالباس و غذاهای سرخ کردنی از توصیه‌های دیگر برای تقویت بدن در روزهای آلوده است.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: